Τουρκία: «Ελληνικά τεθωρακισμένα αποβιβάζονται σε Λέσβο και Σάμο»- Παραθέτει εικόνες από drone

Ελληνικά τεθωρακισμένα αποβιβάζονται σε Λέσβο και Σάμο, λέει η Τουρκία- Παραθέτει εικόνες από drone Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Με εικόνες από drone που φέρεται να απεικονίζουν ελληνική απόβαση τεθωρακισμένων σε Λέσβο και Σάμο, η Τουρκία πυροδοτεί την ένταση, επιχειρώντας να δείξει ότι η Ελλάδα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

Το πρακτορείο Anadolu σε ανάρτησή του κάνει λόγο για «Μη επανδρωμένα αεροσκάφη που καταγράφουν εικόνες ενόπλων οχημάτων τα οποία στέλνει η Ελλάδα στα νησιά του Αιγαίου με μη στρατιωτικό καθεστώς κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου» παραθέτοντας και σχετικές, κατά την Άγκυρα, εικόνες από drone.

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι 23 τεθωρακισμένα οχήματα αποβιβάστηκαν στη Λέσβο και 18 στη Σάμο σύμφωνα με το ΣΚΑΪ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χουλουσί Ακάρ χθες εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της Ελλάδας. 

Σε συνέντευξή του στη εφημερίδα Hurriyet, ερωτηθείς για την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου στο Καστελλόριζο, ανέφερε ότι «βλέποντας την προκλητική τους στάση τον τελευταίο καιρό, σκεφτήκαμε ότι ξέχασαν να κολυμπήσουν. Αν πάνε με αυτή τη νοοτροπία, το να ξέρουν να κολυμπούν, θα τους φανεί χρήσιμο».

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο Ακάρ κατηγόρησε επίσης την Ελλάδα ότι «στρατιωτικοποιεί νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς κατά παράβαση των συνθηκών». «Αυτή η κατάσταση μας δίνει το δικαίωμα της αυτοάμυνας και κάνει αμφισβητούμενη την κυριαρχία των νησιών. Όταν το λέμε αυτό, κάνουν φασαρία ότι απειλούμε την κυριαρχία τους» πρόσθεσε ο ίδιος.

Με πληροφορίες του Anadolu/ΣΚΑΪ/Καθημερινή

.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ