Ρωσία: Το ρούβλι συνεχίζει να ενισχύεται έναντι του δολαρίου και του ευρώ

Ρωσία: Το ρούβλι συνεχίζει να ενισχύεται έναντι του δολαρίου και του ευρώ Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Το ρωσικό νόμισμα ενισχύθηκε σήμερα στο χρηματιστήριο της Μόσχας με την τιμή του να διαμορφώνεται περίπου στα 63 ρούβλια ανά δολάριο ενώ έφτασε σε νέο μέγιστο πενταετίας έναντι του ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, στις συναλλαγές σήμερα το πρωί, το ρούβλι σταθεροποιήθηκε στα 63,32 ρούβλια ανά δολάριο, αφού προηγουμένως άγγιξε το επίπεδο των 62,6250, το ισχυρότερο από τις 5 Φεβρουαρίου 2020.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι οι τράπεζες συνεχίζουν να προσφέρουν πολύ πιο αδύναμη συναλλαγματική ισοτιμία για την αγορά ρουβλίων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το ρούβλι έχει ενισχυθεί έναντι του δολαρίου ΗΠΑ κατά περισσότερο από 11% από την αρχή του έτους. Στη διεθνή αγορά συναλλάγματος, η συναλλαγματική ισοτιμία του ρουβλίου αυξήθηκε ακόμη περισσότερο, κατά περίπου 12%.

Η ενίσχυση του ρωσικού νομίσματος, οφείλεται στην απόφαση της νομισματικής ρυθμιστικής αρχής ότι οι εταιρείες που εστιάζουν στις εξαγωγές πρέπει να μετατρέψουν τα συναλλαγματικά κέρδη τους σε εγχώριο νόμισμα, ενώ η ζήτηση για συνάλλαγμα περιορίστηκε καθώς οι εισαγωγές στη Ρωσία μειώθηκαν λόγω διαταραχών στην εφοδιαστική αλυσίδα και των σκληρών κυρώσεων της Δύσης.

Την Πέμπτη, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επεσήμανε την ανάπτυξη του ρουβλίου ως παράδειγμα της καλής απόδοσης της Ρωσίας απέναντι τις κυρώσεις.

Με πληροφορίες από Ertnews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM
ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM