ΟΗΕ: 13 εκατ. άνθρωποι στο Κέρας της Αφρικής απειλούνται με λιμό

ΟΗΕ: 13 εκατ. άνθρωποι στο Κέρας της Αφρικής απειλούνται με λιμό Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: Getty Images
0

Τουλάχιστον 13 εκατομμύρια άνθρωποι στο Κέρας της Αφρικής βρίσκονται αντιμέτωποι με «σοβαρή πείνα» εξαιτίας της παρατεταμένης ξηρασίας, αναφέρει το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης των Ηνωμένων Εθνών (WFP). 

Σύμφωνα με το WFP, τα κατεστραμμένα σπαρτά, οι χαμένες σοδειές, τα νεκρά κοπάδια, οι ελλείψεις τροφίμων και η άνοδος των τιμών που έχουν προκληθεί από τρεις χρονιές σπάνιων βροχοπτώσεων, εξαναγκάζουν πολλές οικογένειες σε βίαιη φυγή από τις εστίες τους, σε Αιθιοπία, Σομαλία και Κένυα. Όπως σημειώνει ο οργανισμός, απαιτείται άμεση βοήθεια για την αποτροπή άλλης μιας ανθρωπιστικής κρίσης. 


Χωρίς αυτή τη βοήθεια, η ανθρωπιστική κρίση είναι «αναπόφευκτη» προειδοποιεί το τμήμα αυτό του ΟΗΕ. 

Το WFP ζητά 327 εκατ. δολ. για τη βραχυπρόθεσμη αντιμετώπιση της ξηρασίας -την προμήθεια τροφίμων και επιχορηγήσεων- και, μακροπρόθεσμα, για τη λήψη μέτρων για τις αγροτικές οικογένειες που πλήττονται από τις περιορισμένες βροχοπτώσεις και την ξηρασία - που, λόγω κλιματικής αλλαγής, τείνουν να γίνουν η κανονικότητα. 
 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΜΕΓΚΑΝ ΜΑΡΚΛ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν προχωρούν σε απολύσεις στη φιλανθρωπική τους οργάνωση

Η φιλανθρωπική οργάνωση Archewell έχει χρηματοδοτήσει μια σειρά δράσεων, μεταξύ των οποίων δωρεές ύψους 500.000 δολαρίων για την υποστήριξη τραυματισμένων παιδιών στη Γάζα και την Ουκρανία
THE LIFO TEAM