Ο Σον Πεν γυρίζει ντοκιμαντέρ για τη δολοφονία Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη

Ο Σον Πεν γυρίζει ντοκιμαντέρ για τη δολοφονία Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη Facebook Twitter
EPA
0

O Αμερικανός ηθοποιός Σον Πεν βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, σχεδιάζοντας να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για τον δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι που δολοφονήθηκε στις 2 Οκτωβρίου, στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας. 

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο βραβευμένος δύο φορές με Όσκαρ εθεάθη μπροστά από το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας μαζί με το 10μελές συνεργείο παραγωγής του.

Στην ομάδα του ήταν και σωματοφύλακες ενώ τα γυρίσματα συνεχίστηκαν και έξω από την προξενική κατοικία της Σαουδικής Αραβίας. 


Σε βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Σον Πεν διακρίνεται να είναι ντυμένος στα μαύρα και να ετοιμάζεται να μιλήσει σε έναν εικονολήπτη που είναι μπροστά από οδόφραγμα της αστυνομίας, το οποίο εμποδίζει την πρόσβαση στο προξενείο.

Ο 58χρονος ηθοποιός είναι γνωστός για τις θέσεις του στην πολιτική, στις δημόσιες συζητήσεις στις ΗΠΑ αλλά και για τις πρωτοβουλίες του.

Ο Σον Πεν δέχτηκε πολλές επικρίσεις μετά τη συνέντευξη που πήρε το 2015 από τον μεξικανό βαρόνο ναρκωτικών Χοακίν "Ελ Τσάπο" Γκούζμαν που τότε καταζητείτο. Η μεξικανή ηθοποιός Κέιτ ντε Καστίγιο είχε μεσολαβήσει στον Ελ Τσάπο για να μαγνητοσκοπηθεί αυτή η συνέντευξη.


Ο Πεν έχει τιμηθεί δύο φορές με το Όσκαρ καλύτερης ερμηνείας: το 2004 για τον ρόλο του στην ταινία "Mystic River" ("Σκοτεινό Ποτάμι") και το 2009 για την ερμηνεία του στην ταινία "Harvey Milk" που ήταν αφιερωμένη στον πρώτο ανοικτά ομοφυλόφιλο δημοτικό σύμβουλο του Σαν Φρανσίσκο, που δολοφονήθηκε τη δεκαετία του 1970.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Ο Τραμπ αντιμετωπίζει την πρώτη πολιτική του ήττα στο ζήτημα του Ιράν

Οι ψηφοφορίες που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία των ΗΠΑ για τον περιορισμό της στρατιωτικής εκστρατείας κατά του Ιράν, αν περάσουν, θα αποτελέσουν μια σημαντική πολιτική ταπείνωση για τον Αμερικανό πρόεδρο
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΙΤΑΜΑΡ ΜΠΕΝ-ΓΚΒΙΡ

Διεθνή / «Γνώριζα ποιος ήταν και δεν μπορούσα να μείνω σιωπηλή» λέει η ακτιβίστρια που φώναξε στον Μπεν-Γκβιρ

Για την εμπειρία της μιλά η ακτιβίστρια Κατρίονα Γκράχαμ, η οποία φώναξε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης μπροστά στον Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, πριν άνδρες ασφαλείας την ακινητοποιήσουν βίαια στο έδαφος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Μουσείο για την ιστορία των γυναικών κόλλησε επειδή η δεξιά θέλει να αποκλείσει τις τρανς γυναίκες

Διεθνή / Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής στο επίκεντρο της μάχης για μουσείο γυναικών χωρίς τρανς γυναίκες στις ΗΠΑ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε νομοσχέδιο για το Smithsonian American Women’s History Museum, μετά την προσθήκη διατάξεων που αποκλείουν τις τρανς γυναίκες από την αφήγηση του μουσείου και δίνουν στον Ντόναλντ Τραμπ λόγο για την τελική του τοποθεσία.
THE LIFO TEAM