Η Ιθάκη στο Μανχάταν: Στίχοι του Καβάφη φωτίζουν κτίρια κάτω από τη γέφυρα του Μπρούκλιν

Η Ιθάκη στο Μαναχάταν: Στίχοι του Καβάφη φωτίζουν κτίρια κάτω από τη γέφυρα του Μπρούκλιν Facebook Twitter
0

Σε λιγότερο από ένα μήνα ξεκινά το #ArchiveofDesire, το μεγάλο φεστιβάλ του Onassis Foundation USA, και ήδη οι πρώτοι στίχοι της «Ιθάκης» του Κ. Π. Καβάφη φωτίζουν τα κτίρια κάτω από τη γέφυρα του Μπρούκλιν, στη Νέα Υόρκη

Με αφορμή την επέτειο των 160 ετών από τη γέννηση του Κ. Π. Καβάφη, η Νέα Υόρκη θα γεμίσει με δράσεις που θα αναδεικνύουν τον επιδραστικό χαρακτήρα του Αλεξανδρινού ποιητή και τον αντίκτυπο του έργου του σε παγκόσμια κλίμακα.

Το «Archive of Desire» [Αρχείο της Επιθυμίας] είναι ένα φεστιβάλ που περιλαμβάνει μια πλειάδα δράσεων εμπνευσμένων από τη ζωή και το έργο του Αλεξανδρινού ποιητή, με στόχο την ανάδειξη του έργου του, μέσα από ένα φάσμα σύγχρονων καλλιτεχνικών εγχειρημάτων που απλώνονται σε όλη την πόλη.

Η Ιθάκη στο Μαναχάταν: Στίχοι του Καβάφη φωτίζουν κτίρια κάτω από τη γέφυρα του Μπρούκλιν Facebook Twitter

Από τις 28 Απριλίου έως τις 6 Μαΐου, το διαθεματικό πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει μια σειρά από περφόρμανς, παρουσιάσεις ψηφιακής τέχνης, προβολές ταινιών μικρού μήκους, αναγνώσεις ποίησης, λογοτεχνικές συζητήσεις, ένα visual rave και πολλές άλλες ζωντανές εκδηλώσεις, σε επιμέλεια της συνθέτριας Paola Prestini, Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του National Sawdust, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού για την προώθηση της σύγχρονης μουσικής, και υπό τη δημιουργική καθοδήγηση της Αφροδίτης Παναγιωτάκου, Διευθύντριας Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση.

Η Ιθάκη στο Μαναχάταν: Στίχοι του Καβάφη φωτίζουν κτίρια κάτω από τη γέφυρα του Μπρούκλιν Facebook Twitter

Συγκεντρώνοντας τα δημιουργικά ταλέντα διεθνώς καταξιωμένων καλλιτεχνών, όπως είναι ο Nick Cave, ο Bob Faust, η Julianne Moore, η Laurie Anderson, ο Rufus Wainwright, η Robin Coste Lewis, η Julie Mehretu, ο Vijay Iyer με τον Jeffrey Zeigler, η Sister Sylvester, η Nadah El Shazly, η Juliana Huxtable και πολλοί άλλοι, το φεστιβάλ εστιάζει τόσο στον ποιητή όσο και στον άνθρωπο Καβάφη.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε το νέο αρχαιολογικό μουσείο της Τήλου

Πολιτισμός / Δείτε το νέο αρχαιολογικό μουσείο της Τήλου

Mετά από μια πολυετή συλλογική προσπάθεια και την υποστήριξη φορέων και Υπηρεσιών το ερχόμενο Σάββατο εγκαινιάζεται από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο.
LIFO NEWSROOM
Η Στέγη υποδέχεται τη νέα σεζόν με τρεις μοναδικές στιγμές το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου

Πολιτισμός / Η Στέγη υποδέχεται τη νέα σεζόν με Καραθάνο, Γουλιώτη και ένα μεγάλο πάρτι

Ο Τιάγκο Ροντρίγκες σκηνοθετεί τον Νίκο Καραθάνο και τη Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, η Στεφανία Γουλιώτη θα βρεθεί 24 ώρες επί σκηνής και ένα μεγάλο πάρτι θα σηματοδοτήσει την έναρξη της νέας σεζόν της Στέγης τον Οκτώβριο.
LIFO NEWSROOM
Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας ανοίγει για πρώτη φορά τη Συλλογή «ΑΘΗΝΑ 2004» για μια επετειακή έκθεση

Πολιτισμός / Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας ανοίγει για πρώτη φορά τη Συλλογή «ΑΘΗΝΑ 2004» για μια επετειακή έκθεση

Από τις 22 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου, κοστούμια ερμηνευτών και σκηνικά αντικείμενα της Μόνιμης Συλλογής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό
LIFO NEWSROOM