«What’s With Baum?»: Ο Γούντι Άλεν εκδίδει το πρώτο του μυθιστόρημα

 «What’s With Baum?»: Ο Γούντι Άλεν εκδίδει το πρώτο του μυθιστόρημα Facebook Twitter
Γούντι Άλεν / Φωτ: EPA, αρχείου
0

Το πρώτο μυθιστόρημα του Γούντι Άλεν αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2025 από τον ανεξάρτητο εκδοτικό οίκο Swift Press.

Ο τίτλος του βιβλίου είναι «What’s With Baum?» και σύμφωνα με την περιγραφή του εκδότη, πρόκειται για το πορτρέτο ενός διανοούμενου σε υπαρξιακή κρίση, που παλεύει με την αβεβαιότητα, τη ζήλια και την αποτυχία, τόσο προσωπική όσο και επαγγελματική.

Ο κεντρικός ήρωας είναι ο Μπάουμ, ένας μεσήλικας Εβραίος δημοσιογράφος που έχει στραφεί στη συγγραφή φιλοσοφικών μυθιστορημάτων, τα οποία λαμβάνουν μέτριες κριτικές. Ο εκδοτικός του οίκος στη Νέα Υόρκη τον έχει εγκαταλείψει, ενώ ο ίδιος νιώθει παγιδευμένος σε έναν κύκλο εσωτερικής φθοράς.

Το τρίτο του κατά σειράν διαζύγιο είναι προ των πυλών, και όπως αναφέρει η περιγραφή, «σε μια στιγμή παρόρμησης προσπαθεί να φιλήσει μια νεαρή δημοσιογράφο στη διάρκεια συνέντευξης, κάτι που εκείνη ετοιμάζεται να δημοσιοποιήσει».

Ο Μπαουμ υποπτεύεται ότι ο νεότερος, πιο γοητευτικός και επιτυχημένος αδελφός του έχει αποπλανήσει τη σύζυγό του, ενώ τον κατακλύζει ζήλια για την επιτυχία του θετού της γιου, επίσης συγγραφέα. Νιώθει αμηχανία για τη σχέση της συζύγου του με έναν γείτονα στο Κονέκτικατ και αποξενώνεται σταδιακά από το περιβάλλον του, καταλήγοντας να μιλά μόνος του στον δρόμο, γεγονός που κάνει τους περαστικούς να τον αποφεύγουν.

Όπως αναφέρει ο εκδότης, «ο Μπάουμ μαθαίνει ένα συγκλονιστικό μυστικό που θα μπορούσε να διαλύσει τον γάμο του αν αποκαλυφθεί. Θα το κρατήσει για τον εαυτό του ή θα επιλέξει να τινάξει τα πάντα στον αέρα;».

Το βιβλίο έχει έκταση 160 σελίδων και αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο. Ο εκδότης της Swift Press, Μαρκ Ρίτσαρντς, δήλωσε ότι η ομάδα είναι «ενθουσιασμένη» που θα εκδώσει το έργο: «Είναι ακριβώς αυτό που ελπίζαμε — αστείο, έξυπνο, απολαυστικό και ανθρώπινο. Ο Γούντι Άλεν μπορεί να περίμενε σχεδόν 90 χρόνια για να γράψει ένα μυθιστόρημα, αλλά άξιζε την αναμονή».

Οι κατηγορίες σεξουαλικής κακοποιήσεις που βαραίνουν τον Γούντι Άλεν

Ο Άλεν έχει στο παρελθόν εκδώσει συλλογές διηγημάτων και δοκιμίων, καθώς και την αυτοβιογραφία του, «Apropos of Nothing», το 2020. Το βιβλίο αρχικά επρόκειτο να κυκλοφορήσει από τον εκδοτικό οίκο Hachette, ο οποίος όμως αποσύρθηκε μετά από εσωτερική διαμαρτυρία εργαζομένων με αφορμή τις κατηγορίες σε βάρος του Άλεν για σεξουαλική κακοποίηση. Τελικά, εκδόθηκε από τον οίκο Arcade.

Η θετή του κόρη, Ντίλαν Φάροου, έχει κατηγορήσει τον Άλεν ότι την κακοποίησε σεξουαλικά το 1992, όταν ήταν επτά ετών, κατηγορίες που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά και τις οποίες έχει χαρακτηρίσει ως «απόλυτα κατασκευασμένες». Δύο ξεχωριστές έρευνες εκείνη την εποχή δεν οδήγησαν σε ποινικές διώξεις.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM