Υπόθεση Κασόγκι - Τουρκία: «Απογοητευτική» η άρνηση του Ριάντ να εκδώσει τους υπόπτους

Υπόθεση Κασόγκι - Τουρκία: «Απογοητευτική» η άρνηση του Ριάντ να εκδώσει τους υπόπτους Facebook Twitter
EPA
0

Η Τουρκία κάλεσε σήμερα τη διεθνή κοινότητα να αποδώσει δικαιοσύνη για τον δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι που δολοφονήθηκε στις 2 Οκτωβρίου στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Η έκκληση της Άγκυρας έρχεται μετά την άρνηση του Ριάντ να εκδώσει δύο υπόπτους που, σύμφωνα με την Άγκυρα, σχεδίαζαν τη δολοφονία του στην Κωνσταντινούπολη.


Ο Φαχρετίν Αλτούν, ο διευθυντής επικοινωνιών της τουρκικής προεδρίας, δήλωσε ότι η άρνηση του Ριάντ να εκδώσει τους ύποπτους είναι «απογοητευτική» και θα ενισχύσει τις επικρίσεις εκείνων που πιστεύουν ότι «η Σαουδική Αραβία προσπαθεί να καλύψει τον φόνο».


Ο Κασόγκι δολοφονήθηκε στις αρχές Οκτωβρίου μέσα στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη, όπου είχε πάει για να παραλάβει ορισμένα έγγραφα για τον γάμο του.


Ο Αλτούν είπε σε δημοσιογράφους ότι οι σαουδαραβικές αρχές δεν συνεργάζονται επαρκώς και ότι η Τουρκία έχει «ελάχιστες ενδείξεις» ότι οι Σαουδάραβες εισαγγελείς σκοπεύουν να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Κατά συνέπεια «θα ήταν προς το συμφέρον της διεθνούς κοινότητας να επιδιώξει να αποδώσει δικαιοσύνη με βάση το διεθνές δίκαιο», τόνισε ο ίδιος.


Τον περασμένο μήνα το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας είχε ανακοινώσει ότι εξέταζε το ενδεχόμενο να ζητήσει τη διεξαγωγή επίσημης έρευνας από τα Ηνωμένα Έθνη αν έφταναν σε αδιέξοδο οι διμερείς επαφές με τη Σαουδική Αραβία.

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM