Σώος μετά από 15 ώρες στη θάλασσα επιβάτης που έπεσε από κρουαζιερόπλοιο - «Θαύμα των Ευχαριστιών»

Επιβάτης που έπεσε από κρουαζιερόπλοιο, βρέθηκε σώος μετά από 15 ώρες στη θάλασσα - «Θαύμα των Ευχαριστιών» Facebook Twitter
0

Ένας επιβάτης που δηλώθηκε αγνοούμενος σε κρουαζιερόπλοιο που έπλεε στον Κόλπο του Μεξικού, διασώθηκε μετά από πάνω από 15 ώρες στη θάλασσα, ανακοίνωσε η αμερικανική Ακτοφυλακή. 

Ο 28χρονος βρισκόταν σε μπαρ του Carnival Valor μαζί με την αδερφή του το βράδυ της Τετάρτης, έφυγε για την τουαλέτα, και δεν επέστρεψε ποτέ. 

Αμέσως κινήθηκαν οι διαδικασίες εντοπισμού του, με τις ομάδες έρευνας και διάσωσης να σαρώνουν τη θαλάσσια περιοχή.

Τελικά, ο νεαρός εντοπίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης, περίπου 30 ανοιχτά της Λουιζιάνα. Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική Ακτοφυλακή, ο ίδιος φαίνεται χωρίς σωσίβιο να κάνει σήμα στους ανθρώπους του λιμενικού. 

Παραμένει ασαφές το πώς κατέληξε στο νερό από το κρουαζιερόπλοιο, το οποίο κατευθυνόταν στο Κοτουέλ του Μεξικού. 

Ο Σεθ Γκρος, υποπλοίαρχος της αμερικανικής Ακτοφυλακής, δήλωσε πως ο άνδρας έμεινε στο νερό για πάνω από 15 ώρες «απολύτως το μεγαλύτερο διάστημα που έχω ακούσει ποτέ, και ένα από αυτά τα θαύματα των Ευχαριστιών». 

Όπως είπε στο CNN, στα 17 χρόνια της καριέρας του δεν έχει δει κάτι παρόμοιο και η ευτυχής έκβαση «δείχνει πως η θέληση για ζωή είναι κάτι που πρέπει να λαμβάνεται υπ'όψιν σε κάθε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης». 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ