Περισσότερα από 57.000 όπλα παρέδωσαν οι Αυστραλοί στις αρχές στο πλαίσιο αμνηστίας

Περισσότερα από 57.000 όπλα παρέδωσαν οι Αυστραλοί στις αρχές στο πλαίσιο αμνηστίας Facebook Twitter
0

Οι Αυστραλοί παρέδωσαν στις αρχές περισσότερα από 57.000 πυροβόλα όπλα πέρυσι, στη διάρκεια μιας αμνηστίας που διήρκησε τρεις μήνες.

Αυτή ήταν η πρώτη αμνηστία που αποφασίστηκε στην Αυστραλία μετά το 1996. Στόχος της ήταν να περιορίσει τον αριθμό των παράνομων όπλων, επιτρέποντας στους κατόχους τους να τα παραδώσουν χωρίς ποινικές κυρώσεις.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας τόνισε ότι η αμνηστία αυτή κατέστησε τη χώρα πιο ασφαλή.

«Παίρνοντας αυτά τα μη καταγεγραμμένα όπλα από τους δρόμους σημαίνει ότι δεν θα πέσουν στα χέρια εγκληματιών, που ίσως τα χρησιμοποιήσουν για να θέσουν σε κίνδυνο τις ζωές αθώων Αυστραλών», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Άνγκους Τέιλορ, σύμφωνα με το BBC.

Η αμνηστία αποφασίστηκε προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εισροή παράνομων όπλων στη χώρα και η απειλή της τρομοκρατίας.

Στην Αυστραλία είναι παράνομο να έχει κάποιος στην κατοχή του μη καταγεγραμμένο όπλο και κινδυνεύει με πρόστιμο ως και 184.000 ευρώ και με ποινή κάθειρξης έως και 14 χρόνια.

Περισσότερα από 57.000 όπλα παρέδωσαν οι Αυστραλοί στις αρχές στο πλαίσιο αμνηστίας Facebook Twitter

Μεταξύ των όπλων που παραδόθηκαν ήταν σχεδόν 2.500 αυτόματα όπλα, 2.900 πιστόλια και ένας εκτοξευτήρας ρουκετών τον οποίο πιστεύεται ότι κάποιος είχε βρει σε σκουπιδοτενεκέ. Περίπου το ένα τρίτο εξ αυτών καταστράφηκε και τα υπόλοιπα καταγράφηκαν από τις αρχές ή επέστρεψαν στα καταστήματα για να πουληθούν.

Η τελευταία αντίστοιχη αμνηστία είχε κηρυχθεί στην Αυστραλία από το 1996 ως το 1997 μετά τον φόνο 35 ανθρώπων στην πόλη Πορτ Άρθουρ, το χειρότερο μακελειό που έχει σημειωθεί στη χώρα.

Τότε είχαν παραδοθεί 650.000 πυροβόλα όπλα, ενώ το περιστατικό ώθησε τους Αυστραλούς πολιτικούς να αλλάξουν τη νομοθεσία για την οπλοκατοχή, απαγορεύοντας μεταξύ άλλων την απαγόρευση πώλησης αυτόματων και ημιαυτόματων όπλων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

To «Τραγούδι του Χιλμπίλη» live στο Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών: Ο Τζέι Ντι Βανς, η Ούσα και η πρώην τοξικομανής μητέρα

Διεθνή / To «Τραγούδι του Χιλμπίλη» live στο Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών: Ο Τζέι Ντι Βανς, η Ούσα και η πρώην χρήστρια ουσιών μητέρα του

Ο αντιπρόεδρος του Τραμπ προσπάθησε να απευθυνθεί στο κοινό που λάτρεψε την αυτοβιογραφία του, ενώ η σύζυγος και η μητέρα του επιστρατεύτηκαν επί σκηνής
LIFO NEWSROOM
Νάνσι Πελόζι και Τσακ Σούμερ δείχνουν την έξοδο στον Τζο Μπάιντεν

Διεθνή / Νάνσι Πελόζι και Τσακ Σούμερ δείχνουν την έξοδο στον Τζο Μπάιντεν

Ο ηγέτης της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Χακίμ Τζέφρις, φέρεται να εξέφρασε την ίδια θέση - Χτες, ο Δημοκρατικός βουλευτής Άνταμ Σιφ κάλεσε δημόσια τον Μπάιντεν να αποσυρθεί
LIFO NEWSROOM