ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΗΠΑ: Μέλη της ομάδας διοργάνωσης της πρώτης προεκλογικής συγκέντρωσης Τραμπ θετικά στον κορωνοϊό

ΗΠΑ: Μέλη της ομάδας διοργάνωσης της πρώτης προεκλογικής συγκέντρωσης Τραμπ θετικά στον κορωνοϊό Facebook Twitter
ΗΠΑ: Μέλη της ομάδας διοργάνωσης της πρώτης προεκλογικής συγκέντρωσης Τραμπ θετικά στον κορωνοϊό (EPA/Αρχείο)
0

Έξι μέλη της ομάδας διοργάνωσης της προεκλογικής συγκέντρωσης του Ντόναλντ Τραμπ στην Τάλσα, της Οκλαχόμα, βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του επιτελείο του Αμερικανού Προέδρου, λίγες ώρες πριν από την έναρξη της πρώτης αυτής μεγάλης συγκέντρωσης σε κλειστή αίθουσα μεσούσης της πανδημίας, τα έξι μέλη βρέθηκαν θετικά.

«Έξι μέλη της οργανωτικής ομάδας βρέθηκαν θετικά ανάμεσα στους εκατοντάδες διαγνωστικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, και διαδικασίες καραντίνας τέθηκαν αμέσως σε εφαρμογή, ανακοίνωσε ο επικεφαλής επικοινωνίας της εκστρατείας για την επανεκλογή του Αμερικανού προέδρου Τιμ Μέρτοου.

Κανένας από τους εργαζόμενους που βρέθηκαν θετικοί στην Covid-19 ούτε πρόσωπο που ήρθε σε άμεση επαφή μαζί τους θα παραστεί στη συγκέντρωση ή στο πλευρό συμμετεχόντων ή εκλεγμένων αξιωματούχων" απόψε στην Τάλσα όπου αναμένονται 20.0000 άνθρωποι», διευκρίνισε.

Τις τελευταίες ημέρες η Οκλαχόμα αναφέρει αύξηση των νέων κρουσμάτων της Covid-19, και το υπουργείο υγείας της Πολιτείας προειδοποίησε όσους μεταβούν στο BOK Center, ένα κλειστό στάδιο 19.000 θέσεων όπου θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση, ότι αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να προσβληθούν από τον ιό.

Ο Τραμπ από την πλευρά του είχε προειδοποιήσει μέσω Twitter τους «διαδηλωτές, αναρχικούς, ταραχοποιούς» που σκοπεύουν να βρεθούν στην Οκλαχόμα για πιθανές αντιδράσεις.

«Όσοι διαδηλωτές, αναρχικοί, ταραχοποιοί, λεηλατητές ή χαμίνια πηγαίνουν στην Οκλαχόμα παρακαλώ καταλάβετε, δεν θα σας φερθούν σαν να ήσασταν στη Νέα Υόρκη, το Σιάτλ ή τη Μινεάπολις. Θα είναι μια πολύ διαφορετική περίπτωση!» έγραψε στο Twitter o Αμερικανός Πρόεδρος εν όψει της αυριανής του ομιλίας.

Με πληροφορείς του AFP/dpa/Reuters/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

Διεθνή / «Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

O πρώην ποδοσφαιριστής Σουλεϊμάν αλ-Ομπέιντ, γνωστός ως «Παλαιστίνιος Πελέ», πέθανε την Τετάρτη στη νότα Γάζα, όταν ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε πολίτες που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Διεθνή / Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Τεχνολογικές εταιρείες, όπως το Snapchat και το Facebook, δήλωσαν ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2024 εντόπισαν πάνω από 9.600 περιστατικά διαδικτυακής παρενόχλησης και προσέγγισης ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Διεθνή / Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Στο επίκεντρο της συμφωνίας βρίσκεται η δημιουργία ενός νέου διαμετακομιστικού διαδρόμου, που θα ονομαστεί «Διαδρομή Τραμπ για Διεθνή Ειρήνη και Ευημερία»
LIFO NEWSROOM
Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Διεθνή / Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Η γενική εισαγγελέας χαιρέτισε την απόφαση, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια του Μπόζμπεργκ «αποτυχημένη δικαστική υπέρβαση» και «μεγάλη νίκη» για την ατζέντα του Τραμπ
LIFO NEWSROOM