To TikTok μηνύει τη κυβέρνηση Τραμπ - Για να μπλοκάρει την απαγόρευση του app στις ΗΠΑ

To TikTok μηνύει τη κυβέρνηση Τραμπ - Για να μπλοκάρει την απαγόρευση του app στις ΗΠΑ Facebook Twitter
To TikTok μηνύει τη διοίκηση Τραμπ - Για να πλοκάρει την απαγόρευση της εφαρμογής (Bloomberg)
0

Η δημοφιλής εφαρμογή TikTok προσφεύγει στη αμερικανική δικαιοσύνη κατά της κυβέρνησης Τραμπ, για να μπλοκάρει την απαγόρευσή της από αύριο Κυριακή στις ΗΠΑ.

Η εφαρμογή TikTok και η μητρική της εταιρεία ByteDance Ltd. προσέφυγαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον αργά χθες Παρασκευή το βράδυ κατά της εκτελεστικής εντολής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg News.

Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου εξέδωσε χθες διάταγμα με το οποίο απαγορεύεται στους πολίτες στις ΗΠΑ να «κατεβάζουν» την κινεζική εφαρμογή διαμοιρασμού βίντεο TikTok και την κινεζική εφαρμογή μηνυμάτων WeChat από τις 20 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην προσφυγή αυτή υποστηρίζεται ότι ο Τραμπ υπερέβη την εξουσία του με την απαγόρευση της εφαρμογής αυτής και ότι αυτό το έκανε για πολιτικούς λόγους κι όχι για να σταματήσει μια "ασυνήθιστη και αξιοσημείωτη απειλή" στις ΗΠΑ, όπως απαιτεί ο νόμος.

«Ο Τραμπ υπερέβη της εξουσίας του και το έκανε για πολιτικούς λόγους και όχι για να σταματήσει μια «ασυνήθιστη και έκτακτη απειλή» για τις ΗΠΑ, όπως απαιτεί ο νόμος.» αναφέρει η εταιρεία.

Οι υπεύθυνοι του TikTok τόνισαν επίσης ότι η απαγόρευση παραβιάζει τα δικαιώματα ελεύθερης έκφρασης του Πρώτου Άρθρου του συντάγματος.

Οι ενέργειες του Τραμπ θα «καταστρέψουν μια διαδικτυακή κοινότητα όπου εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν συγκεντρωθεί για να εκφραστούν», σύμφωνα με το Tik Tok.

Η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ «αγνόησε τα στοιχεία» που δείχνουν τη δέσμευση του TikTok για το απόρρητο και την ασφάλεια των Αμερικανών χρηστών της.

Από τον Λευκό Οίκο δεν έχει υπάρξει ακόμα κάποια αντίδραση.

Με πληροφορίες του Bloomberg

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς κατάφερε το Πακιστάν να γίνει ένας απρόσμενος ειρηνοποιός μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν;

Μια πυρηνική δύναμη που δεν αναγνωρίζει επίσημα το Ισραήλ έχει εξασφαλίσει έναν ρόλο πρώτης γραμμής στον πόλεμο του Ιράν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε πάντα καλές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Ουγγαρία: Το Δικαστήριο της ΕΕ την καλεί να καταργήσει τον νόμο κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που προώθησε ο Όρμπαν

Σύμφωνα με την απόφαση ο νόμος για την προστασία των παιδιών του 2021 εισάγει παράνομη διάκριση εις βάρος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, και είναι η πρώτη φορά που κράτος-μέλος παραβιάζει τον Χάρτη θεμελιωδών αξιών της ΕΕ
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ

Διεθνή / Διεθνής Αμνηστία: «Αντισταθείτε σε ηγέτες-αρπακτικά» όπως οι Τραμπ, Πούτιν, Νετανιάχου - Η έκθεση-κάλεσμα

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, ειδικά αυτοί οι τρεις αρχηγοί κρατών περιφρόνησαν τους κανόνες και τους διεθνείς οργανισμούς που καθιερώθηκαν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
THE LIFO TEAM