Βρετανία: Βουλευτής πήγε με τον γιο της στη Βουλή, της είπαν ότι δεν επιτρέπονται τα μωρά

No babies allowed in Commons, MP Stella Creasy told Facebook Twitter
Η Στέλλα Κρίσι με τον γιο της στη Βουλή, τον Σεπτέμβριο (Πηγή φωτό Getty Images)
0

Βρετανίδα βουλευτής πήγε με τον τριών μηνών γιο της στη Βουλή των Κοινοτήτων, αλλά έμαθε ότι δεν επιτρέπονται τα μωρά στην αίθουσα συνεδρίασης.

«Πρέπει να είναι εφικτός ο συνδυασμός της μητρότητας και της πολιτικής», τόνισε η Στέλλα Κρίσι των Εργατικών, που την Τρίτη πήγε στη Βουλή με τον γιο της. Αν και δεν ήταν η πρώτη φορά που έπραττε κάτι τέτοιο, έλαβε email από επιτροπή του κοινοβουλίου που την ενημέρωνε ότι ήταν ενάντια στους κανονισμούς το να φέρνει το παιδί της στην αίθουσα συνεδρίασης. 

Η Στέλλα Κρίσι δήλωσε στο BBC πως παίρνει τακτικά στη Βουλή τον γιο της, ο οποίος θηλάζει, όπως έκανε και παλιότερα με την κόρη της. «Προφανώς το κοινοβούλιο έχει γράψει έναν κανονισμό που σημαίνει ότι δεν μπορώ να πάρω το τριών μηνών μωρό μου, που κοιμάται, όταν μιλάω στη Βουλή. Φαίνεται ότι οι μητέρες στη μητέρα όλων των κοινοβουλίων δεν είναι ορατές, ούτε ακούγονται...», έγραψε στο Twitter, δημοσιεύοντας το email που έλαβε. 

Μετά το περιστατικό ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, Λίντσεϊ Χόιλ, ζήτησε από την αρμόδια επιτροπή να επανεξετάσει τους κανονισμούς, εξέλιξη που ικανοποίησε τη βουλευτή.  

Είναι «εξαιρετικά σημαντικό» οι γονείς μωρών και μικρών παιδιών να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν πλήρως στις εργασίες του κοινοβουλίου, που είναι ο λόγος για τον οποίο έχει παιδικό σταθμό, επεσήμανε ο Χόιλ. 

Εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός θέλει να δει «περαιτέρω βελτιώσεις» στο να καταστεί το κοινοβούλιο πιο φιλικό προς την οικογένεια, αλλά συμπλήρωσε ότι η όποια αλλαγή είναι ζήτημα της Βουλής των Κοινοτήτων. 

Οι κανόνες συμπεριφοράς, που επικαιροποιήθηκαν τον Σεπτέμβριο, αναφέρουν ότι οι βουλευτές δεν πρέπει να συνοδεύονται από το παιδί τους όταν παίρνουν τη θέση τους στην αίθουσα συνεδρίασης, ούτε να στέκονται στο τέλος της αίθουσας με αυτό. Η ίδια διατύπωση υπήρχε και στην προηγούμενη εκδοχή των κανονισμών. 
 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Μοτζτάμπα Χαμενεΐ σε Χεζμπολάχ: «Το Ιράν θα συνεχίσει να στηρίζει την αντίσταση»

Επανεμφανίστηκε με επιστολή προς τη Χεζμπολάχ, υπογραμμίζοντας ότι το Ιράν θα συνεχίσει να στηρίζει την αντίσταση ενάντια σε Ισραήλ και ΗΠΑ, στέλνοντας μήνυμα σταθερότητας και στρατηγικής παρουσίας στη Μέση Ανατολή
THE LIFO TEAM
Μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επλήγη δεξαμενόπλοιο - Νέο κύμα επιθέσεων Ισραήλ σε Ιράν

Διεθνή / Μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επλήγη δεξαμενόπλοιο - Νέο κύμα επιθέσεων Ισραήλ σε Ιράν

Το χτύπημα στο δεξαμενόπλοιο έγινε από «δύο άγνωσης προέλευσης βλήματα» κοντά στο Κατάρ - Συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στο Ισραήλ ενεργοποιήθηκαν για να αναχαιτίσουν πύραυλο από την Υεμένη
THE LIFO TEAM
Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

Διεθνή / Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο

«Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο θεματοφύλακας του Λευκού Οίκου για τις μελλοντικές γενιές των Πρώτων Οικογενειών. Δεν είναι, όμως, ο ιδιοκτήτης του!» έγραψε ο δικαστής στην εισαγωγή της απόφασής του
THE LIFO TEAM