Η δημοφιλής εφαρμογή TikTok προσφεύγει στη αμερικανική δικαιοσύνη κατά της κυβέρνησης Τραμπ, για να μπλοκάρει την απαγόρευσή της από αύριο Κυριακή στις ΗΠΑ.

 

Η εφαρμογή TikTok και η μητρική της εταιρεία ByteDance Ltd. προσέφυγαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον αργά χθες Παρασκευή το βράδυ κατά της εκτελεστικής εντολής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg News.

 

Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου εξέδωσε χθες διάταγμα με το οποίο απαγορεύεται στους πολίτες στις ΗΠΑ να «κατεβάζουν» την κινεζική εφαρμογή διαμοιρασμού βίντεο TikTok και την κινεζική εφαρμογή μηνυμάτων WeChat από τις 20 Σεπτεμβρίου.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην προσφυγή αυτή υποστηρίζεται ότι ο Τραμπ υπερέβη την εξουσία του με την απαγόρευση της εφαρμογής αυτής και ότι αυτό το έκανε για πολιτικούς λόγους κι όχι για να σταματήσει μια "ασυνήθιστη και αξιοσημείωτη απειλή" στις ΗΠΑ, όπως απαιτεί ο νόμος.

 

«Ο Τραμπ υπερέβη της εξουσίας του και το έκανε για πολιτικούς λόγους και όχι για να σταματήσει μια «ασυνήθιστη και έκτακτη απειλή» για τις ΗΠΑ, όπως απαιτεί ο νόμος.» αναφέρει η εταιρεία.

 

Οι υπεύθυνοι του TikTok τόνισαν επίσης ότι η απαγόρευση παραβιάζει τα δικαιώματα ελεύθερης έκφρασης του Πρώτου Άρθρου του συντάγματος.

 

Οι ενέργειες του Τραμπ θα «καταστρέψουν μια διαδικτυακή κοινότητα όπου εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν συγκεντρωθεί για να εκφραστούν», σύμφωνα με το Tik Tok.

 

Η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ «αγνόησε τα στοιχεία» που δείχνουν τη δέσμευση του TikTok για το απόρρητο και την ασφάλεια των Αμερικανών χρηστών της.

 

Από τον Λευκό Οίκο δεν έχει υπάρξει ακόμα κάποια αντίδραση.

 

Με πληροφορίες του Bloomberg