ΟΗΕ: Διεξαγωγή έρευνας για αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

ΟΗΕ: Διεξαγωγή έρευνας για αεροπορικές επιδρομές στη Συρία Facebook Twitter
EPA
0

Ο ΟΗΕ θα διερευνήσει σειρά αεροπορικών επιδρομών που έπληξαν εγκαταστάσεις που λειτουργούν με τη στήριξη του καθώς και άλλα μη στρατιωτικά σημεία, στη βορειοδυτική Συρία, ανακοίνωσε σήμερα ο Αντόνιο Γκουτέρες.

Η ανακοίνωση του Γκουτέρες προκάλεσε την αντίδραση της Ρωσίας. Ο Γκουτέρες εξέφρασε την ελπίδα να διαρκέσει η εκεχειρία που η Δαμασκός σήμερα συμφώνησε υπό τον όρο του σεβασμού της ρωσοτουρκικής συμφωνίας της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης.

«Ελπίζω ότι η σημερινή δραματική κατάσταση, να τελειώσει» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο γενικός γραμματέας, αναφερόμενος στις αεροπορικές επιδρομές. Από τα τέλη του Απριλίου, οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ και η ρωσική αεροπορία βομβαρδίζουν την επαρχία της Ιντλίμπ, την τελευταία σημαντική περιοχή που ελέγχουν τζιχαντιστές, με αποτέλεσμα τον θάνατο 780 αμάχων, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Η έρευνα θα αφορά τις καταστροφές είτε τις ζημιές σε εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη και σε εκείνες που υποστηρίζονται από τα Ηνωμένα Έθνη», ανέφερε ένας εκπρόσωπος του Γενικού Γραμμετέα, προσθέτοντας ότι ο Γκουτέρες προσκαλεί «όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να συνεργαστούν» με τους ερευνητές.

Ο πρώτος αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Ντμίτρι Πολυάνσκι επέκρινε την έρευνα, διαψεύδοντας τις κατηγορίες ότι οι συριακές δυνάμεις και η Ρωσία είναι υπεύθυνες για τα περιστατικά αυτά, χαρακτηρίζοντας αυτά «ψευδείς ειδήσεις».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βασίλισσα Καμίλα θα εκπροσωπήσει τον Κάρολο στο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Διεθνή / Η βασίλισσα Καμίλα θα εκπροσωπήσει τον Κάρολο στο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Την Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου η επιμνημόσυνη δέηση στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίνδσορ - Απών ο βασιλιάς Κάρολος μετά την ανακοίνωση πως διαγνώστηκε με καρκίνο
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ