To TikTok μηνύει τη κυβέρνηση Τραμπ - Για να μπλοκάρει την απαγόρευση του app στις ΗΠΑ

To TikTok μηνύει τη κυβέρνηση Τραμπ - Για να μπλοκάρει την απαγόρευση του app στις ΗΠΑ Facebook Twitter
To TikTok μηνύει τη διοίκηση Τραμπ - Για να πλοκάρει την απαγόρευση της εφαρμογής (Bloomberg)
0

Η δημοφιλής εφαρμογή TikTok προσφεύγει στη αμερικανική δικαιοσύνη κατά της κυβέρνησης Τραμπ, για να μπλοκάρει την απαγόρευσή της από αύριο Κυριακή στις ΗΠΑ.

Η εφαρμογή TikTok και η μητρική της εταιρεία ByteDance Ltd. προσέφυγαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον αργά χθες Παρασκευή το βράδυ κατά της εκτελεστικής εντολής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg News.

Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου εξέδωσε χθες διάταγμα με το οποίο απαγορεύεται στους πολίτες στις ΗΠΑ να «κατεβάζουν» την κινεζική εφαρμογή διαμοιρασμού βίντεο TikTok και την κινεζική εφαρμογή μηνυμάτων WeChat από τις 20 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην προσφυγή αυτή υποστηρίζεται ότι ο Τραμπ υπερέβη την εξουσία του με την απαγόρευση της εφαρμογής αυτής και ότι αυτό το έκανε για πολιτικούς λόγους κι όχι για να σταματήσει μια "ασυνήθιστη και αξιοσημείωτη απειλή" στις ΗΠΑ, όπως απαιτεί ο νόμος.

«Ο Τραμπ υπερέβη της εξουσίας του και το έκανε για πολιτικούς λόγους και όχι για να σταματήσει μια «ασυνήθιστη και έκτακτη απειλή» για τις ΗΠΑ, όπως απαιτεί ο νόμος.» αναφέρει η εταιρεία.

Οι υπεύθυνοι του TikTok τόνισαν επίσης ότι η απαγόρευση παραβιάζει τα δικαιώματα ελεύθερης έκφρασης του Πρώτου Άρθρου του συντάγματος.

Οι ενέργειες του Τραμπ θα «καταστρέψουν μια διαδικτυακή κοινότητα όπου εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν συγκεντρωθεί για να εκφραστούν», σύμφωνα με το Tik Tok.

Η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ «αγνόησε τα στοιχεία» που δείχνουν τη δέσμευση του TikTok για το απόρρητο και την ασφάλεια των Αμερικανών χρηστών της.

Από τον Λευκό Οίκο δεν έχει υπάρξει ακόμα κάποια αντίδραση.

Με πληροφορίες του Bloomberg

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία εκτόξευσε τον υπερηχητικό πύραυλο Oreshnik εναντίον της Ουκρανίας

Διεθνή / Η Ρωσία εκτόξευσε τον υπερηχητικό πύραυλο Oreshnik εναντίον της Ουκρανίας

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι το πλήγμα είχε στόχο κρίσιμες υποδομές στην Ουκρανία και ότι χρησιμοποιήθηκαν επίσης drones καθώς και όπλα υψηλής ακρίβειας μεγάλου βεληνεκούς, εκτοξευόμενα από ξηρά και θάλασσα
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ:

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν χρειάζομαι το Διεθνές Δίκαιο, το μόνο που μπορεί να με σταματήσει είναι το μυαλό μου»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει ότι η ηθική είναι «το μόνο πράγμα που μπορεί να με σταματήσει», σε συνέντευξή του στους New York Times σχετικά με τα όρια της εξουσίας του
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν δύο ανθρώπους στο Πόρτλαντ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν δύο ανθρώπους στο Πόρτλαντ

«Γνωρίζουμε τι λέει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση για ό,τι συνέβη εδώ. Υπήρξε μια εποχή που μπορούσαμε να δεχόμαστε τον λόγο της. Αυτή η εποχή έχει περάσει προ πολλού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της πόλης
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Νύχτα ταραχών στo Ιράν: Μεγάλες αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις - Ζητούν να επιστρέψει ο Ρεζά Παχλαβί

Οι τεράστιες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Τεχεράνη και σε άλλες ιρανικές πόλεις - Οι πληροφορίες για τους νεκρούς από τις κινητοποιήσεις είναι συγκεχυμένες
THE LIFO TEAM