Η Ιθάκη στο Μανχάταν: Στίχοι του Καβάφη φωτίζουν κτίρια κάτω από τη γέφυρα του Μπρούκλιν

Η Ιθάκη στο Μαναχάταν: Στίχοι του Καβάφη φωτίζουν κτίρια κάτω από τη γέφυρα του Μπρούκλιν Facebook Twitter
0

Σε λιγότερο από ένα μήνα ξεκινά το #ArchiveofDesire, το μεγάλο φεστιβάλ του Onassis Foundation USA, και ήδη οι πρώτοι στίχοι της «Ιθάκης» του Κ. Π. Καβάφη φωτίζουν τα κτίρια κάτω από τη γέφυρα του Μπρούκλιν, στη Νέα Υόρκη

Με αφορμή την επέτειο των 160 ετών από τη γέννηση του Κ. Π. Καβάφη, η Νέα Υόρκη θα γεμίσει με δράσεις που θα αναδεικνύουν τον επιδραστικό χαρακτήρα του Αλεξανδρινού ποιητή και τον αντίκτυπο του έργου του σε παγκόσμια κλίμακα.

Το «Archive of Desire» [Αρχείο της Επιθυμίας] είναι ένα φεστιβάλ που περιλαμβάνει μια πλειάδα δράσεων εμπνευσμένων από τη ζωή και το έργο του Αλεξανδρινού ποιητή, με στόχο την ανάδειξη του έργου του, μέσα από ένα φάσμα σύγχρονων καλλιτεχνικών εγχειρημάτων που απλώνονται σε όλη την πόλη.

Η Ιθάκη στο Μαναχάταν: Στίχοι του Καβάφη φωτίζουν κτίρια κάτω από τη γέφυρα του Μπρούκλιν Facebook Twitter

Από τις 28 Απριλίου έως τις 6 Μαΐου, το διαθεματικό πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει μια σειρά από περφόρμανς, παρουσιάσεις ψηφιακής τέχνης, προβολές ταινιών μικρού μήκους, αναγνώσεις ποίησης, λογοτεχνικές συζητήσεις, ένα visual rave και πολλές άλλες ζωντανές εκδηλώσεις, σε επιμέλεια της συνθέτριας Paola Prestini, Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του National Sawdust, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού για την προώθηση της σύγχρονης μουσικής, και υπό τη δημιουργική καθοδήγηση της Αφροδίτης Παναγιωτάκου, Διευθύντριας Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση.

Η Ιθάκη στο Μαναχάταν: Στίχοι του Καβάφη φωτίζουν κτίρια κάτω από τη γέφυρα του Μπρούκλιν Facebook Twitter

Συγκεντρώνοντας τα δημιουργικά ταλέντα διεθνώς καταξιωμένων καλλιτεχνών, όπως είναι ο Nick Cave, ο Bob Faust, η Julianne Moore, η Laurie Anderson, ο Rufus Wainwright, η Robin Coste Lewis, η Julie Mehretu, ο Vijay Iyer με τον Jeffrey Zeigler, η Sister Sylvester, η Nadah El Shazly, η Juliana Huxtable και πολλοί άλλοι, το φεστιβάλ εστιάζει τόσο στον ποιητή όσο και στον άνθρωπο Καβάφη.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΠΟ: Το ταφικό μνημείο του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη φωτίζεται με νέα χρώματα

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Το ταφικό μνημείο του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη φωτίζεται με νέα χρώματα

Το Υπουργείο αναθέτει σε δύο ερευνητικά κέντρα την υλοποίηση του έργου «AmphiPoly», που στοχεύει στην επιστημονικά τεκμηριωμένη ανασύσταση της αρχικής όψης του διακόσμου του μνημείου, συμπεριλαμβανομένων της πολυχρωμίας και της εικονογραφίας, σε όλες τις χρονολογικές τους φάσεις
LIFO NEWSROOM
Το ρεσιτάλ της Ρόουζ Μπερν, το τρυφερό «Renoir» κι ένας αιμοβόρος Αι-Βασίλης από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Το ρεσιτάλ της Ρόουζ Μπερν, το τρυφερό «Renoir» κι ένας αιμοβόρος Άι-Βασίλης από αύριο στους κινηματογράφους

Η tour de force ερμηνεία της Ρόουζ Μπερν στο «If I Had Legs I’d Kick you» αποτελεί τη βασική κινηματογραφική ατραξιόν της εβδομάδας, αν και υπάρχουν κι άλλες ενδιαφέρουσες επιλογές, όπως το «Renoir», που θυμίζει το σινεμά του Κόρε Έντα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ