Ο Χοακίν Φίνιξ έπεισε τις Χρυσές Σφαίρες να σερβίρουν vegan μενού φέτος - Τα πιάτα της βραδιάς

Ο Χοακίν Φίνιξ έπεισε τις Χρυσές Σφαίρες να σερβίρουν vegan μενού φέτος - Τα πιάτα της βραδιάς Facebook Twitter
1

Ο Χοακίν Φίνιξ κέρδισε χθες το βράδυ την Χρυσή Σφαίρα Α' Ανδρικού Ρόλου για την ενσάρκωση του κινηματογραφικού Joker, αλλά αυτός δεν είναι ο μοναδικός τρόπος που άφησε το στίγμα του στην τελετή απονομής. 

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το περιοδικό Variety, ο ηθοποιός, που είναι δραστήριος ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ζώων, έπεισε την Ένωση Ξένων Συντακτών του Χόλιγουντ να σερβίρει για πρώτη φορά στα 77 χρόνια Χρυσών Σφαιρών, ένα vegan μενού για το δείπνο στο Beverly Hilton Hotel. 

«Ο Φοίνιξ ήταν αυτός που πρότεινε την ιδέα στους υπεύθυνους των Χρυσών Σφαιρών, και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να τους πείσει να κάνουν την αλλαγή», σύμφωνα με «εσωτερικούς πληροφοριοδότες» που επικαλείται το Variety. Συνήθως, το μενού περιλαμβάνει μοσχάρι ή ψάρι αλλά φέτος, οι υψηλοί προσκεκλημένοι δοκίμασαν σούπα από παντζάρια, ριζότο μανιταριών και «όπερα» σοκολάτας για επιδόρπιο. 

Ο Χοακίν Φίνιξ έπεισε τις Χρυσές Σφαίρες να σερβίρουν vegan μενού φέτος - Τα πιάτα της βραδιάς Facebook Twitter
Σούπα με παντζάρια
Ο Χοακίν Φίνιξ έπεισε τις Χρυσές Σφαίρες να σερβίρουν vegan μενού φέτος - Τα πιάτα της βραδιάς Facebook Twitter
Ριζότο μανιταριών - Τα «χτένια» είναι στην πραγματικότητα βασιλικά μανιτάρια

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, ακόμα και στα παρασκήνια, τα σνακ που προσέφεραν σε όσους έβγαιναν ή επέστρεφαν από τη σκηνή, δεν περιείχαν καθόλου κρέας. Ο Φίνιξ επιβεβαίωσε τον ρόλο που έπαιξε στην αλλαγή: «Θέλω να ευχαριστήσω την Ένωση Ξένων Συντακτών του Χόλιγουντ, που αναγνωρίζει τον σύνδεσμο της αγροτοκαλλιέργειας και της κλιματικής αλλαγής, είναι μία πολύ θαρραλέα κίνηση που στηρίχτηκε στα φυτά για την αποψινή βραδιά [...] Δεν χρειάζεται να πάρουμε ιδιωτικά τζετ για το Παλμ Σπρινγκς και πίσω, παρακαλώ». 

Ο Ρίκι Τζερβέις, δεν άφησε ασχολίαστη αυτή την vegan στροφή λέγοντας σε κάποιο σημείο: Το δείπνο απόψε ήταν μόνο φυτά, όπως είναι και όλα τα μέλη της Ένωσης Ξένων Συντακτών του Χόλιγουντ». Ωστόσο στο πάρτι που ακολούθησε, υπήρχε και κρέας για τους προσκεκλημένους, με διασημότητες όπως ο Τζέισον Μομόα και η Σοφία Βεργκάρα να τρώνε μπέργκερς στα διαλείμματα του χορού.

Όπως μετέδωσε ο Telegraph, οι Χρυσές Σφαίρες επιχείρησαν να γίνουν το πρώτο βιώσιμο σόου βραβείων, χρησιμοποιώντας ακόμα και χάρτινα πλαστικά καλαμάκια. Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ένθερμος ακτιβιστής του περιβάλλοντος επίσης έκανε tweet ευχαριστώντας την Ένωση Ξένων Συντακτών. 

Με πληροφορίες από Variety

Πολιτισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM
Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια