Ερντογάν για Κασόγκι: Δεν έπεισε ο πρίγκιπας διάδοχος- Μόνο ο Τρουντό έθεσε το θέμα

Ερντογάν για Κασόγκι: Δεν έπεισε ο πρίγκιπας διάδοχος- Μόνο ο Τρουντό έθεσε το θέμα Facebook Twitter
EPA
0

Αιχμηρός για τη στάση του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας στο θέμα της δολοφονίας του Τζαμάλ Κασόγκι, εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη σύνοδο κορυφής της G20 στο Μπουένος Άιρες, ο Ερντογάν δήλωσε ότι ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν είχε στείλει τον γενικό του εισαγγελέα στην Τουρκία για να διερευνήσει τη δολοφονία Κασόγκι, αλλά δεν είχε μοιραστεί πληροφορίες με την Άγκυρα.

Ο Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία δεν έχει καμία πρόθεση να βλάψει τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας, και ζήτησε τη μεταφορά στην Τουρκία Σαουδαράβων υπόπτων για τη δολοφονία στην Κωνσταντινούπολη του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Ο Ερντογάν είπε ότι «δεν είναι δυνατόν να δεχτεί» τα σχόλια του πρίγκιπα διαδόχου για τη δολοφονία του Κασόγκι και ότι απέρριψε τη δήλωση του πρίγκιπα διαδόχου σύμφωνα με την οποία, κανείς δεν μπορεί να κατηγορηθεί για τη δολοφονία του Κασόγκι πριν αποδειχθεί το έγκλημα.

«Ουδέποτε είδαμε την υπόθεση Κασόγκι ως ένα πολιτικό θέμα. Για την Τουρκία, το περιστατικό αυτό είναι και θα παραμείνει μια στυγερή δολοφονία», είπε ο Ερντογάν.

Η Τουρκία έχει αποδείξεις που τεκμηριώνουν ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα σε επτάμισι λεπτά, δήλωσε ο Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, μόνο ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τρουντό εξέτασε το θέμα κατά τη διάρκεια της συνάντησης των ηγετών και ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν έδωσε μια «δύσκολα πιστευτή εξήγηση» για τον ρόλο της χώρας του στην υπόθεση.

Πρόσθεσε ότι η Άγκυρα έχει μοιραστεί αυτά τα στοιχεία με όλες τις χώρες που της το ζήτησαν, ανάμεσά τους οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία, η Γερμανία και η Σαουδική Αραβία.

Ο Ερντογάν είπε πως παρότι η Τουρκία δεν θέλει να βλάψει τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας, η δολοφονία Κασόγκι αποτέλεσε μια δοκιμασία όχι μόνο για την Τουρκία αλλά για όλο τον κόσμο. Η επίλυση της δολοφονίας του Κασόγκι θα είναι επίσης προς το συμφέρον της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας, τόνισε ο Ερντογάν.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP, DPA 

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο τρανς πρόσωπα γράφουν ιστορία στη Σκωτία — και η Βουλή αφαιρεί το φίλτρο φύλου από το site της

Διεθνή / Δύο τρανς πρόσωπα γράφουν ιστορία στη Σκωτία με την εκλογή τους και η Βουλή αφαιρεί το φίλτρο φύλου από το site της

Η Iris Duane και το Q Manivannan έγιναν τα πρώτα ανοιχτά τρανς μέλη του σκωτσέζικου κοινοβουλίου. Λίγες ημέρες αργότερα, το Holyrood αφαίρεσε από την ιστοσελίδα του το φίλτρο αναζήτησης με βάση το φύλο, μετά τις αντιδράσεις για την καταγραφή μιας τρανς γυναίκας και ενός non-binary προσώπου.
THE LIFO TEAM
Το Stonewall μπήκε στη λίστα με τους πιο απειλούμενους ιστορικούς τόπους των ΗΠΑ

Διεθνή / Το Stonewall μπήκε στη λίστα με τους πιο απειλούμενους ιστορικούς τόπους των ΗΠΑ

Το Εθνικό Μνημείο Stonewall στη Νέα Υόρκη περιλαμβάνεται στη φετινή λίστα του National Trust for Historic Preservation, που εστιάζει σε τόπους συνδεδεμένους με αγώνες ισότητας, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη γύρω από τα LGBTQ+ δικαιώματα βρίσκεται ξανά υπό πίεση.
THE LIFO TEAM
ΡΙΑΛΙΤΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / Βρετανία: Η «συγγνώμη» του Channel 4 για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης σε ριάλιτι

Η επικεφαλής του βρετανικού καναλιού δήλωσε ότι πιστεύει ότι το κανάλι ενήργησε σωστά, αλλά ότι «λυπάται βαθιά» για την ταραχή που προκάλεσε στις συμμετέχουσες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡΝΕΪ ΦΡΑΝΚ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΠΑ

Διεθνή / Πέθανε ο Μπάρνεϊ Φρανκ, ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος βουλευτής των ΗΠΑ, σε ηλικία 86 ετών

Ο Φρανκ υπηρέτησε στο Κογκρέσο από το 1981 έως το 2013 και υπήρξε βασικός «αρχιτέκτονας» του Dodd-Frank Act, του νομοσχεδίου που δημιούργησε νέους εποπτικούς μηχανισμούς και επέβαλε αυστηρότερους περιορισμούς στις τράπεζες μετά τη Μεγάλη Ύφεση του 2008
THE LIFO TEAM