Η Ιθάκη στο Μανχάταν: Στίχοι του Καβάφη φωτίζουν κτίρια κάτω από τη γέφυρα του Μπρούκλιν

Η Ιθάκη στο Μαναχάταν: Στίχοι του Καβάφη φωτίζουν κτίρια κάτω από τη γέφυρα του Μπρούκλιν Facebook Twitter
0

Σε λιγότερο από ένα μήνα ξεκινά το #ArchiveofDesire, το μεγάλο φεστιβάλ του Onassis Foundation USA, και ήδη οι πρώτοι στίχοι της «Ιθάκης» του Κ. Π. Καβάφη φωτίζουν τα κτίρια κάτω από τη γέφυρα του Μπρούκλιν, στη Νέα Υόρκη

Με αφορμή την επέτειο των 160 ετών από τη γέννηση του Κ. Π. Καβάφη, η Νέα Υόρκη θα γεμίσει με δράσεις που θα αναδεικνύουν τον επιδραστικό χαρακτήρα του Αλεξανδρινού ποιητή και τον αντίκτυπο του έργου του σε παγκόσμια κλίμακα.

Το «Archive of Desire» [Αρχείο της Επιθυμίας] είναι ένα φεστιβάλ που περιλαμβάνει μια πλειάδα δράσεων εμπνευσμένων από τη ζωή και το έργο του Αλεξανδρινού ποιητή, με στόχο την ανάδειξη του έργου του, μέσα από ένα φάσμα σύγχρονων καλλιτεχνικών εγχειρημάτων που απλώνονται σε όλη την πόλη.

Η Ιθάκη στο Μαναχάταν: Στίχοι του Καβάφη φωτίζουν κτίρια κάτω από τη γέφυρα του Μπρούκλιν Facebook Twitter

Από τις 28 Απριλίου έως τις 6 Μαΐου, το διαθεματικό πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει μια σειρά από περφόρμανς, παρουσιάσεις ψηφιακής τέχνης, προβολές ταινιών μικρού μήκους, αναγνώσεις ποίησης, λογοτεχνικές συζητήσεις, ένα visual rave και πολλές άλλες ζωντανές εκδηλώσεις, σε επιμέλεια της συνθέτριας Paola Prestini, Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του National Sawdust, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού για την προώθηση της σύγχρονης μουσικής, και υπό τη δημιουργική καθοδήγηση της Αφροδίτης Παναγιωτάκου, Διευθύντριας Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση.

Η Ιθάκη στο Μαναχάταν: Στίχοι του Καβάφη φωτίζουν κτίρια κάτω από τη γέφυρα του Μπρούκλιν Facebook Twitter

Συγκεντρώνοντας τα δημιουργικά ταλέντα διεθνώς καταξιωμένων καλλιτεχνών, όπως είναι ο Nick Cave, ο Bob Faust, η Julianne Moore, η Laurie Anderson, ο Rufus Wainwright, η Robin Coste Lewis, η Julie Mehretu, ο Vijay Iyer με τον Jeffrey Zeigler, η Sister Sylvester, η Nadah El Shazly, η Juliana Huxtable και πολλοί άλλοι, το φεστιβάλ εστιάζει τόσο στον ποιητή όσο και στον άνθρωπο Καβάφη.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξαρχάκος για Σαββόπουλο: «Χαίρε Διόνυσε - Καλό σου κατευόδιο»

Πολιτισμός / Ξαρχάκος για Σαββόπουλο: «Χαίρε Διόνυσε - Καλό σου κατευόδιο»

«Ας θυμόμαστε πόσο σκληρά κρίθηκε, ας αναρωτηθούμε πόσο δημοκράτες είμαστε όταν αποδομούμε τόσο εύκολα τους καλλιτέχνες και όταν τους θέλουμε 'στα μέτρα μας'», έγραψε ο Σταύρος Ξαρχάκος σε ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
Μπρους Σπρίνγκστιν, Τζένιφερ Λόπεζ και Φρέντι Κρούγκερ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Φρέντι Κρούγκερ, Μπρους Σπρίνγκστιν και Τζένιφερ Λόπεζ από αύριο στους κινηματογράφους

Το δράμα γύρω από την ηχογράφηση του εμβληματικού άλμπουμ «Nebraska», η μιούζικαλ εκδοχή του «Φιλιού της Γυναίκας Αράχνης», το ντεμπούτο του youtuber Κρις Στάκμαν «Shelby Oaks» και η επανέκδοση του «Εφιάλτη στον Δρόμο με τις Λεύκες» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ: Aνέβασε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά με την τολμηρή εμφάνισή του στο Φεστιβάλ Λονδίνου

Πολιτισμός / Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ: Aνέβασε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά με την τολμηρή εμφάνισή του στο Φεστιβάλ Λονδίνου

Με μια εμφάνιση γεμάτη τόλμη και υπονοούμενα, ο Σουηδός ηθοποιός απέδωσε για ακόμη μία φορά τη φετιχιστική αισθητική της νέας του ταινίας «Pillion»
LIFO NEWSROOM
Οι Times UK για τις αντιδράσεις της Αθήνας μετά το δείπνο του Βρετανικού Μουσείου μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Πολιτισμός / Βρετανικό Μουσείο: Τι έγραψαν οι Times για τις αντιδράσεις της Αθήνας μετά το δείπνο του Βρετανικού Μουσείου

Οι Times δίνουν περισσότερο βάρος στις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων του Μουσείου, ότι δηλαδή η προστασία των Γλυπτών του Παρθενώνα προτάσσεται έναντι κάθε άλλης εκδήλωσης
LIFO NEWSROOM