Νέα προειδοποίηση απηύθυνε το Ιράν προς τις ΗΠΑ αναφέροντας πως η αντίδρασή του θα είναι ισχυρότερη αν παραβιαστούν ξανά τα σύνορά του. 

 

Το Ιράν προειδοποίησε τις ΗΠΑ κατά οποιασδήποτε παραβίασης των συνόρων του με τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Αλί Λαριτζανί να απειλεί με ισχυρότερη αντίδραση, μετέδωσε το πρακτορείο Tasnim, μία εβδομάδα αφού η Τεχεράνη κατέρριψε ένα αμερικανικό, τηλεκατευθυνόμενο, μη επανδρωμένο αεροσκάφος. «Η κατάρριψη του drone τους ήταν μια καλή εμπειρία για αυτούς ώστε να αποφύγουν οποιαδήποτε επιθετικότητα στα σύνορά μας», σχολίασε ο Λαριτζανί. «Η αντίδραση του Ιράν θα είναι ισχυρότερη, αν επαναλάβουν το λάθος να παραβιάσουν τα σύνορά μας», τόνισε.

 

Τραμπ: Ανόητη η ηγεσία του Ιράν αν δεν επιδιώξει συμφωνία 

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε ότι οι Ιρανοί ηγέτες θα ήταν «ανόητοι» και «εγωιστές» αν δεν επιδιώξουν μια συμφωνία που θα τους επέτρεπε να άρουν τις πιέσεις που ασκούνται στη χώρα τους από τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ουάσινγκτον. «Το Ιράν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, το ίδιο μου κάνει, έχω όσο χρόνο χρειάζεται. Όμως η χώρα του είναι σε οικονομικό κίνδυνο (...) Οι ηγέτες τους θα έπρεπε να φροντίσουν τον πληθυσμό. Αν το θέλουν, θα κάνουν συμφωνία. Διαφορετικά, σκέφτονται μόνο τους εαυτούς τους και είναι εγωιστές και ανόητοι», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters