Το Twitter διέγραψε bot σαουδαραβικής προπαγάνδας για την υπόθεση Κασόγκι

Το Twitter διέγραψε bot σαουδαραβικής προπαγάνδας για την υπόθεση Κασόγκι Facebook Twitter
EPA
0

Το Twitter αφαίρεσε ψεύτικους λογαριασμούς και δίκτυο από bots που προωθούσαν, στο διαδίκτυο, την εκδοχή της Σαουδικής Αραβίας για τον θάνατο του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη. 

Η ιστοσελίδα ανέλαβε δράση την Πέμπτη, μετά από ειδοποίηση του από το κανάλι NBC, για εκατοντάδες λογαριασμούς που διέδιδαν tweet υπέρ του Ριάντ για το ζήτημα. 

Η λίστα του NBC συμφωνούσε με αυτή του ειδικού σε θέματα τεχνολογίας Τζον Ράσελ. Σύμφωνα με το κανάλι, παρόμοιες καμπάνιας προπαγάνδας σημειώθηκαν και στο Reddit. 

Χωρίς να προσδιορίσει τον αριθμό, το Twitter διαβεβαιώνει τώρα πως διέγραψε περισσότερους λογαριασμούς από εκείνους για τους οποίους είχε ειδοποιηθεί. 

Κάποια από τα bot που διαγράφηκαν, χρησιμοποιούσαν, την Κυριακή, το χάσταγκ #We_all_trust_Mohammad_Bin_Salman" (i.e «όλοι εμπιστευόμαστε τον Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν»). 

Η Σαουδική Αραβία κατηγορείται από την διεθνή κοινότητα ότι ευθύνεται για την δολοφονία του δημοσιογράφου στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης, στις 2 Οκτωβρίου. 

Ύστερα από εβδομάδες διαψεύσεων, το Ριάντ παραδέχθηκε τα ξημερώματα ότι ο Κασόγκι πέθανε μέσα στο προξενείο, υποστηρίζοντας πως ο θάνατος του οφείλεται σε «συμπλοκή με γροθιές» που πήρε άσχημη τροπή. 

Με πληροφορίες από Daily Sabah

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ