ΗΠΑ - Γερουσία: Ο πρίγκιπας Σαλμάν είναι υπεύθυνος για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι

ΗΠΑ - Γερουσία: Ο πρίγκιπας Σαλμάν είναι υπεύθυνος για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ως «υπεύθυνο για τη δολοφονία» του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι καταδεικνύει τον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν με ψήφισμά της η Γερουσία των ΗΠΑ. 

Το ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα απόψε. 

Το ψήφισμα αυτό αντικρούει τις δηλώσεις που έχει κάνει για την υπόθεση αυτή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αναφέροντας ότι το Κογκρέσο «εκτιμά ότι ο πρίγκιπας διάδοχος» ευθύνεται για τον φόνο του Σαουδάραβα δημοσιογράφου.

Δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη η ημερομηνία που θα τεθεί προς ψήφιση και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων το κείμενο αυτό, το οποίο πάντως θα πρέπει να επικυρωθεί από τον Τραμπ ώστε να τεθεί σε ισχύ.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, αψηφώντας και πάλι τον πρόεδρο, η Γερουσία με ψήφους 56 υπέρ έναντι 41 κατά, ενέκρινε το ψήφισμα με το οποίο ζητείται να τερματιστεί η στρατιωτική υποστήριξη των ΗΠΑ στον πόλεμο που διεξάγει η Σαουδική Αραβία στην Υεμένη.

Το μέτρο αυτό θα πρέπει επίσης να εγκριθεί από τη Βουλή.

Είναι η πρώτη φορά που η Γερουσία ή η Βουλή των Αντιπροσώπων στηρίζει μια πρόταση για την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από μια δέσμευσή τους στο εξωτερικό με βάση τον Νόμο περί Πολεμικών Εξουσιών.

Ο νόμος αυτός, που εγκρίθηκε κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Βιετνάμ, περιορίζει τη δυνατότητα του προέδρου των ΗΠΑ να δεσμεύει αμερικανικές δυνάμεις σε ενδεχόμενες εχθροπραξίες χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Καμία διανομή βοήθειας παρά την είσοδο φορτηγών, λέει ο ΟΗΕ

Διεθνή / Γάζα: Δεν έχει διανεμηθεί καμία βοήθεια παρά την είσοδο φορτηγών, λέει ο ΟΗΕ

Μια ομάδα περίμενε για αρκετές ώρες μέχρι να της επιτραπεί η πρόσβαση στην περιοχή, αλλά «δυστυχώς, δεν κατάφεραν να μεταφέρουν τις προμήθειες στην αποθήκη μας», καταγγέλλει ο ΟΗΕ
LIFO NEWSROOM
Ουισκόνσιν: 11χρονος σκοτώθηκε κατά λάθος από τον αδελφό του με όπλο που βρέθηκε στο σπίτι

Διεθνή / Ουισκόνσιν: 11χρονος σκοτώθηκε κατά λάθος από τον αδελφό του με όπλο που βρέθηκε στο σπίτι

Η αστυνομία ανέφερε ότι το αγόρι πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδελφό του, χωρίς ωστόσο να δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες για την ηλικία του ή τις συνθήκες υπό τις οποίες βρέθηκε στα χέρια του το όπλο
LIFO NEWSROOM