Χοακίν Φίνιξ: Σε σφαγείο γουρουνιών μετά τα βραβεία SAG- Παρηγορούσε τα ζώα

Χοακίν Φίνιξ: Σε σφαγείο γουρουνιών μετά τα βραβεία SAG- Παρηγορούσε τα ζώα Facebook Twitter
Ο Χοακίν Φίνιξ σε διαμαρτυρία έξω από σφαγείο γουρουνιών (Πηγή φωτό Robert Sud, LA Animals Save)
0

Λίγη ώρα μετά την τελετή απονομής των SAG, όπου κέρδισε το βραβείο Α' ανδρικού ρόλου, ο Χοακίν Φίνιξ πήγε σε ολονυχτία ακτιβιστών έξω από σφαγείο ζώων.

Όταν ολοκληρώθηκε η τελετή απονομής των βραβείων SAG, ο Φίνιξ, φορώντας ακόμη το κοστούμι του, δεν πήγε στο μεγάλο πάρτι του Netflix, αλλά έφυγε προκειμένου να μετάσχει στη διαμαρτυρία έξω από το σφαγείο. Εκεί, μαζί με τους άλλους ακτιβιστές, έδιναν νερό και παρηγορούσαν τα γουρούνια που οδηγούνταν για σφαγή.


«Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν πραγματικά τα βασανιστήρια και τις δολοφονίες στη βιομηχανία κρέατος και γαλακτομικών προϊόντων. Εμείς που έχουμε δει ακριβώς πώς είναι, έχουμε την ηθική υποχρέωση να μιλήσουμε για αυτό και να το παρουσιάσουμε όπως ακριβώς είναι», είπε ο Φίνιξ, αναφερόμενος στην παρουσία του στη διαμαρτυρία.


«Μας έχουν κάνει τέτοια πλύση εγκεφάλου με τις εικόνες χαρούμενων ζώων στις φάρμες στις συσκευασίες κρέατος και εστιατόρια και αυτό είναι ψέμα. Οι άνθρωποι πρέπει να ξέρουν την αλήθεια και έχουμε υποχρέωση να το κάνουμε αυτό», συμπλήρωσε ο ηθοποιός.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Χοακίν Φίνιξ μετέχει σε μια από τις διαμαρτυρίες του L.A. Animal Save. Σύμφωνα με την ιδρύτρια της οργάνωσης, Έιμι Τζιν Ντέιβις, ο ηθοποιός δίνει τακτικά το παρών, κάτι που έχει αποτελέσει έμπνευση για τους ακτιβιστές.

Εξάλλου, μόλις πριν από λίγες ημέρες ο Χοακίν Φίνιξ είχε μετάσχει σε μία από τις διαμαρτυρίες που διοργανώνει η Τζέιν Φόντα για το κλίμα, στα σκαλιά του Καπιτωλίου, στην Ουάσινγκτον. Μάλιστα τότε, ο δημοφιλής ηθοποιός συνελήφθη.

Επιπλέον, ο Φίνιξ έχει μιλήσει πολλές φορές δημόσια για τα δικαιώματα των ζώων και κατάφερε να πείσει τους διοργανωτές να σερβίρουν vegan μενού στις φετινές Χρυσές Σφαίρες.

Με πληροφορίες από The Hollywood Reporter, Daily Mail

 

 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

GUINESS JONATHAN ANDERSON

Πολιτισμός / O Jonathan Anderson συνεργάζεται με τη Guinness και λανσάρει πουλόβερ αξίας 1.450 ευρώ εμπνευσμένο από χαλί παμπ

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου μόδας DIOR συνεργάζεται με τη Guinness και παρουσιάζει μια ιδιαίτερη συλλογή ρούχων εμπνευσμένη από την αισθητική των παραδοσιακών παμπ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτισμός / Εννέα πολυβραβευμένες ταινίες που βοηθούν να κατανοήσουμε την κοινωνία του Ιράν

Ταινίες που «μιλούν» για την κακοποίηση και την εξαΰλωση των δικαιωμάτων των γυναικών στη ζωή, το καθεστώς φόβου και φτώχειας και τον καθημερινό αγώνα για ελευθερία μέσα σε μια αυστηρά ελεγχόμενη κοινωνία.
THE LIFO TEAM
Γιώργος Μαρίνος: Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» του μεγάλου Έλληνα σόουμαν

Πολιτισμός / Γιώργος Μαρίνος: Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» του μεγάλου Έλληνα σόουμαν

Φίλοι, συνεργάτες και καλλιτέχνες συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τη μνήμη του ανθρώπου που με την ενέργεια, το χιούμορ και το αστείρευτο ταλέντο του σημάδεψε το ελληνικό θέατρο και την τηλεόραση
THE LIFO TEAM