«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»- Τα τελευταία λόγια του Κασόγκι

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»- Τα τελευταία λόγια του Κασόγκι Facebook Twitter
0

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω» ήταν τα τελευταία λόγια του Τζαμάλ Κασόγκι ακριβώς πριν πεθάνει. σύμφωνα με το CNN.

Το τηλεοπτικό δίκτυο επικαλείται πηγή που έχει διαβάσει την απομαγνητοφώνηση του ηχητικού υλικού που υπάρχει από τη δολοφονία. Σύμφωνα με το CNN ο δημοσιογράφος επανέλαβε τη φράση άλλες δυο φορές. 

Η πηγή — το CNN δεν την κατονόμασε — δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο πως η απομαγνητοφώνηση καθιστά σαφές ότι ο φόνος του δημοσιογράφου ήταν προμελετημένος και αποκαλύπτει πως ότι κατά τη διάρκειά του έγιναν πολλές τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, στις οποίες περιγραφόταν η πορεία της επιχείρησης της εκτέλεσής του μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Κατά το CNN, Τούρκοι αξιωματούχοι θεωρούν ότι οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις γίνονταν με ανώτατους αξιωματούχους στο Ριάντ.

Σύμφωνα με το CNN, η απομαγνητοφώνηση περιέχει περιγραφές της μάταιης προσπάθειας του Κασόγκι να αντισταθεί στους εκτελεστές του, ενώ περιγράφει επίσης τους ήχους του «διαμελισμού του πτώματός του με πριόνι».

Η ηχητική καταγραφή έγινε από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες. 

Χθες ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Άντελ αλ Τζουμπέιρ ξεκαθάρισε πως το Ριάντ αρνείται να προχωρήσει στην έκδοση στην Τουρκία προσώπων που βαρύνουν υποψίες ότι ενέχονται στη δολοφονία του Κασόγκι.

Οι αρχές της Τουρκίας ζήτησαν την Τετάρτη τη σύλληψη και την έκδοση δύο στενών συμβούλων του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στο πλαίσιο της έρευνάς τους.

«Δεν εκδίδουμε τους πολίτες μας» σε άλλες χώρες, αντέταξε ο Τζουμπέιρ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ριάντ.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει ζητήσει επανειλημμένα από το βασίλειο να προχωρήσει στην έκδοση των υπόπτων για την υπόθεση.

Κατά τις τουρκικές αρχές, μια ομάδα δεκαπέντε πρακτόρων της Σαουδικής Αραβίας στάλθηκε στην Κωνσταντινούπολη για να σκοτώσει τον Κασόγκι.

Το Ριάντ από την πλευρά του κάνει λόγο περί μιας επιχείρησης άνευ της έγκρισης του παλατιού η οποία πήρε άσχημη τροπή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, CNN

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Διεθνή / Ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο: «Εξουδετερώθηκε στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης», λέει το Ισραήλ

Πρόκειται για τον Χουσέιν Μαχμούντ Μαρσάντ αλ-Τζαουάρι, τον οποίο το Ισραήλ εμφανίζει ως βασικό παράγοντα της «Μονάδας 840» της ιρανικής Δύναμης Κουντς
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: «Να έρθει στις ΗΠΑ για εξηγήσεις», λέει θύμα του Έπσταϊν

Η Μαρίνα Λασέρντα, που κακοποιήθηκε από τον Έπσταϊν όταν ήταν ανήλικη, ανέφερε ότι ο Μάουντμπάτεν-Ουίνδσορ θα έπρεπε να παρουσιαστεί ενώπιον των αμερικανικών αρχών και να απαντήσει σε ερωτήματα για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Ο βασιλιάς Κάρολος κάλεσε τους πολίτες να «γνωρίσουν τους γείτονές τους» και να στηρίξουν ο ένας τον άλλον σε έναν κόσμο που, όπως είπε, δείχνει ολοένα και πιο διχασμένος
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Με Ουίλιαμ και Κέιτ στο πλευρό του περπάτησε προς τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα περπάτησαν μέχρι τον ναό της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής, συνοδευόμενοι από τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας, Γουίλιαμ και Κέιτ, καθώς και τα παιδιά τους
THE LIFO TEAM