Η νέα περιπέτεια του Spider-Man στην Ευρώπη συνδυάζει τη μαρβελική επιστημονική φαντασία με το σχολικό ρομάντσο, καθώς ο Πίτερ Πάρκερ ταξιδεύει με την τάξη του στη Βενετία, στην Πράγα και στο Παρίσι και σχεδιάζει να «τα ρίξει» στην αγαπημένη του Μισέλ.

 

Τα πλάνα αλλάζουν όταν εμφανίζεται στο προσκήνιο ο Κουέντιν Μπεκ, που φαίνεται να αναχαιτίζει μια θανάσιμη απειλή, ώσπου να αποκαλύψει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο μετά τη σαγηνευτική εισαγωγή του. Ο Νικ Φιούρι θέτει τα απαραίτητα διλήμματα, διότι πλέον ο κόσμος έχει αλλάξει ριζικά μετά την επική μάχη των Εκδικητών, ο Πίτερ δεν έχει στο πλευρό του τον πνευματικό του κηδεμόνα, τον Τόνι Σταρκ, και η κληρονομιά του Iron Man σκοντάφτει στη σύγκρουση της απειρίας του ερωτοχτυπημένου σχολιαρόπαιδου με τον υπεύθυνο, χαρισματικό Spider-Man.

 

Το αραχνοπετάρισμά του, η ιδιαίτερη ανατριχίλα που τον καθοδηγεί σαν εσωτερικός συναγερμός, θα του δείξει τον δρόμο σε μια ταινία που στερείται συναρπαστικής δράσης, αλλά την υποκαθιστά με έναν ενδιαφέροντα σχεδιασμό οπτικών ψευδαισθήσεων.

 

Ο Τομ Χόλαντ αντεπεξέρχεται, το ίδιο και ο Σάμιουελ Τζάκσον, αλλά η Ζεντάγια, με τη στεγνή της σιγουριά και ο Τζον Φαβρό, που μιμείται με γούστο τον Ρόμπερτ Ντάουνι, αλλά στο πιο γήινο και γκαφατζίδικο, κερδίζουν πόντους από αυτό το επεισόδιο ‒ μη χάσετε τα δύο «τυράκια» λίγο πριν πέσουν οριστικά οι τίτλοι τέλους.