Ο Τραμπ προειδοποιεί «διαδηλωτές, αναρχικούς και χαμίνια» πριν την προεκλογική του συγκέντρωση

Ο Τραμπ προειδοποιεί «διαδηλωτές, αναρχικούς και χαμίνια» πριν την προεκλογική του συγκέντρωση Facebook Twitter
Ο Τραμπ προειδοποιεί «διαδηλωτές, αναρχικούς και χαμίνια» πριν την προεκλογική του συγκέντρωση
0

Ο πρόεδρος Τραμπ προειδοποιεί μέσω Twitter τους «διαδηλωτές, αναρχικούς, ταραχοποιούς» που σκοπεύουν να βρεθούν στην Οκλαχόμα, όπου και θα δώσει αύριο την προεκλογική του ομιλία.

«Όσοι διαδηλωτές, αναρχικοί, ταραχοποιοί, λεηλατητές ή χαμίνια πηγαίνουν στην Οκλαχόμα παρακαλώ καταλάβετε, δεν θα σας φερθούν σαν να ήσασταν στη Νέα Υόρκη, το Σιάτλ ή τη Μινεάπολις. Θα είναι μια πολύ διαφορετική περίπτωση!» έγραψε στο Twitter o Αμερικανός Πρόεδρος εν όψει της αυριανής του ομιλίας.

Σε νεότερη ενημέρωση και σε άλλο ύφος νωρίτερα ειδοποίησε όσους θέλουν να παραβρεθούν στην ομιλία του, ότι θα αρθεί η απαγόρευση κυκλοφορίες «για πολλούς υποστηρικτές μας που θα παρευρεθούν στο #MAGA Rally» όπως έγραψε χαρακτηριστικά.

Σε μία ακόμα ανάρτησή του βέβαια, έσπευσε να ενημερώσει ότι παρά το γεγονός ότι η ομιλία του είναι το Σάββατο, ήδη συγκεντρώνεται πλήθος για να τον ακούσει.

«Μεγάλα πλήθη και ουρές σχηματίζονται ήδη στην Τάλσα. Η προεκλογική μου εκστρατεία δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Ξεκινά το Σάββατο το βράδυ στην Οκλαχόμα!» έγραψε.

Τη ίδια ώρα στην Τάλσα έχει επιβληθεί απαγόρευσης κυκλοφορίας σε μια περίμετρο πολλών δρόμων γύρω από τον χώρο όπου ο Ντόναλντ Τραμπ θα δώσει την προεκλογική ομιλία.

Σκοπός είναι να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ταραχών σε μία εποχή με έντονες διαμαρτυρίες κατά της διοίκησης του Αμερικανού Προέδρου μετά τη δολοφονία Φλόιντ.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία αφορά την περιοχή όπου ο Αμερικανός πρόεδρος θα εκφωνήσει την ομιλία του, ξεκίνησε χθες το βράδυ, στις 22.00 τοπική ώρα και θα διαρκέσει έως το πρωί της Κυριακής, με μια διακοπή κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της συγκέντρωσης.

Σε όλους τους δρόμους που περιβάλλουν αυτήν την περίμετρο τοποθετήθηκαν σήμερα το πρωί τσιμεντένια οδοφράγματα, μεταδίδει δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Για να δικαιολογήσει την επιβολή της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, ο δήμαρχος της Τάλσα Τζ.Τ Μπάιναμ υπογράμμισε ότι έλαβε πληροφορίες που «δείχνουν πως πρόσωπα που ανήκουν σε οργανωμένες ομάδες οι οποίες έχουν εμπλακεί σε βίαιες και καταστροφικές συμπεριφορές σε άλλες πολιτείες προβλέπεται να έλθουν (στην Τάλσα) για να προκαλέσουν ταραχές εντός και περιμετρικά της συγκέντρωσης».

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι αναμένονται το διάστημα μεταξύ Παρασκευής και Σαββάτου στην Τάλσα, που τιμά επίσης την 155η επέτειο από την κατάργηση της δουλείας στις ΗΠΑ, την 19η Ιουνίου του 1865.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να παρέχεται ορμονοθεραπεία σε τρανς φυλακισμένους» - Δικαστής βάζει φρένο στο διάταγμα Τραμπ

Διεθνή / «Να παρέχεται ορμονοθεραπεία σε τρανς φυλακισμένους» - Δικαστής βάζει φρένο στο διάταγμα Τραμπ

Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ, Royce Lamberth, δήλωσε ότι ο νόμος απαγορεύει στους υπαλλήλους των φυλακών να στερούν αυθαίρετα από τους κρατούμενους φάρμακα και άλλες διευκολύνσεις για τον τρόπο ζωής που το δικό τους ιατρικό προσωπικό έχει κρίνει ότι είναι κατάλληλες
LIFO NEWSROOM
Δρ. Φλόριαν Γουίλετ: Ο εφευρέτης της «κάψουλας αυτοκτονίας» Sarco έδωσε τέλος στη ζωή του

Διεθνή / Δρ. Φλόριαν Γουίλετ: Ο εφευρέτης της «κάψουλας αυτοκτονίας» Sarco έδωσε τέλος στη ζωή του

Μετά την αποφυλάκισή του για τον θάνατο του πρώτου ατόμου που χρησιμοποίησε την κάψουλα, υπέστη σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα, έπεσε από τον τρίτο όροφο του διαμερίσματός του στη Ζυρίχη και πέθανε με υποβοηθούμενη ευθανασία στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
Τζόναθαν Τζος: Ο σύζυγος του ηθοποιού ισχυρίζεται πως η δολοφονία του είχε ομοφοβικά κίνητρα

Διεθνή / Τζόναθαν Τζος: Ο σύζυγος του ηθοποιού ισχυρίζεται πως η δολοφονία του είχε ομοφοβικά κίνητρα

«Το σπίτι μας κάηκε μετά από δύο χρόνια απειλών από άτομα της περιοχής, που επανειλημμένα μας έλεγαν ότι θα το κάψουν. Αναφέραμε αυτές τις απειλές στις αρχές πολλές φορές, αλλά δεν έγινε τίποτα», ανέφερε ο σύζυγός του ηθοποιού
LIFO NEWSROOM
Δικαίωση για το «Κατηγορώ» του Εμίλ Ζολά: Η Γαλλία προωθεί μεταθανάτια αποκατάσταση για τον Άλφρεντ Ντρέιφους

Διεθνή / Δικαίωση για το «Κατηγορώ» του Εμίλ Ζολά: Η Γαλλία προωθεί μεταθανάτια αποκατάσταση για τον Άλφρεντ Ντρέιφους

Πάνω από έναν αιώνα μετά την άδικη καταδίκη του, η Γαλλία κάνει το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση του Άλφρεντ Ντρέιφους, με πρόταση για μεταθανάτια προαγωγή και ταφή στο Πάνθεον
LIFO NEWSROOM