Το συγκινητικό αντίο της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι στον Πίτερ Λίντμπεργκ

Το συγκινητικό αντίο της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι στον Πίτερ Λίντμπεργκ Facebook Twitter
0

Με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό που διατηρούν από κοινού στο Instagram, η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι αποχαιρέτησαν τον σπουδαίο φωτογράφο Πίτερ Λίντμπεργκ που πέθανε χθες σε ηλικία 74 ετών. 

Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι αναφέρουν ότι το έργο του Πίτερ Λίντμπεργκ έγινε παγκοσμίως γνωστό για την αποτύπωση της ουσίας των πραγμάτων και την προώθηση υγειών ιδεών για την ομορφιά, με την αποφυγή του photoshopping και την προτίμηση στη φυσική ομορφιά με ελάχιστο μακιγιάζ. 

«Η Δούκισσα του Σάσεξ δούλεψε μαζί με τον Πίτερ στο παρελθόν και τον επέλεξε προσωπικά για να φωτογραφίσει τις 15 γυναίκες για το εξώφυλλο του τεύχους Σεπτεμβρίου της βρετανικής Vogue στο οποίο υπήρξε guest editor», αναφέρεται στην ανάρτηση σημειώνοντας πως σύμφωνα με την Μαρκλ δεν υπήρχε άλλος φωτογράφος που θα μπορούσε να υλοποιήσει αυτό το σημαντικό εγχείρημα. 

«Το "Forces for Change" (σ.σ. Οι δυνάμεις της αλλαγής) ήταν μία από τις τελευταίες δημοσιευμένες δουλειές του καταξιωμένου φωτογράφου», έγραψαν ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ αποχαιρετώντας τον Πίτερ Λίντμπεργκ. 

View this post on Instagram

Honouring the life and work of photographer Peter Lindbergh. His work is revered globally for capturing the essence of a subject and promoting healthy ideals of beauty, eschewing photoshopping, and preferring natural beauty with minimal makeup. The Duchess of Sussex had worked with Peter in the past and personally chose him to shoot the 15 women on the cover for the September issue of British Vogue, which she guest edited. There is no other photographer she considered to bring this meaningful project to life. • “Forces for Change” was the one of the esteemed photographer’s final published projects. He will be deeply missed. Photo © @therealpeterlindbergh / © SussexRoyal

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

«Η αισθητική του Λίντμπεργκ διαμόρφωσε ολόκληρο τον κόσμο της μόδας»

 

Η είδηση του θανάτου του Πίτερ Λίντμπεργκ ανακοινώθηκε μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Instagram: «Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του Πίτερ Λίντμπεργκ στις 3 Σεπτεμβρίου 2019, σε ηλικία 74 ετών. Αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Πέτρα, την πρώτη σύζυγό του Άστριντ, τους τέσσερις γιους του Μπέντζαμιν, Τζέρεμι, Σάιμον, Τζόζεφ και επτά εγγόνια. Αφήνει ένα μεγάλο κενό».

 

Ο φωτογράφος είχε μακρόχρονη συνεργασία με τη βρετανική Vogue και πιο πρόσφατα φωτογράφισε 15 αστέρες για το τεύχος "Forces For Change" του Σεπτεμβρίου του 2019, το οποίο επιμελήθηκε η δούκισσα του Σάσσεξ, Μέγκαν Μαρκλ. Ο Γερμανός φωτογράφος έγινε πολύ γνωστός τη δεκαετία του 1990 για τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες μοντέλων, όπως η Ναόμι Κάμπελ, η Λίντα Εβανγκελίστα και η Κέιτ Μος. Είναι ένας από τους φωτογράφους μόδας, στους οποίους οφείλεται η άνοδος των supermodels.

Το συγκινητικό αντίο της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι στον Πίτερ Λίντμπεργκ Facebook Twitter
Οι Estelle Lefébure, Karen Alexander, Rachel Williams, Linda Evangelista, Tatjana Patitz και Christy Turlington, φωτογραφημένες από τον Πίτερ Λίντμπεργκ στη Σάντα Μόνικα το 1988

Γεννημένος το 1944 στην Πολωνία, ο Λίντμπεργκ συνεργάστηκε με πολλούς σχεδιαστές μόδας και διεθνή περιοδικά καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Βερολίνου τη δεκαετία του 1960. Ήταν βοηθός του Γερμανού φωτογράφου Hans Lux για δύο χρόνια προτού ανοίξει το δικό του στούντιο το 1973.

Μετακόμισε στο Παρίσι το 1978 για να συνεχίσει την καριέρα του. Σκηνοθέτησε ταινίες και ντοκιμαντέρ. Η ταινία του Inner Voices κέρδισε το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο το 2000.

«Ο Πίτερ Λίντμπεργκ ήταν ταυτόχρονα φωτογράφος οραματιστής και αγαπητός φίλος» δήλωσε ο αρχισυντάκτης του Vogue UK μόλις ενημερώθηκε για την είδηση του θανάτου του φωτογράφου. «Η ικανότητά του να βλέπει πραγματική ομορφιά στους ανθρώπους και στον κόσμο ήταν ασταμάτητη και θα ζήσει μέσα από τις εικόνες που δημιούργησε. Θα λείψει σε όλους όσοι τον γνώριζαν, δούλεψαν μαζί του ή αγαπούσαν τις φωτογραφίες του».

Η αρχισυντάκτρια του Harper's Bazaar, Justine Picardie απέτισε φόρο τιμής στον θρυλικό φωτογράφο και το «λαμπρό και σπάνιο δώρο του να αφηγείται».

«Ο Πίτερ Λίντμπεργκ ήταν ένας πραγματικά σπουδαίος φωτογράφος, η δημιουργική αισθητική του οποίου διαμόρφωσε ολόκληρη τη βιομηχανία της μόδας» δήλωσε.

 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εβραίοι κληρονόμοι μηνύουν Ίδρυμα Γουλανδρή και Met για πίνακα του Βαν Γκογκ που λεηλάτησαν οι ναζί

Πολιτισμός / Εβραίοι κληρονόμοι μηνύουν Ίδρυμα Γουλανδρή και Met για πίνακα του Βαν Γκογκ που λεηλάτησαν οι ναζί

Ο πίνακας εκτίθεται σήμερα στο μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα - Οι κληρονόμοι ζητούν την επιστροφή του πίνακα και αποζημίωση αντίστοιχη με τη σημερινή αγοραία αξία του έργου
LIFO NEWSROOM
Λούβρο: Κανένα ίχνος από τα κλεμμένα κοσμήματα – Πέντε νέες συλλήψεις για τη ληστεία του αιώνα

Πολιτισμός / Λούβρο: Κανένα ίχνος από τα κλεμμένα κοσμήματα – Πέντε νέες συλλήψεις για τη ληστεία του αιώνα

Παρά τις νέες συλλήψεις, οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα κοσμήματα πιθανότατα έχουν ήδη αποσυναρμολογηθεί, ώστε να διατεθούν παράνομα στην αγορά πολύτιμων λίθων
LIFO NEWSROOM
Roisin Murphy

Πολιτισμός / Η μουσικός Róisín Murphy αφαιρέθηκε από φεστιβάλ στην Κωνσταντινούπολη μετά από τρανσφοβική ανάρτηση

Στην ανάρτησή της, η Murphy δημοσίευσε ένα γράφημα που, όπως ισχυρίστηκε, δείχνει «μεγάλη πτώση» στον αριθμό των νέων που αυτοπροσδιορίζονται ως τρανς ή μη δυαδικά άτομα
LIFO NEWSROOM
Billie Eilish Δωρεά Πείνα

Πολιτισμός / Η Billie Eilish δωρίζει 11,5 εκατ. δολάρια για το περιβάλλον και την καταπολέμηση της πείνας

«Σας αγαπώ όλους, αλλά κάποιοι από εσάς έχετε πάρα πολλά χρήματα. Αν είστε δισεκατομμυριούχοι, ίσως είναι καιρός να τα μοιραστείτε», δήλωσε η 23χρονη κατά τη διάρκεια των WSJ Innovator Awards
LIFO NEWSROOM
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναλαμβάνει πρόεδρος του Ελληνικού Φεστιβάλ

Πολιτισμός / Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναλαμβάνει πρόεδρος του Ελληνικού Φεστιβάλ

Το Ελληνικό Φεστιβάλ, που ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, γιόρτασε φέτος 75 χρόνια ιστορίας, αποτελώντας έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας
LIFO NEWSROOM
Πολύχρωμη έκθεση για παιδικές χαρές με εικαστική ματιά στο Μουσείο Μπενάκη

Πολιτισμός / Πολύχρωμη έκθεση για παιδικές χαρές με εικαστική ματιά στο Μουσείο Μπενάκη

Μία νέα έκθεση για τους αρχιτέκτονες, desiners και εικαστικούς που δημιούργησαν με πρωτοβουλία μιας διεθνούς ελβετικής οργάνωσης υπέροχες παιδικές χαρές και παιχνίδια για τα παιδιά του κόσμου.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Σπασμένη Φλέβα: Το video clip από το νέο τραγούδι των ΛΕΞ και Kepler is Free

Πολιτισμός / Σπασμένη Φλέβα: Το video clip από το νέο τραγούδι των ΛΕΞ και Kepler is Free

Όλα ξεκίνησαν περίπου τρία χρόνια πριν, όταν ο ΛΕΞ διάβασε για το σενάριο της ταινίας «Σπασμένη Φλέβα» και αποδέχθηκε την πρόταση του σκηνοθέτη, Γιάννη Οικονομίδη, να δημιουργήσει ένα αντιπροσωπευτικό τραγούδι για τις ανάγκες του φιλμ
LIFO NEWSROOM
Αίγυπτος: Εγκαινιάζεται το νέο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο δίπλα στις Πυραμίδες της Γκίζας

Πολιτισμός / Αίγυπτος: Εγκαινιάζεται το νέο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο δίπλα στις Πυραμίδες της Γκίζας

Το επιβλητικό κτίριο εκτείνεται σε περίπου 500.000 τετραγωνικά μέτρα και φιλοξενεί περισσότερα από 100.000 εκθέματα που καλύπτουν επτά χιλιετίες αιγυπτιακής ιστορίας
LIFO NEWSROOM
Γκοντάρ, Φατίχ Ακίν και Κόλιν Χούβερ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Γκοντάρ, Φατίχ Ακίν και Κόλιν Χούβερ από αύριο στους κινηματογράφους

Ο φόρος τιμής στη «Nouvelle Vague» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, το «Amrum» του αγαπητού στη χώρα μας Φατίχ Ακίν και μια ακόμα διασκευή μυθιστορήματος της Κόλιν Χούβερ είναι μερικές από τις νέες ταινίες που κυκλοφορούν από αυτή την Πέμπτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ