Σεισμός στην Τουρκία: Ξεπέρασαν τους 11.200 οι νεκροί -Οργή των πολιτών για την έλλειψη δράσης

Σεισμός στην Τουρκία: Ξεπέρασαν τους 11.200 οι νεκροί -Οργή των πολιτών για την έλλειψη δράσης Facebook Twitter
Φωτ: Anadolu
0

Στις περιοχές που «χτυπήθηκαν» από τον σεισμό στην Τουρκία βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοινώνοντας ότι οι νεκροί στη χώρα του έφτασαν τους 8.574.

Κατά τις δηλώσεις του ενημέρωσε ότι οι τραυματίες είναι 49.133. Όπως μεταδίδει το AFP, ο συνολικός αριθμός των νεκρών σε Τουρκία και Συρία ξεπερνά τους 11.200.

«Αντιμετωπίζουμε τη μεγαλύτερη καταστροφή» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας: «Οι πολίτες μου, ο λαός μου έχει πάντα υπομονή. Είμαι βέβαιος ότι το έθνος μου θα δείξει και πάλι υπομονή. Το κράτος, υπό τον συντονισμό της AFAD, εργάζεται σε όλες τις πόλεις».

Την ίδια ώρα, πολλοί εκφράζουν την οργή τους για την έλλειψη δράσης από την τουρκική κυβέρνηση, με ορισμένους να υποστηρίζουν ότι η βοήθεια δεν έχει φτάσει σε εκείνους.

Πολλοί έχουν εκφράσει την οργή τους για την προφανή έλλειψη δράσης της κυβέρνησης, με ορισμένους ανθρώπους να ισχυρίζονται ότι η βοήθεια δεν έχει ακόμη φτάσει σε αυτούς.

Η Μελέκ, επιζήσασα, στη νότια πόλη Antakya, διερωτήθηκε: «Πού είναι οι σκηνές, πού είναι τα φορτηγά με τα τρόφιμα;»

Μιλώντας στο Reuters την Τετάρτη, είπε: «Δεν έχουμε δει καμία διανομή τροφίμων εδώ, σε αντίθεση με προηγούμενες καταστροφές στη χώρα μας. Επιζήσαμε από τον σεισμό, αλλά εδώ θα πεθάνουμε από την πείνα ή το κρύο εδώ».

Άλλοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν ότι υπήρξαν σοβαρές ανεπάρκειες στην αντίδραση της κυβέρνησης, με ορισμένους να υποστηρίζουν ότι κάποιες από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο παραμελήθηκαν.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Διεθνή / «Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Το Βερολίνο στέλνει ηχηρό μήνυμα απόρριψης στο σχέδιο της Κομισιόν – Προειδοποιεί για «λάθος σήμα» σε επιχειρήσεις και ζητά εξορθολογισμό δαπανών
LIFO NEWSROOM
Τι θα συμβεί αν ο Τραμπ απολύσει τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

Διεθνή / Τι θα συμβεί αν ο Τραμπ απολύσει τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

Μία ενδεχόμενη απόλυση του Τζερόμ Πάουελ από τον Τραμπ θα μπορούσε να προκαλέσει «δραματικό σοκ» στις αγορές, να οδηγήσει σε δικαστική διαμάχη και να δοκιμάσει τα όρια της ανεξαρτησίας της Fed
LIFO NEWSROOM