Ο Σον Πεν γυρίζει ντοκιμαντέρ για τη δολοφονία Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη

Ο Σον Πεν γυρίζει ντοκιμαντέρ για τη δολοφονία Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη Facebook Twitter
EPA
0

O Αμερικανός ηθοποιός Σον Πεν βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, σχεδιάζοντας να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για τον δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι που δολοφονήθηκε στις 2 Οκτωβρίου, στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας. 

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο βραβευμένος δύο φορές με Όσκαρ εθεάθη μπροστά από το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας μαζί με το 10μελές συνεργείο παραγωγής του.

Στην ομάδα του ήταν και σωματοφύλακες ενώ τα γυρίσματα συνεχίστηκαν και έξω από την προξενική κατοικία της Σαουδικής Αραβίας. 


Σε βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Σον Πεν διακρίνεται να είναι ντυμένος στα μαύρα και να ετοιμάζεται να μιλήσει σε έναν εικονολήπτη που είναι μπροστά από οδόφραγμα της αστυνομίας, το οποίο εμποδίζει την πρόσβαση στο προξενείο.

Ο 58χρονος ηθοποιός είναι γνωστός για τις θέσεις του στην πολιτική, στις δημόσιες συζητήσεις στις ΗΠΑ αλλά και για τις πρωτοβουλίες του.

Ο Σον Πεν δέχτηκε πολλές επικρίσεις μετά τη συνέντευξη που πήρε το 2015 από τον μεξικανό βαρόνο ναρκωτικών Χοακίν "Ελ Τσάπο" Γκούζμαν που τότε καταζητείτο. Η μεξικανή ηθοποιός Κέιτ ντε Καστίγιο είχε μεσολαβήσει στον Ελ Τσάπο για να μαγνητοσκοπηθεί αυτή η συνέντευξη.


Ο Πεν έχει τιμηθεί δύο φορές με το Όσκαρ καλύτερης ερμηνείας: το 2004 για τον ρόλο του στην ταινία "Mystic River" ("Σκοτεινό Ποτάμι") και το 2009 για την ερμηνεία του στην ταινία "Harvey Milk" που ήταν αφιερωμένη στον πρώτο ανοικτά ομοφυλόφιλο δημοτικό σύμβουλο του Σαν Φρανσίσκο, που δολοφονήθηκε τη δεκαετία του 1970.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

FBI ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ

Διεθνή / The Atlantic: Ο διευθυντής του FBI «αγνοείται» - Ανησυχία για τη συμπεριφορά του Πατέλ

Περιστατικά υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, απουσίες χωρίς εξήγηση και έντονη αστάθεια στη συμπεριφορά του φέρεται να προκαλούν ανησυχία στο εσωτερικό του FBI και της κυβέρνησης Τραμπ
THE LIFO TEAM
Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΙΤΑΛΙΑ ΣΙΛΒΙΑ ΣΑΛΙΣ ΓΕΝΟΒΑ

Διεθνή / Ιταλία: Καθώς η επιρροή της Μελόνι εξασθενεί, η προοδευτική Σίλβια Σάλις κερδίζει έδαφος στη Γένοβα

Πάνω από 20.000 άνθρωποι γέμισαν την κεντρική Piazza Matteotti στη Γένοβα το περασμένο Σαββατοκύριακο για μια δωρεάν συναυλία της βραβευμένης techno DJ Σάρλοτ ντε Βίτ. Ανάμεσά τους, η δήμαρχος της πόλης, Σίλβια Σάλις.
THE LIFO TEAM