Συνεχίζονται οι μάχες στο πολύπαθο Χαλέπι

Συνεχίζονται οι μάχες στο πολύπαθο Χαλέπι Facebook Twitter
0

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι μάχες στο Χαλέπι της Συρίας. Ο συριακός στρατός σφυροκοπεί τους μαχητές της αντιπολίτευσης, προκειμένου να καταλάβει την πόλη στα βόρεια της χώρας.

Τις τελευταίες δέκα ημέρες μαχητικά της πολεμικής αεροπορίας του Μπασάρ Αλ Άσαντ βομβαρδίζουν θέσεις της αντιπολίτευσης, αλλά από τις βόμβες δεν γλυτώνουν ούτε οι ιατρικές εγκαταστάσεις όπως η καταστροφή του νοσοκομείου Αλ Κοντς τις προάλλες.

Το Συριακό Παρατηρητήριο υποστηρίζει ότι από τις 22 Απριλίου περίπου 250 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Νωρίτερα σήμερα, η Ρωσία δήλωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις προκειμένου να συμπεριληφθεί το Χαλέπι στην προσωρινή εκεχειρία που εφαρμόζεται από το συριακό στρατό, σε μερικές δυτικές περιοχές της χώρας.

Η εξέλιξη αυτή, σηματοδοτεί τις ουσιαστικές διαμεσολαβητικές προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη, προκειμένου να τερματιστεί η έξαρση της πολεμικής βίας των τελευταίων ημερών, στην πρώην εμπορική πρωτεύουσα της Συρίας.

Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους, θεωρούν ως αποφασιστικής σημασίας την κατάπαυση του πυρός στο Χαλέπι, προκειμένου να εδραιωθούν συνθήκες γενικότερης κατάπαυσης του πυρός, αλλά και να δημιουργηθεί θετική διπλωματική προοπτική για τις διαπραγματεύσεις, οι οποίες με τη διαμεσολάβηση του ΟΗΕ, διεξάγονται μετ' εμποδίων στη Γενεύη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

odontiatros

Διεθνή / Πώς από έναν απλό πονόδοντο διαγνώστηκε με καρκίνο

Η περιπέτεια ενός άνδρα που δεν μπορούσε να κλείσει ραντεβού με οδοντίατρο στο βρετανικό σύστημα υγείας- με 800 άτομα στη λίστα αναμονής- και τελικά αναγκάστηκε να πληρώσει για τη διάγνωση και να προλάβει το μοιραίο
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ