Το λάθος που προκάλεσε ένα από τα πιο σοκαριστικά φινάλε του σινεμά

O σεναριογράφος του «Seven» αποκαλύπτει το παρασκήνιο της σκηνής με το κουτί στο τέλος

Newsroom, 16.1.2017 | 11:41

 

Αν ανήκετε στους μάλλον λίγους που δεν έχουν δει την ταινία του 1995 «Seven» που σκηνοθέτησε ο David Fincher, τότε μη συνεχίζετε την ανάγνωση γιατί το ποστ περιέχει ένα από τα μεγαλύτερα «spoilers» στην ιστορία του σινεμά.

 

Η ταινία τελειώνει με τον δολοφόνο John Doe (Κέβιν Σπέισι) να έχει προγραμματιστεί σχολαστικά ένα φινάλε κορύφωσης των εγκλημάτων που διέπραξε. Αυτό που αντικρίζει στην τελευταία δραματική σκηνή ο ντετέκτιβ Mills (Μπραντ Πιτ) προκάλεσε σοκ σε όλους τους θεατές καθώς μέσα στο κιβώτιο που του έδωσαν υπήρχε το κεφάλι της συζύγου του Tracy (Γκουίνεθ Πάλτροου).

 

Το φινάλε αυτό εκτόξευσε την ταινία και της έδωσε μια θέση στα καλύτερα θρίλερ του σύγχρονου σινεμά. Ωστόσο το τέλος της ιστορίας θα ήταν πολύ διαφορετικό αν δεν είχε γίνει κάποιο λάθος...

 

Ο σεναριογράφος Andrew Kevin Walker εργαζόταν στην Tower Records στη Νέα Υόρκη, όταν έγραψε το «Seven» στις αρχές της δεκαετίας του '90. Τη σκηνοθεσία της ταινίας θα αναλάμβανε αρχικά ο Jeremiah Chechik. Όμως ο Chechik είχε ζητήσει αρκετές αλλαγές στην πλοκή και μια από τις σημαντικότερες ήταν να αλλαχθεί το φινάλε καθώς στο κουτί δεν ήθελε να υπάρχει το κομμένο κεφάλι.

 

Το σενάριο τροποποιήθηκε και όταν τελικά αποφασίστηκε να ζητηθεί από τον Fincher να σκηνοθετήσει το φιλμ, του έστειλαν το λάθος σενάριο. Ο Fincher πήρε στα χέρια του τον αρχικό φάκελο που δεν περιείχε καμία από τις αλλαγές που είχαν γίνει. Σε επικοινωνία του με την παραγωγή εξέφρασε ενδιαφέρον και ανέφερε μερικές από τις σκηνές που είχε διαβάσει ενώ σχολίαζε το κομμένο κεφάλι στο φινάλε. Σαστισμένοι οι παραγωγοί του εξήγησαν πως μάλλον είχε γίνει κάποιο λάθος και του έστειλαν το αλλαγμένο σενάριο. Ο Fincher το μελέτησε και η απάντηση του ήταν πως δεν τον ενδιέφερε καθόλου, προσθέτοντας πως αυτό που ήθελε να γυρίσει ήταν η ιστορία του πρώτου κειμένου που διάβασε.

 

Ο Walker λέει ότι είναι ακόμα ευγνώμων που παρά τις αντιξοότητες, το πρώτο σενάριο βρέθηκε από λάθος στο γραφείο του David Fincher.  O ίδιος δεν θα ήθελε να κάνει αλλαγές στο σενάριο, αλλά όντας στις αρχές της καριέρας του, ήταν κάτι μάλλον αναπόφευκτο. Ωστόσο πιστεύει πως αν τελικά δεν είχε υπάρξει ποτέ το βέτο του Fincher η ταινία δεν θα είχε την ίδια επιτυχία και αναγνώριση που του άλλαξε κυριολεκτικά όλη τη ζωή και την καριέρα.

 

 

Με πληροφορίες από Hollywood Reporter

Οδηγός Σινεμά