Αυτοκτόνησε 17χρονος αυτιστικός μετά από υποτιθέμενο email της αστυνομίας

Αυτοκτόνησε 17χρονος αυτιστικός μετά από υποτιθέμενο email της αστυνομίας Facebook Twitter
6

Ένας 17χρονος αυτιστικός μαθητής κρεμάστηκε στο Μπερκσάιρ της Αγγλίας, εξαιτίας ενός ψεύτικου email, που έμοιαζε να έχει σταλεί από την αστυνομία και του ζητούσε να πληρώσει πρόστιμο 100 λιρών επειδή είχε επισκεφθεί παράνομες ιστοσελίδες με άσεμνες εικόνες.

Ο Τζόζεφ Έντουαρτς δεν κατάλαβε πως πρόκειται για σπαμ μήνυμα, λόγω του αυτισμού του, σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας. Τον μαθητή βρήκε κρεμασμένο στο σπίτι η μητέρα του τον Αύγουστο,  η οποία κατέθεσε χθες στον ανακριτή.

Αυτοκτόνησε 17χρονος αυτιστικός μετά από υποτιθέμενο email της αστυνομίας Facebook Twitter

«Δεν νομίζω ότι κατάλαβε τι ήταν. Έπασχε από αυτισμό. Δεν είμαι σίγουρη ότι κατανόησε τις συνέπειες της πράξης του. Δεν θα έκανε εσκεμμένα κάτι που θα στεναχωρούσε την αδερφή του ή εμένα», δήλωσε. Η ίδια έχει αρχίσει εκστρατεία ενημέρωσης, προκειμένου να ενημερωθούν οι νέοι για τους κινδύνους από τα μηνύματα απάτης στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, είναι σχεδόν απίθανο να εντοπιστούν οι αποστολείς του email, πιστεύεται ωστόσο ότι το μήνυμα εστάλη από το εξωτερικό.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΓΑΤΑ

Διεθνή / Γαλλία: Σε κατ' οίκον περιορισμό «καταδικάστηκαν» γάτα και ιδιοκτήτρια μετά από καταγγελία γειτόνισσας

Η γυναίκα που έκανε την καταγγελία στη Γαλλία, ανέφερε πως ο γάτος έμπαινε στον κήπο και κατέστρεφε τα φυτά της - Αντιδράσεις από φιλοζωικές οργανώσεις για τη δικαστική απόφαση
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Η Ρωσία καταθέτει στο ΣΑ του ΟΗΕ δικό της σχέδιο απόφασης, αμφισβητώντας την πρόταση των ΗΠΑ

Διεθνή / Γάζα: Η Ρωσία καταθέτει στο ΣΑ του ΟΗΕ δικό της σχέδιο, αμφισβητώντας την πρόταση των ΗΠΑ

Η μόνιμη αντιπροσωπεία της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη ανέφερε σε σημείωμά της προς τα άλλα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗ ότι το δικό της σχέδιο είναι «αντιπρόταση», «εμπνευσμένη» από το αμερικανικό
LIFO NEWSROOM
Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Διεθνή / Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Το BBC βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς θεσμικής αναταραχής, που δεν περιορίζεται σε ένα μεμονωμένο δημοσιογραφικό σφάλμα, αλλά αγγίζει τον τρόπο διοίκησης και τη σχέση του οργανισμού με την πολιτική εξουσία
LIFO NEWSROOM
ANTIFA ΗΠΑ ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνή / Στο στόχαστρο των ΗΠΑ η Antifa: Ποιες δύο ελληνικές οργανώσεις χαρακτηρίζονται τρομοκρατικές

Οι δύο αυτές ελληνικές οργανώσεις μπαίνουν στη λίστα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις Ξένες Τρομοκρατικές Οργανώσεις (FTOs) και τους Ειδικά Καθορισμένους Διεθνείς Τρομοκράτες (SDGTs)
LIFO NEWSROOM
10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Διεθνή / 10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Στις 13 Νοεμβρίου 2015, τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στο Μπατακλάν στη διάρκεια συναυλίας, προκαλώντας μία από τις πιο πρωτοφανείς και αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Πόσο κρίμα...Τα άτομα με αυτισμό είναι οι πιο αγνές ψυχές και δυστυχώς τους είναι αδύνατο να κατανοήσουν την σαπίλα που λίγο η πολύ υπάρχει σε εμάς τους υπόλοιπους.
Τώρα αν σας πω τι πρέπει να πάθουν αυτοί αν ποτέ τους πιάσουν θα με κόψουν,οπότε αφηστετο.Ευθύνες όμως ρίχνω και στους γονείς του που άφηναν το παιδί στον internet χωρίς παρακολούθηση.Πόσο μάλλον με το ευαίσθητο αυτό θέμα του αυτισμού ξέροντας πως το παιδί θα αφομοίωνε αλλιώς τις πληροφορίες που θα λάμβανε,λόγω της κατάστασης του.