Ο Χοακίν Φίνιξ έσωσε αγελάδα και το νεογέννητο μοσχαράκι της από σφαγείο

Ο Χοακίν Φίνιξ έσωσε αγελάδα και το νεογέννητο μοσχαράκι της από σφαγείο Facebook Twitter
1

Λιγότερο από δυο εβδομάδες μετά την δυνατή ομιλία του στα Όσκαρ, όπου στηλίτευσε μεταξύ άλλων την εκμετάλλευση των αγελάδων για το γάλα και το κρέας τους, ο Χοακίν Φίνιξ έδωσε και ένα έμπρακτο παράδειγμα.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός και βίγκαν ακτιβιστής διέσωσε μια αγελάδα με το νεογέννητο μοσχαράκι της από ένα σφαγείο στην πόλη Πίκο Ριβέρα της Καλιφόρνια, και στη συνέχεια τα παρέδωσε προσωπικά σε μια άλλη δομή της Farm Sanctuary.

Ο Χοακίν Φίνιξ ονόμασε την αγελάδα Liberty [σ.σ. Ελευθερία] και το μωρό της, Indigo. Η μη κυβερνητική οργάνωση για την προστασία των ζώων Farm Sanctuary δημοσίευσε βίντεο από την «επιχείρηση διάσωσης», στο οποίο ο διάσημος ηθοποιός εξήγησε τους λόγους πίσω από την κίνησή του.

«Ποτέ δεν πίστευα πως θα βρω φίλους σε ένα σφαγείο,αλλά γνωρίζοντας τον Άντονι [Ντι Μαρία, πρόεδρος/CEO του σφαγείου] και ανοίγοντάς του την καρδιά μου, συνειδητοποίησα πως μπορεί τελικά να έχουμε μεταξύ περισσότερα κοινά παρά διαφορές», είπε ο Φίνιξ. Ο Ντι Μαρία είπε, όπως φαίνεται στο τέλος του βίντεο, πως όποτε μια αγελάδα γεννά στην ιδιοκτησία του, αρνείται να χωρίσει μητέρα και παιδί.

Παρόλο που τελικά συμφιλιώνονται, στην αρχή του βίντεο οι δυο τους επιδίδονται σε μια έντονη λεκτική αντιπαράθεση, χρησιμοποιώντας τις λέξεις «εκτροφή» vs. «δολοφονία» για να χαρακτηρίσουν αυτό που συμβαίνει στα ζώα του σφαγείου.

«Χωρίς την κίνηση καλοσύνης του, η Λίμπερτι και το μωρό της θα είχαν φρικτό τέλος. Παρόλο που θα συνεχίσουμε να πολεμάμε για την απελευθέρωση όλων των ζώων που υποφέρουν σε τέτοια καταπιεστικά συστήματα, πρέπει να κάνουμε μια παύση για να αναγνωρίσουμε και να τιμήσουμε αυτές τις νίκες και τους ανθρώπους που βοηθάνε να πετύχουν», σχολίασε ο Χοακίν Φίνιξ. «Ελπίζω βλέποντας την μικρή Indigo να μεγαλώνει με την μητέρα της στο Farm Sanctuary, να θυμόμαστε πάντα πως φιλίες μπορεί να προκύψουν στα πιο αναπάντεχα μέρη. Και πως άσχετα με τις διαφορές μας, η καλοσύνη και συμπόνοια θα πρέπει να κυριαρχεί στα πάντα γύρω μας», πρόσθεσε η ηθοποιός.

Δείτε το βίντεο:

 
Πολιτισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χοακίν Φίνιξ: Ήμουν κάθαρμα όλη μου την ζωή - Νιώθω ευγνώμων που μου έδωσαν δεύτερη ευκαιρία

Φωτογραφίες- Βίντεο / Χοακίν Φίνιξ: Ήμουν κάθαρμα όλη μου την ζωή - Νιώθω ευγνώμων που μου έδωσαν δεύτερη ευκαιρία

Οικολογικά μηνύματα, μια ειλικρινής παραδοχή και ένας στίχος του αδερφού του Ρίβερ στην συγκλονιστική ευχαριστήρια ομιλία του Ρίβερ Φίνιξ όταν παρέλαβε το Όσκαρ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί η ομορφιά χρειάζεται πάντα έναν «άσχημο» για να υπάρξει;

Πολιτισμός / Γιατί η ομορφιά χρειάζεται πάντα έναν «άσχημο» για να υπάρξει;

Η έκθεση Bellezza e Bruttezza στο Bozar των Βρυξελλών, που παρουσιάζεται έως τις 14 Ιουνίου, δείχνει ότι η δυτική ιδέα του ωραίου δεν γεννήθηκε μόνη της. Χτίστηκε απέναντι στο γήρας, τη γελοιότητα, την παραμόρφωση και το σώμα που θεωρήθηκε «λάθος». Κι έτσι μια μεγάλη έκθεση για την Αναγέννηση μιλά τελικά και για το βλέμμα που κουβαλάμε ακόμη.
THE LIFO TEAM
Ο Άντριου Λόιντ Γουέμπερ ετοιμάζει μιούζικαλ για την κλοπή της Μόνα Λίζα

Πολιτισμός / Ο Άντριου Λόιντ Γουέμπερ ετοιμάζει μιούζικαλ για την κλοπή της Μόνα Λίζα

Ο Άντριου Λόιντ Γουέμπερ αποκάλυψε ότι δουλεύει πάνω σε νέο μιούζικαλ για την κλοπή της Μόνα Λίζα από το Λούβρο, τη διάσημη υπόθεση που μετέτρεψε τον πίνακα σε παγκόσμιο φαινόμενο
THE LIFO TEAM
Λίνα Μενδώνη: Προχωρά ο σχεδιασμός του εκσυγχρονισμού του Εθνικού Αρχαιολογικού και του Επιγραφικού Μουσείου

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Προχωρά ο σχεδιασμός του εκσυγχρονισμού του Εθνικού Αρχαιολογικού και του Επιγραφικού Μουσείου

«Ο συνολικός επανασχεδιασμός των εκθέσεων των δύο Μουσείων, βάσει και της επέκτασης-αναβάθμισης του κτηριακού συγκροτήματος θα αποδώσει ένα σύγχρονο μουσείο παγκόσμιας εμβέλειας», τόνισε η υπουργός, Λίνα Μενδώνη
THE LIFO TEAM
Το ACID των Καννών ανακοίνωσε 9 «τολμηρές» ταινίες – με δύο σκηνοθέτες από το Ιράν

Πολιτισμός / Το ACID των Καννών ανακοίνωσε 9 «τολμηρές» ταινίες – με δύο σκηνοθέτες από το Ιράν

Η παράλληλη ενότητα των Καννών που έχει ταυτιστεί με την ανάδειξη νέων δημιουργών ανακοίνωσε το φετινό της πρόγραμμα με εννέα ταινίες από το Ιράν, την Ελβετία και τη Γαλλία. Το ACID επιμένει και φέτος σε πιο τολμηρές και λιγότερο προβλέψιμες επιλογές.
THE LIFO TEAM
Ο Γιώργος Λάνθιμος και ο Χοακίν Φίνιξ ανάμεσα στους 1.000 καλλιτέχνες που αντιδρούν στη συγχώνευση Paramount–Warner

Πολιτισμός / 1.000 καλλιτέχνες αντιδρούν στη συγχώνευση Paramount–Warner

Ηθοποιοί, σκηνοθέτες, σεναριογράφοι και παραγωγοί του Χόλιγουντ υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή κατά της συγχώνευσης Paramount και Warner Bros. Discovery, λέγοντας ότι το deal θα κάνει τη βιομηχανία πιο κλειστή και πιο ασφυκτική για δημιουργούς και εργαζομένους.
THE LIFO TEAM
Η Μπιόρκ ξεκαθαρίζει το τοπίο: το νέο άλμπουμ της έρχεται το 2027

Πολιτισμός / Η Μπιόρκ ξεκαθαρίζει το τοπίο: το νέο άλμπουμ της έρχεται το 2027

Η Μπιόρκ διέψευσε ότι το echolalia είναι ο τίτλος του επόμενου δίσκου της και εξήγησε ότι πρόκειται για το όνομα της νέας της έκθεσης στην Εθνική Πινακοθήκη της Ισλανδίας. Εκεί θα παρουσιαστεί μια εκδοχή νέου τραγουδιού, ενώ το ολοκληρωμένο άλμπουμ αναμένεται το 2027.
THE LIFO TEAM
ΛΟΥΚΑ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΙΝΟ ΤΙΜΟΤΕ ΣΑΛΑΜΕ

Πολιτισμός / Ο Γκουαντανίνο υπερασπίζεται τον Σαλαμέ: «Πώς μπορεί ένα σχόλιο να εξελιχθεί σε παγκόσμια αντιπαράθεση;»

Ο Ιταλός σκηνοθέτης και παραγωγός ταινιών υπερασπίστηκε τον νεαρό ηθοποιό αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του για την όπερα και το μπαλέτο που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια