Οι αλυσίδες είναι ακόμη στα πόδια

Οι αλυσίδες είναι ακόμη στα πόδια Facebook Twitter
0

Η δουλεία παραμένει ένα από τα πιο επαίσχυντα φαινόμενα στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου. Στην Γκαμπόν, μία χώρα ευημερούσα με τα δεδομένα της Αφρικής, πρόσφατα η Ιντερπόλ ανακάλυψε 140 παιδιά που χρησιμοποιούνταν ουσιαστικά ως σκλάβοι στην τοπική αγορά. Μερικά δε από τα παιδιά ήταν μικρότερα των 6 ετών. Στη Μαυριτανία όπου η δουλεία καταργήθηκε στο 1980 ,η κατάσταση ουσιαστικά έμεινε αμετάβλητη αφού οι σκλάβοι που ελευθερώθηκαν ,μην έχοντας άλλες επιλογές ,έμειναν να «δουλεύουν»  για τους ιδιοκτήτες τους. Αλλά και στο Νίγηρα, όπου η δουλεία καταργήθηκε πολύ πιο πρόσφατα, το 1995,η οργάνωση κατά της δουλείας Timidria εκτιμά ότι υπάρχουν πάνω από 43  χιλιάδες σκλάβοι σήμερα. Πολλοί από αυτούς είναι «Sadako» ,δηλαδή σκλάβες του σεξ.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Pravda ο Sergey Karamayev, ειδικός για την Αφρική, δήλωσε ότι η σκλαβιά εξακολουθεί να «ευημερεί»  στην αφρικανική ήπειρο. Σύμφωνα με τον Καραμάγιεφ υπάρχουν διάφορες κατηγορίες σκλάβων ,κυρίως σε χώρες  που έχουν πληγεί από πολεμικές συγκρούσεις."Σχεδόν όλες οι αντιμαχόμενες πλευρές χρησιμοποιούν σκλάβους. Υπάρχουν οι μαχητές-σκλάβοι ,υπάρχουν οι σκλάβοι που ασχολούνται με το μαγείρεμα ,την καθαριότητα και την σεξουαλική ικανοποίηση των αφεντικών τους αλλά και οι σκλάβοι-εργάτες που ζουν σε ορυχεία και καταλύματα που μπορεί να ανήκουν σε δυτικές επιχειρήσεις" ,δηλώνει ο ρώσος ειδικός.

Η σκλαβιά δεν περιορίζεται στην «μαύρη» ήπειρο. Σκλάβοι -σύμφωνα με τα στοιχεία της οργάνωσης-υπάρχουν και στη Νότια και Νοτιοανατολική Ασία, στη Μέση Ανατολή και στη Λατινική Αμερική.

Και στην προηγμένη Ευρώπη όμως «ανθεί»  το φαινόμενο της δουλείας αφού υπολογίζεται ότι υπάρχουν τουλάχιστον 400 χιλιάδες σκλάβοι, κυρίως στον τομέα της σεξουαλικής δουλείας. Σεξουαλικοί σκλάβοι  «εργάζονται»  όμως και στις ΗΠΑ ,στο Ισραήλ,την Τουρκία και το Χονγκ Κονγκ. Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες ένας σεξουαλικός σκλάβος "αποδίδει" μέχρι και 7 χιλιάδες δολάρια μηνιαίως στο αφεντικό του.

"Η μόνη ήπειρος όπου δεν υπάρχει σκλαβιά  είναι η Ανταρκτική" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Καραμέγιεφ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Το Ιράν διακόπτει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ λόγω των επιθέσεων στον Λίβανο

Η Τεχεράνη απειλεί με καθολικό αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ και την ενεργοποίηση άλλων μετώπων - «Προς το συμφέρον του Νετανιάχου να σαμποτάρει οποιαδήποτε συμφωνία», σχολιάζει ο διεθνής Τύπος για τις επιθέσεις στον Λίβανο
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: «Η εκεχειρία στον Λίβανο είναι βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε συμφωνία»

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ δήλωσε ότι το Ιράν δεν διεξάγει επί του παρόντος συνομιλίες με τις ΗΠΑ σχετικά με τις λεπτομέρειες του πυρηνικού του προγράμματος, που απασχολεί περισσότερο τον Τραμπ
THE LIFO TEAM