Η Τζασίντα Άρντερν είπε «αλαζονικό αρχ***» τον πολιτικό της αντίπαλο- με ανοιχτό μικρόφωνο

Η Τζασίντα Άρντερν είπε «αλαζονικό αρχ***» τον πολιτικό της αντίπαλο- με ανοιχτό μικρόφωνο Facebook Twitter
Φωτ.:ΕΡΑ
0

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν έπεσε «θύμα ανοιχτού μικροφώνου», όταν το σχόλιό της πως ο αρχηγός ενός μικρότερου κόμματος της αντιπολίτευσης είναι «αλαζονικό αρχ***» μεταδόθηκε από την τηλεόραση του κοινοβουλίου.

Στη διάρκεια συνεδρίασης στη Βουλή, ο ηγέτης του φιλελεύθερου κόμματος Act, Ντέιβιντ Σέιμουρ, ρώτησε την Τζασίντα Άρντερν αν μπορεί να «δώσει ένα παράδειγμα που να κάνει ένα λάθος, να ζητάει συγγνώμη γι' αυτό και να το διορθώνει».

Απαντώντας στην ερώτηση, η πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι η ελεγχόμενη απομόνωση - κομβική, αλλά αμφιλεγόμενή τακτική της αντιμετώπισης του Covid-19 στη Νέα Ζηλανδία - ήταν δύσκολη για το κοινό, αλλά πρόσθεσε ότι στηρίζει το έργο που έκανε η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας.

Αφού τελείωσε την απάντησή της, η Τζασίντα Άρντερν κάθισε δίπλα στο Γκραντ Ρόμπερτσον, και είπε χαμηλόφωνα «πόσο αλαζονικό αρχ***».

Αλλά το μικρόφωνό της ήταν ακόμα ανοιχτό σε ζωντανή σύνδεση εκείνη τη στιγμή, με το σχόλιο να ακούγεται ακριβώς την στιγμή που η φωνή του προέδρου της Βουλής πέρασε στην επόμενη ερώτηση.

Ο Ντέιβιντ Σέιμουρ κάλεσε αργότερα τον πρόεδρο να ζητήσει από την Άρντερν να αποσύρει το σχόλιο και να ζητήσει συγγνώμη, αλλά εκείνος αρνήθηκε επειδή η πρωθυπουργός δεν βρισκόταν πλέον στη Βουλή και δεν είχε δει αν το σχόλιο είχε σημειωθεί στα πρακτικά.

Εκπρόσωπος του γραφείου της πρωθυπουργού επιβεβαίωσε ότι η Άρντερν ζήτησε έκτοτε συγγνώμη από τον Σέιμουρ.

Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης μετά το κοινοβούλιο, ο Σέιμουρ δήλωσε ότι «κάποιες μέρες είμαι ένας άχρηστος Μαορί, άλλες μέρες είμαι ένα αλαζονικό αρχ***».

«Η συγγνώμη που πραγματικά ψάχνουμε είναι στους Νεοζηλανδούς που ανησυχούν με την αύξηση τιμών», πρόσθεσε.

Είπε επίσης ότι η Άρντερν του έστειλε μήνυμα για να του ζητήσει συγγνώμη.

«Είπε "Ζητώ συγγνώμη, δεν είναι κάτι που έπρεπε να είχα πει και είπε, όπως θα έλεγε και η μαμά μου, αν δεν έχεις κάτι καλό να πεις, μην πεις τίποτα"», σημείωσε ο Σέιμουρ. «Όλα είναι καλά από πλευράς μου. Στην τελική, δεν είναι και το τέλος του κόσμου».

Δείτε το βίντεο:

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη θέση της διοικήτριας της FED ενώ «μάχεται» για την απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη FED ενώ θα «μάχεται» ενάντια στην απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Ομοσπονδιακός δικαστής μπλόκαρε προσωρινά τον Τραμπ από το να αποπέμψει την Κουκ από τη θέση της διοικήτριας της FED, έπειτα από καταγγελίες για απάτη σε στεγαστικά δάνεια
LIFO NEWSROOM
Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Διεθνή / Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Η Τσούρκοβ, ερευνήτρια στο επάγγελμα, είχε εξαφανιστεί στο Ιράκ το 2023 κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού - Μήνες μετά ο Νετανιάχου αποκάλυψε πως έχει απαχθεί από την Κατάιμπ Χεζμπολάχ
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Διεθνείς αντιδράσεις και φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Διεθνή / Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Συνεδριάζει εκτάκτως απόψε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - Φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Το εμιράτο «επιφυλάσσεται του δικαιώματος να ανταποδώσει αυτή την κατάφωρη επίθεση», δήλωσε ο πρωθυπουργός του σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM