Σφοδρή χειμερινή καταιγίδα πλήττει τις ΗΠΑ: Νταλίκες γλιστρούν λόγω παγετού - «Μείνετε σπίτι»

Σφοδρή χειμερινή καταιγίδα πλήττει τις ΗΠΑ: Νταλίκες γλιστρούν λόγω παγετού - «Μείνετε σπίτι» Facebook Twitter
0

Η «χειρότερη χειμερινή καταιγίδα», όπως την χαρακτηρίζουν οι μετεωρολόγοι, σαρώνει τις ΗΠΑ.

Οι μεσοδυτικές ΗΠΑ κατακλύζονται από μια σφοδρή χειμερινή καταιγίδα που θα μπορούσε να προκαλέσει τις πιο έντονες χιονοπτώσεις και τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες από το 2011, την ώρα που έως και 30 πολιτείες έχουν λάβει προειδοποίηση για τις μετακινήσεις λόγω καιρού. Άλλωστε, πολλές πολιτείες, όπως το Αρκάνσας, το Κάνσας, το Κεντάκι, το Μιζούρι και η Βιρτζίνια βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ (NWS) προειδοποίησε «σημαντικές επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή» και «επικίνδυνες ή αδύνατες συνθήκες οδήγησης» στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Επιπλέον, η Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ έχει προειδοποιήσει εκατομμύρια Αμερικανούς στις κεντρικές και ανατολικές πολιτείες για τις χιονοθύελλες, τον παγετό και τις βροχοπτώσεις μέχρι τη Δευτέρα.

Παράλληλα, εκατομμύρια Αμερικανοί θα δουν ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών. Ο μετεωρολόγος Ριτς Μπαν της NWS ανέφερε πως η κακοκαιρία επηρεάζει περισσότερους από 60 εκατομμύρια κατοίκους. Σε μια τεράστια έκταση από τη Νεμπράσκα και το Κάνσας μέχρι το ανατολικό άκρο των ΗΠΑ (Οχάιο, Ιντιάνα, Πενσιλβάνια, Βιρτζίνια) το ύψος του χιονιού ενδέχεται να φθάσει τα 30 εκατοστά.

Για αυτό, υπάρχουν συστάσεις προς τους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις καθώς οι δρόμοι γλιστράνε, προτρέποντάς τους να παραμείνουν στα σπίτια τους. Ο παγετός έχει προκαλέσει προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αρκετών περιοχών, κάτι για το οποίο είχε ενημερώσεις ο μετεωρολόγος Ριτς Μπαν.

Βίντεο στα social δείχνουν αμάξια, νταλίκες και φορτηγά να είναι στον αυτοκινητόδρομο και να «φεύγουν» λόγω του πάγου. Μάλιστα, σε ένα από αυτά τα βίντεο, ο οδηγός προσπαθεί να κρατήσει σταθερό το όχημα καθώς ο δρόμος γλιστράει και το όχημα «χορεύει» στο οδόστρωμα: 

Να σημειωθεί πως αυτός θα μπορούσε να είναι ο πιο κρύος Ιανουάριος στις ΗΠΑ από το 2011, όταν οι μέσες θερμοκρασίες έπεσαν στους 30 Φαρενάιτ (-1 βαθμός Κελσίου). Περισσότερες από 2.000 πτήσεις έχουν καθυστερήσει και 1.500 ακυρώθηκαν εντός και εκτός ΗΠΑ την Κυριακή, όπως αναφέρει το FlightAware.

Η καταιγίδα αναμένεται να εκτονωθεί το βράδυ της Δευτέρας από την Ανατολική Ακτή, αλλά ένα κύμα αρκτικού ψύχους θα φέρει παγωνιά στις ανατολικές πολιτείες προς τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Διεθνή / Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους δαπανά ο Φρίντριχ Μερτς

Όλα τα υπουργεία στη Γερμανία έχουν δαπανήσει 58.738 ευρώ για μακιγιέρ και κομμωτές - Η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου του Φρίντριχ Μερτς στην ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
LIFO NEWSROOM
ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM
CLOUDFLARE ΒΛΑΒΗ

Διεθνή / Cloudflare: Η εταιρεία επικαλείται «ασυνήθιστη υψηλή κίνηση» για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Ειδικοί, μιλώντας για τη βλάβη στην Cloudflare, σημειώνουν ότι όταν ένας μόνο «κομβικός» πάροχος έχει πρόβλημα, το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές διακοπές σε δεκάδες υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM