«Όχι» από το Πεντάγωνο στην εκκένωση του αεροπλανοφόρου με 70 κρούσματα κορωνοϊού

«Όχι» από το Πεντάγωνο στην εκκένωση του αεροπλανοφόρου με 70 κρούσματα κορωνοϊού Facebook Twitter
4.000 άνθρωποι βρίσκονται πάνω στο αεροπλανοφόρο (Πηγή φωτό EPA)
0

Παρά τη δραματική έκκληση από διοικητή αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ, στο οποίο εξαπλώνεται ο κορωνοϊός, το Πεντάγωνο δεν είναι ακόμη διατεθειμένο να προχωρήσει σε εκκένωση.

«Δεν θεωρώ ότι έχουμε φτάσει σε αυτό το στάδιο», ήταν το σχόλιο του Αμερικανού υπουργού Άμυνας, Μαρκ Έσπερ, όταν ρωτήθηκε από το CBS για το ενδεχόμενο εκκένωσης του USS Theodore Roosevelt, το οποίο έχει αγκυροβολήσει στο Γκουάμ. Πάνω από 4.000 άνθρωποι βρίσκονται πάνω στο αεροπλανοφόρο.

Ο πλοίαρχος Μπρετ Κροζίερ, διοικητής του αεροπλανοφόρου στο οποίο τουλάχιστον 70 άτομα έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό, τόνισε ότι χρειάζεται αποφασιστική δράση από το Πολεμικό Ναυτικό, για να σωθούν ζωές.

«Δεν είμαστε σε πόλεμο. Οι ναύτες δεν χρειάζεται να πεθάνουν. Αν δεν δράσουμε τώρα, θα αποτύχουμε να φροντίσουμε επαρκώς το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο μας, τους ναύτες μας», τόνισε στο ενημερωτικό σημείωμά του ο Κροζίερ.

«Η εξάπλωση της ασθένειας συνεχίζεται και επιταχύνεται. Απαιτείται αποφασιστική δράση. Η απομάκρυνση της πλειοψηφίας του προσωπικού από ένα πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο που είναι σε αποστολή για να μπουν σε καραντίνα φαίνεται ακραίο μέτρο, αλλά είναι ένα απαραίτητο ρίσκο», τόνισε.

«Δεν είχα την ευκαιρία να διαβάσω αυτή την επιστολή λεπτομερώς», είπε από την πλευρά του ο Έσπερ και συμπλήρωσε ότι κανένας ναύτης δεν είναι «σοβαρά άρρωστος. «Σε αυτό το σημείο προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι περιορίζουμε τον ιό, ότι στέλνουμε διαγνωστικά τεστ και ότι παίρνουμε μια καλή αξιολόγηση του πόσα μέλη του πληρώματος έχουν μολυνθεί», πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ. «Και βέβαια, στη συνέχεια, θα λάβουμε άλλα μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι το αεροπλανοφόρο είναι έτοιμο να συνεχίσει την αποστολή του», κατέληξε.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ