Το προσβλητικό σχόλιο της Τζασίντα Άρντερν για πολιτικό της αντίπαλο δημοπρατήθηκε για καλό σκοπό

Το προσβλητικό σχόλιο της Τζασίντα Άρντερν για βουλευτή δημοπρατήθηκε για καλό σκοπό Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/LUONG THAI LINH
0

Η δημόσια «έκρηξη» της Νεοζηλανδής πρωθυπουργού, Τζασίντα Άρντερν, κατά πολιτικού της αντιπάλου πήρε απροσδόκητη τροπή καθώς η απομαγνητοφώνηση από το περιστατικό τέθηκε σε δημοπρασία και τα χρήματα δόθηκαν σε φιλανθρωπικό σκοπό. 

Το μικρόφωνο «έπιασε» την Άρντερν να χαρακτηρίζει τον Ντέιβιντ Σέιμουρ, «αλαζονικό αρχ***». Απολογήθηκε για τη συμπεριφορά της, αλλά ο θιγόμενος είδε το ενδιαφέρον που προσέλκυσε το συμβάν και αποφάσισε πως είναι καλή ευκαιρία για να βγει κάτι θετικό. 

Προσέγγισε την πρωθυπουργό, η οποία συμφώνησε με την ιδέα του και έτσι η συνομιλία απομαγνητοφωνήθηκε, την υπέγραψαν και οι δύο εμπλεκόμενοι και δημοπρατήθηκε, έναντι 100.000 δολαρίων Νέας Ζηλανδίας - περίπου 59.000 ευρώ

Ο νικητής της δημοπρασίας σημείωσε πως θα πρέπει να πάρει δάνειο για να μπορέσει να συγκεντρώσει το ποσό.

Η Άρντερν ευχαρίστησε όλους όσοι πλειοδότησαν για την απομαγνητοφώνηση, ενώ δήλωσε έκπληκτη για την εξέλιξη των πραγμάτων. Ευχαρίστησε, δε, τον Σέιμουρ για τη στάση του. 

Εκείνος εμφανίστηκε εντυπωσιασμένος από την ευγένεια που έδειξαν οι πολίτες. «Το ενδιαφέρον ήταν μεγαλύτερο απ΄ό,τι θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς. Όταν της το πρότεινα, συμφώνησε αμέσως. Έχω εντυπωσιαστεί από την ευγένεια των πλειοδοτών».

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / WSJ: Ο Τραμπ θέλει να τερματίσει τον πόλεμο ακόμη και με κλειστά τα Στενά του Ορμούζ

Τις τελευταίες ημέρες, ο Αμερικανός πρόεδρος και οι συνεργάτες του, φέρεται να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μια στρατιωτική επιχείρηση για το άνοιγμα των Στενών, θα παρατείνει τη σύγκρουση
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΚΑΡΑΚΑΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Βενεζουέλα: Η αμερικανική πρεσβεία στο Καράκας ανοίγει ξανά επτά χρόνια μετά το κλείσιμό της

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις με το Καράκας το 2019, λίγο αφότου έκριναν παράνομη την επανεκλογή του Νικολάς Μαδούρο μετά από εκλογές που θεωρήθηκαν ευρέως ότι αμαυρώθηκαν από νοθεία
THE LIFO TEAM