«Σταματήστε να δολοφονείτε παιδιά!»: Η απεγνωσμένη έκκληση του Tom Morello

«Σταματήστε να δολοφονείτε παιδιά!»: Η απεγνωσμένη έκκληση του Tom Morello Facebook Twitter
Χρησιμοποιώντας ζωντανή και γλαφυρή γλώσσα, ο Morello περιγράφει λεπτομερώς τη ζοφερή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν πολλά παιδιά στη Γάζα.
0

Σε μια ειλικρινή όσο και εκρηκτική του ανάρτηση στο Instagram, στις 11 Αυγούστου 2025, ο Tom Morello – επιφανής κιθαρίστας και ηγετική μορφή των Rage Against The Machine και των Audioslave – εξέφρασε με ηχηρό τρόπο την θέση του κατά της αδιανόητης βίας που ασκείται εναντίον των παιδιών στη Γάζα.

Ξεκίνησε το κείμενό του επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη αντισημιτισμού και φυλετικού μίσους, αλλά τόνισε ότι η αναγνώριση τέτοιων προκαταλήψεων δεν αποκλείει την κριτική των βίαιων ενεργειών εναντίον αθώων. «ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ», δηλώνει –  ένα άμεσο μήνυμα που συνοψίζει την επείγουσα φύση της έκκλησής του. Χρησιμοποιώντας ζωντανή και γλαφυρή γλώσσα, ο Morello περιγράφει λεπτομερώς τη ζοφερή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν πολλά παιδιά στη Γάζα, απαριθμώντας τις διάφορες μορφές δολοφονικής βίας εναντίον τους και κατακρίνοντας όσους δικαιολογούν τέτοιες πράξεις, συμβάλλοντας έτσι στην απάθεια και την συνενοχή στη σφαγή των αθώων.

Το πλήρες κείμενο της ανάρτησής του είναι το ακόλουθο:

Ο αντισημιτισμός είναι υπαρκτός. Ο αντισημιτισμός, το θρησκευτικό και φυλετικό μίσος, η μισαλλοδοξία και ο φανατισμός ΚΑΘΕ είδους πρέπει ΠΑΝΤΑ να καταδικάζονται και να αντιμετωπίζονται. Μπορεί κανείς να το πιστεύει κάτι τέτοιο και συγχρόνως, χωρίς αυτό να αποτελεί αντίφαση, να λέει: ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΤΕ ΠΑΙΔΙΑ. Σταματήστε να αφήνετε παιδιά να λιμοκτονούν. Σταματήστε να καίτε παιδιά ζωντανά μέσα στις σκηνές τους. Σταματήστε να σημαδεύετε πεινασμένα παιδιά στο κεφάλι ενώ περιμένουν στην ουρά για φαγητό. Σταματήστε να ανατινάζετε παιδιά σε «ασφαλείς ζώνες». Σταματήστε να ακρωτηριάζετε παιδιά. Σταματήστε να ορφανεύετε παιδιά. Σταματήστε να χρηματοδοτείτε τη δολοφονία, τον ακρωτηριασμό και την ορφάνια των παιδιών. Σταματήστε να αφήνετε τα παιδιά να πεθαίνουν σε θερμοκοιτίδες. Σταματήστε να βρίσκετε δικαιολογίες για τη δολοφονία τους».  

Σταματήστε να καυχιέστε για τη δολοφονία παιδιών στα social media. Σταματήστε να λέτε ότι κάποιοι άλλοι φταίνε όταν σκοτώνετε παιδιά, όταν αφήνετε παιδιά να λιμοκτονούν, όταν καίτε παιδιά ζωντανά στις σκηνές τους και όταν πυροβολείτε πεινασμένα παιδιά στο κεφάλι ενώ περιμένουν στην ουρά για φαγητό. Σταματήστε να διώκετε καλλιτέχνες επειδή λένε «σταματήστε να σκοτώνετε παιδιά».  Σταματήστε να συλλαμβάνετε φοιτητές επειδή λένε «σταματήστε να σκοτώνετε παιδιά». Σταματήστε να αγνοείτε τις παθιασμένες φωνές χιλιάδων Εβραίων στο Ισραήλ και σε όλο τον κόσμο που εκλιπαρούν: «Σταματήστε να σκοτώνετε παιδιά!» Σταματήστε να προσποιείστε ότι η δολοφονία δεκάδων χιλιάδων παιδιών καθιστά οποιονδήποτε άνθρωπο «ασφαλέστερο».

Σταματήστε να πιστεύετε ότι ο κόσμος δεν θα θυμάται ότι σκοτώσατε παιδιά επειδή απαγορεύετε βιβλία, εκφοβίζετε πανεπιστημιακά ιδρύματα και δολοφονείτε δημοσιογράφους. Σταματήστε να επευφημείτε τον αμετανόητο αρχιτέκτονα της δολοφονίας παιδιών όταν καμαρώνει ενώπιον του Κογκρέσου. Σταματήστε να αρνείστε να θέσετε τους δολοφόνους παιδιών και τους χρηματοδότες των δολοφόνων παιδιών ενώπιον των ευθυνών τους για εγκλήματα πολέμου. Σταματήστε να σιωπάτε για τη δολοφονία των παιδιών. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ. ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΤΕ. ΠΑΙΔΙΑ. ΤΩΡΑ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή για τις αντιεμβολιαστικές δηλώσεις Κένεντι μετά την ένοπλη επίθεση στην Ατλάντα

Διεθνή / Οργή για τις αντιεμβολιαστικές δηλώσεις Κένεντι μετά την ένοπλη επίθεση στην Ατλάντα

Οι υπάλληλοι του οργανισμού καταγγέλλουν ότι η μακροχρόνια ρητορική του Κένεντι κατά των εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων αυτών για τον κορωνοϊό, έχει τροφοδοτήσει το κλίμα εχθρότητας απέναντι στη δημόσια υγεία
LIFO NEWSROOM
Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και κυβέρνηση Τραμπ προς διακανονισμό $500 εκατ. και αποκατάσταση ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Διεθνή / Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και κυβέρνηση Τραμπ προς διακανονισμό $500 εκατ. και αποκατάσταση ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ συμφωνεί να ξοδέψει $500 εκατ. σε εκπαιδευτικά προγράμματα για να αποκαταστήσει δισεκατομμύρια δολάρια ομοσπονδιακής χρηματοδότησης, κλείνοντας μήνες αντιπαράθεσης με τη διακυβέρνηση Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Από «πασιφίστρια» η Ιαπωνία γίνεται μεγάλος εξαγωγέας όπλων με την επιλογή της Mitsubishi για φρεγάτες

Διεθνή / Ιαπωνία: Από ειρηνευτική δύναμη γίνεται μεγάλος εξαγωγέας όπλων με την επιλογή της Mitsubishi για φρεγάτες

Η συμφωνία Αυστραλίας-Mitsubishi ύψους 6,5 δισ. δολαρίων για φρεγάτες είναι η πρώτη μεγάλη διεθνής πώληση ιαπωνικού οπλικού συστήματος μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
LIFO NEWSROOM
Ο Σέργκει Μοσούνωφ εξαγοράζει τη Fabergé έναντι 50 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Η Φαμπερζέ των αυτοκρατορικών αυγών περνά στα χέρια του Σέργκει Μοσούνωφ έναντι 50 εκατ. δολαρίων

Ο επιχειρηματίας Σέργκει Μοσούνωφ απέκτησε το διάσημο brand Φαμπερζέ, γνωστό για τα πολυτελή κοσμήματα και τα περίφημα αυγά, σε μια συμφωνία ύψους 50 εκατ. δολαρίων, συνεχίζοντας την κληρονομιά της εμβληματικής μάρκας
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Διαμάχη μεταξύ Νετανιάχου και στρατιωτικών για την εισβολή στη Γάζα

Διεθνή / Ισραήλ: Διαμάχη μεταξύ Νετανιάχου και στρατιωτικών για την εισβολή στη Γάζα

Η απόφαση του Ισραήλ να εισβάλει στη Λωρίδα της Γάζας χωρίς πλήρη κατοχή αποκαλύπτει τις εσωτερικές συγκρούσεις μεταξύ του πρωθυπουργού Νετανιάχου και των στρατιωτικών ηγετών, σε μια κρίσιμη φάση του πολέμου
LIFO NEWSROOM