Συνεχίζονται οι μάχες στο πολύπαθο Χαλέπι

Συνεχίζονται οι μάχες στο πολύπαθο Χαλέπι Facebook Twitter
0

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι μάχες στο Χαλέπι της Συρίας. Ο συριακός στρατός σφυροκοπεί τους μαχητές της αντιπολίτευσης, προκειμένου να καταλάβει την πόλη στα βόρεια της χώρας.

Τις τελευταίες δέκα ημέρες μαχητικά της πολεμικής αεροπορίας του Μπασάρ Αλ Άσαντ βομβαρδίζουν θέσεις της αντιπολίτευσης, αλλά από τις βόμβες δεν γλυτώνουν ούτε οι ιατρικές εγκαταστάσεις όπως η καταστροφή του νοσοκομείου Αλ Κοντς τις προάλλες.

Το Συριακό Παρατηρητήριο υποστηρίζει ότι από τις 22 Απριλίου περίπου 250 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Νωρίτερα σήμερα, η Ρωσία δήλωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις προκειμένου να συμπεριληφθεί το Χαλέπι στην προσωρινή εκεχειρία που εφαρμόζεται από το συριακό στρατό, σε μερικές δυτικές περιοχές της χώρας.

Η εξέλιξη αυτή, σηματοδοτεί τις ουσιαστικές διαμεσολαβητικές προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη, προκειμένου να τερματιστεί η έξαρση της πολεμικής βίας των τελευταίων ημερών, στην πρώην εμπορική πρωτεύουσα της Συρίας.

Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους, θεωρούν ως αποφασιστικής σημασίας την κατάπαυση του πυρός στο Χαλέπι, προκειμένου να εδραιωθούν συνθήκες γενικότερης κατάπαυσης του πυρός, αλλά και να δημιουργηθεί θετική διπλωματική προοπτική για τις διαπραγματεύσεις, οι οποίες με τη διαμεσολάβηση του ΟΗΕ, διεξάγονται μετ' εμποδίων στη Γενεύη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Marina Summers γράφει ιστορία ως η πρώτη τρανς γυναίκα που θα παρουσιάσει το Miss Universe Philippines

Διεθνή / Η Marina Summers γράφει ιστορία ως η πρώτη τρανς γυναίκα που θα παρουσιάσει το Miss Universe Philippines

Η σταρ του Drag Race θα παρουσιάσει την τελετή στέψης του Miss Universe Philippines στις 2 Μαΐου, επιστρέφοντας στη σκηνή όπου το 2024 είχε γίνει η πρώτη drag queen που εμφανίστηκε στον θεσμό.
THE LIFO TEAM
ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: Από τα video games στην πολιτική οργή - Τι αποκαλύπτουν οι αναρτήσεις του δράστη

Οι διαδικτυακές αναρτήσεις του 31χρονου Κόουλ Τόμας Άλεν αποκαλύπτουν μια σταδιακή μετάβαση από περιεχόμενο σχετικό με βιντεοπαιχνίδια σε ακραία πολιτικά μηνύματα μίσους για τον Τραμπ και την κυβέρνησή του
THE LIFO TEAM