Η Κομισιόν ενέκρινε το εμβόλιο της Moderna- Το δεύτερο για την ΕΕ κατά του κορωνοϊού

Η Κομισιόν ενέκρινε το εμβόλιο της Moderna- Το δεύτερο για την ΕΕ κατά του κορωνοϊού Facebook Twitter
EPA
0

Η Κομισιόν ενέκρινε το εμβόλιο της Moderna κατά του κορωνοϊού, έπειτα από το «πράσινο φως» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Το εμβόλιο της Moderna είναι το δεύτερο που παίρνει έγκριση στην ΕΕ, μετά από εκείνο που παρασκεύασαν οι Pfizer και BioNTech, η χορήγηση του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει στις ευρωπαϊκές χώρες.

Η Moderna, με βάση το συμβόλαιο που έχει υπογράψει με την Κομισιόν, θα παραδώσει συνολικά 160 εκατομμύρια δόσεις από το πρώτο έως το τρίτο τρίμηνο του 2021. Αυτές θα προστεθούν στις 300 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου που διένειμαν οι Pfizer/ BioNTech, σημειώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ανακοίνωσή της.

«Παρέχουμε ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια για τον κορωνοϊό στους Ευρωπαίους. Δώσαμε έγκριση στο εμβόλιο της Moderna, το δεύτερο εμβόλιο που εγκρίνεται στην ΕΕ», έγραψε σε ανάρτηση στο Twitter η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Η Ευρώπη έχει εξασφαλίσει έως τώρα 2 δισεκατομμύρια δόσεις πιθανών εμβολίων, περισσότερα από αρκετά για να προστατεύσουν όλους», σημείωσε ακόμη στην ανάρτησή της.


 Με τη σημερινή έγκριση, η ΕΕ θα έχει επιπλέον 160 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού, σημείωσε σε δήλωσή της η πρόεδρος της Κομισιόν και πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα εμβόλια.

«Σήμερα εγκρίναμε ένα δεύτερο ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο από τη Moderna που, μαζί με εκείνο των Pfizer/ BioNTech θα διασφαλίσει ότι 460 εκατομμύρια δόσεις θα λανσαριστούν με μεγάλη ταχύτητα στην ΕΕ και θα ακολουθήσουν περισσότερα. Οι χώρες μέλη πρέπει να διασφαλίσουν ότι ακολουθείται ο ρυθμός εμβολιασμού», τόνισε από την πλευρά της η επίτροπος Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου.

  

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ