Ο Τζίμι Κίμελ απέκτησε την ιταλική υπηκοότητα υπό τον φόβο διακοπής της εκπομπής του

Ο Τζίμι Κίμελ απέκτησε την ιταλική υπηκοότητα υπό τον φόβο διακοπής της εκπομπής του Facebook Twitter
Φωτογραφία: Rolling Stone
0

Ο διάσημος Αμερικανός κωμικός και παρουσιαστής, Τζίμι Κίμελ, αποκάλυψε ότι απέκτησε ιταλική υπηκοότητα, μετά τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ ότι η εκπομπή του θα μπορούσε να είναι «η επόμενη» που θα κοπεί, μετά την ακύρωση της εκπομπής του Στίβεν Κόλμπερτ από το CBS.

Ο Κίμελ, γνωστός εδώ και χρόνια για την κριτική του στον Τραμπ, αναφέρθηκε στη διπλή του υπηκοότητα κατά τη διάρκεια εμφάνισής του στο The Sarah Silverman Podcast.

«Πήρα ιταλική υπηκοότητα», δήλωσε – κάτι που επιβεβαίωσε και το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, το οποίο ανέφερε ότι ο παρουσιαστής την απέκτησε φέτος, αφού απέδειξε την καταγωγή του.

Σημείωσε, επίσης, ότι αρκετοί Αμερικανοί σταρ πρώτης γραμμής – μεταξύ των οποίων η Έλεν ΝτεΤζενέρις και η Ρόζι Ο’Ντόνελ – έχουν επιδιώξει τη διπλή υπηκοότητα, λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα πολιτική κατάσταση στις ΗΠΑ, με τον Τραμπ να στοχοποιεί δημοσιογράφους και προσωπικότητες των media που διαφωνούν πολιτικά μαζί του και ασκούν έντονη κριτική στην κυβέρνησή του.

«Αυτό που συμβαίνει είναι… όσο κακό νομίζατε ότι θα ήταν, είναι πολύ χειρότερο. Είναι απίστευτο. Νομίζω ότι είναι ακόμη χειρότερο απ’ όσο θα ήθελε ο ίδιος ο [Τραμπ]», είπε.

Ο Κίμελ συχνά επικρίνει τον Τραμπ κατά τη διάρκεια της εκπομπής του «Jimmy Kimmel Live!». Έχει επίσης τοποθετηθεί εναντίον του Αμερικανού προέδρου όταν παρουσίασε τα Όσκαρ, προκαλώντας αίσθηση το 2024 όταν, λίγο πριν ανακοινώσει το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, διάβασε ζωντανά τα επικριτικά σχόλια του Τραμπ για την τελετή.

Ο Τραμπ είχε γράψει στο Truth Social κατά τη διάρκεια της απονομής, χαρακτηρίζοντας τον Κίμελ «κακό παρουσιαστή».

Η είδηση για τη διπλή υπηκοότητα του Κίμελ ήρθε μετά την ανακοίνωση-βόμβα ότι το CBS σταματά το The Late Show with Stephen Colbert, το οποίο συχνά επικρίνει σφοδρά τον Τραμπ.

Σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη εβδομάδα, ο Τραμπ δήλωσε: «Ο [Τζίμι] Φάλον δεν έχει ταλέντο. Ο Κίμελ δεν έχει ταλέντο. Αυτοί είναι οι επόμενοι. Θα φύγουν. Έτσι ακούω. Δεν ξέρω, αλλά το φαντάζομαι, γιατί… ξέρετε, ο Κόλμπερτ έχει καλύτερα νούμερα από τον Κίμελ ή τον Φάλον».

Ο Τραμπ επανήλθε με ανάρτηση στο Truth Social: «Ο επόμενος θα είναι ο ακόμη λιγότερο ταλαντούχος Τζίμι Κίμελ και μετά ο αδύναμος και πολύ ανασφαλής Τζίμι Φάλον. Το μόνο πραγματικό ερώτημα είναι: ποιος θα φύγει πρώτος;»

Ο Κίμελ απάντησε μέσω Instagram, υπενθυμίζοντας τη φιλία του Τραμπ με τον καταδικασμένο για σεξουαλική εκμετάλλευση Τζέφρι Έπσταϊν: «Ακούω ότι εσύ είσαι ο επόμενος. Ή ίσως είναι απλώς ένα ακόμη υπέροχο μυστικό» – αναφορά σε φράση από επιστολή προς τον Έπσταϊν, την οποία ο Τραμπ αρνείται ότι έγραψε, στην οποία εκφράζεται η ευχή «κάθε μέρα να είναι ένα ακόμη υπέροχο μυστικό».

Με πληροφορίες από euronews.com

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση

Διεθνή / «Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση

Ο Κόλμπερτ είναι σφοδρός επικριτής του Τραμπ, ενώ το δίκτυο μόλις συμβιβάστηκε εξωδικαστικά με τον Αμερικανό πρόεδρο και βρίσκεται σε διαδικασία μεταβίβασης - Η απόφαση «είναι καθαρά οικονομική» και δεν έχει σχέση με το περιεχόμενο της εκπομπής, ισχυρίζεται το CBS 
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή για τις αντιεμβολιαστικές δηλώσεις Κένεντι μετά την ένοπλη επίθεση στην Ατλάντα

Διεθνή / Οργή για τις αντιεμβολιαστικές δηλώσεις Κένεντι μετά την ένοπλη επίθεση στην Ατλάντα

Οι υπάλληλοι του οργανισμού καταγγέλλουν ότι η μακροχρόνια ρητορική του Κένεντι κατά των εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων αυτών για τον κορωνοϊό, έχει τροφοδοτήσει το κλίμα εχθρότητας απέναντι στη δημόσια υγεία
LIFO NEWSROOM
Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και κυβέρνηση Τραμπ προς διακανονισμό $500 εκατ. και αποκατάσταση ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Διεθνή / Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και κυβέρνηση Τραμπ προς διακανονισμό $500 εκατ. και αποκατάσταση ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ συμφωνεί να ξοδέψει $500 εκατ. σε εκπαιδευτικά προγράμματα για να αποκαταστήσει δισεκατομμύρια δολάρια ομοσπονδιακής χρηματοδότησης, κλείνοντας μήνες αντιπαράθεσης με τη διακυβέρνηση Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Από «πασιφίστρια» η Ιαπωνία γίνεται μεγάλος εξαγωγέας όπλων με την επιλογή της Mitsubishi για φρεγάτες

Διεθνή / Ιαπωνία: Από ειρηνευτική δύναμη γίνεται μεγάλος εξαγωγέας όπλων με την επιλογή της Mitsubishi για φρεγάτες

Η συμφωνία Αυστραλίας-Mitsubishi ύψους 6,5 δισ. δολαρίων για φρεγάτες είναι η πρώτη μεγάλη διεθνής πώληση ιαπωνικού οπλικού συστήματος μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
LIFO NEWSROOM
Ο Σέργκει Μοσούνωφ εξαγοράζει τη Fabergé έναντι 50 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Η Φαμπερζέ των αυτοκρατορικών αυγών περνά στα χέρια του Σέργκει Μοσούνωφ έναντι 50 εκατ. δολαρίων

Ο επιχειρηματίας Σέργκει Μοσούνωφ απέκτησε το διάσημο brand Φαμπερζέ, γνωστό για τα πολυτελή κοσμήματα και τα περίφημα αυγά, σε μια συμφωνία ύψους 50 εκατ. δολαρίων, συνεχίζοντας την κληρονομιά της εμβληματικής μάρκας
LIFO NEWSROOM