Ολαφ Σολτς (αντιπρόεδρος SPD): «Αδύναμη η Μέρκελ σε γερμανικό και ευρωπαϊκό επίπεδο»

Ολαφ Σολτς (αντιπρόεδρος SPD): «Αδύναμη η Μέρκελ σε γερμανικό και ευρωπαϊκό επίπεδο» Facebook Twitter
Eurokinissi
1

Με δριμύτητα καταφέρθηκε εναντίον της Άνγκελα Μέρκελ ο αντιπρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών, Όλαφ Σολτς, ενώ άφησε τα πάντα ανοιχτά για συνεργασία. 

«Ο μεγάλος συνασπισμός είναι μια εκ των επιλογών, αλλά μόνο μία. Δεν υπάρχει κανένας αυτοματισμός ότι θα προκύψει κιόλας. Ο δρόμος προς τη νέα κυβέρνηση είναι μακρύς και πρέπει να τον εκμεταλλευτούμε. Οι μεγάλοι συνασπισμοί δεν επιτρέπεται να αποτελούν μόνιμη κατάσταση. Εάν ο πολιτικός ανταγωνισμός δεν λαμβάνει χώρα μεταξύ των μεγάλων κομμάτων αυτό έχει αρνητικό αντίκτυπο για την δημοκρατίας μας», είπε ο Ολαφ Σολτς, αντιπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) και εκ των σημαντικοτέρων υποστηρικτών του μεγάλου συνασπισμού σε συνέντευξή του στο περιοδικό Stern η οποία θα δημοσιευτεί αύριο.


Ο κ. Σολτς, ο οποίος ως συντονιστής των κρατιδίων τα οποία κυβερνώνται από το SPD είναι ένας έμπειρος διαπραγματευτής, ασκεί επίσης δριμεία κριτική στις διευρευνητικές συνομιλίες για συνασπισμό Τζαμάικα και στην ίδια την κ. Μέρκελ.

Διαπίστωσε μάλιστα «εμφανέστατη αδυναμία ηγεσίας». Κατά το σοσιαλδημοκράτη πολιτικό «η Χριστιανοδημοκρατική Ενωση υπεραπλουστεύει τα πράγματα με το να καταλογίζει τα πάντα στο Φιλελεύθερο Κόμμα της Γερμανίας (FDP).

Πρόκειται για αποτυχία και της προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος. Η δυνάμεις της έχουν εξαντληθεί εμφανώς. Είναι αμφίβολο εάν διαθέτει την δύναμη να επιτύχει συμφωνία κατά τις συζητήσεις για την συγκρότηση μιας νέας εκδοχής του μεγάλου συνασπισμού. Στα μεγάλα θέματα της ευρωπαϊκής πολιτικής και σε συνάρτηση με τις προτάσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν η καγκελάριος δεν διαθέτει ηγετικά προσόντα. Το πολιτικό της στιλ προφανώς έχει φτάσει στα όριά του. Ο χρόνος των ελιγμών παρήλθε », πρόσθεσε στο γερμανικό περιοδικό.


Σε αντίθεση με άλλους σοσιαλδημοκράτες πολιτικούς τάσσεται σαφώς κατά της ανοχής ενδεχόμενης κυβέρνησης μειοψηφίας της κ. Μέρκελ: «Η Γερμανία έχει 80 εκατ. κατοίκους, έχουμε μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες και είναι η σημαντικότερη χώρα της Ευρώπης. Χρειαζόμαστε επομένως μια σταθερή κυβέρνηση», υπογράμμισε.

Ο κ. Σολτς προέτρεψε το κόμμα του να μην διατυπώνει αιτήματα προ των διερευνητικών συζητήσεων , διότι «δεν λέγονται όλα δημοσίως. Λίγη αυτοσυγκράτηση δεν βλάπτει. Οι συζητήσεις για συνασπισμό Τζαμάικα απέτυχαν και λόγω της έλλειψης σοβαρότητας. Τα τουίτ ενδιαμέσων δεδομένων, το ποστάρισμα εγγράφων εργασίας και η δημόσια χάραξη κόκκινων γραμμών δεν πρόκειται να το ζήσει κανείς με μένα», τόνισε χαρακτηριστικά.


Ο σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος του Αμβούργου και φερόμενος ως διεκδικητής της προεδρίας του κόμματός του διέψευσε τις εικασίες ότι προτίθεται αν είναι υποψήφιος για την ηγεσία του SPD στο συνέδριο της επόμενης εβδομάδας : « Oι κανονισμοί προβλέπουν την έγκαιρη ανακοίνωση της υποψηφιότητας. Για την προεδρία υποψήφιος είναι μόνον ο Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος θα εκλεγεί με ένα πειστικό αποτέλεσμα», όπως διευκρίνισε, ενώ ο ίδιος θα βάλει και πάλι υποψηφιότητα για την θέση του αντιπροέδρου.

Πηγή: Stern, ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΧΑΜΕΝΕΙ

Διεθνή / Χαμενεΐ μετά τις νέες επιθέσεις Ιράν και ΗΠΑ: «Το σχέδιο του εχθρού είναι να δημιουργήσει διχασμούς για να αντισταθμίσει τις ήττες»

Εκτεταμένες επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο με νεκρούς - Προειδοποιήσεις της Τεχεράνης μετά τα «αμυντικά» χτυπήματα των ΗΠΑ και παρέμβαση Κάλας για «πολύ επικίνδυνη ζώνη»
THE LIFO TEAM
Piper Rockelle: Τι συμβαίνει όταν ένα παιδί του YouTube γίνεται 18 μπροστά σε εκατομμύρια θεατές;

Διεθνή / Piper Rockelle: Τι συμβαίνει όταν ένα παιδί του YouTube γίνεται 18 μπροστά σε εκατομμύρια θεατές;

Η Piper Rockelle μεγάλωσε ως παιδί-σταρ του YouTube, έγινε εμπορικό πρόσωπο πριν ενηλικιωθεί και τώρα βγάζει εκατομμύρια στο OnlyFans. Η ιστορία της δεν αφορά μόνο την ίδια, αλλά μια ολόκληρη μηχανή που έμαθε πρώτα να πουλά την παιδικότητα και μετά την ενηλικίωσή της.
THE LIFO TEAM
THE SIMPSONS ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / «The Simpsons»: Σεναριογράφος της σειράς φέρεται να θέτει υποψηφιότητα για τις αμερικανικές εκλογές του 2028

Ο Dan Greaney, βραβευμένος με Emmy, είχε γράψει το επεισόδιο, με τίτλο «Bart To The Future», το οποίο «προέβλεψε» την προεδρία του Τραμπ 16 χρόνια πριν αυτή γίνει πραγματικότητα
THE LIFO TEAM