Ομοβροντία ειρωνικών Tweet από τον Ντόναλντ Τραμπ κατά του Εμανουέλ Μακρόν, αλλά και της Γαλλίας.

 

Ο Τραμπ σχολίασε την πρόταση του Μακρόν για τη δημιουργία κοινού ευρωπαϊκού στρατού αναφερόμενος στην κατοχή της Γαλλίας από το στρατό του Χίτλερ στο Β' Παγκόσμιο πόλεμο. 

 

 

«Ο Εμανουέλ Μακρόν πρότεινε τη δημιουργία ενός δικού τους στρατού για να προστατεύσει την Ευρώπη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα και τη Ρωσία. Όμως ήταν η Γερμανία στους Παγκόσμιους Πολέμους Ένα & Δύο», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος ο οποίος πέρασε το Σαββατοκύριακο στη Γαλλία, μαζί με πολλούς αρχηγούς κρατών, για την 100ή επέτειο της ανακωχής στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

«Πώς λειτούργησε αυτό για τη Γαλλία; Άρχισαν να μαθαίνουν Γερμανικά στο Παρίσι πριν έρθουν οι ΗΠΑ», έγραψε ο Τραμπ. 

 

Στη συνέχεια επιτέθηκε  στον Εμάνουελ Μακρόν γράφοντας «το πρόβλημα είναι πως ο Εμανουέλ Μακρόν έχει πολύ χαμηλό ποσοστό δημοτικότητας στη Γαλλία, 26%, και ένα ποσοστό ανεργίας κοντά στο 10%», έγραψε ο ένοικος του Λευκού Οίκου.

 

 

«Δεν υπάρχει άλλη χώρα πιο εθνικιστική από τη Γαλλία, πολύ περήφανοι άνθρωποι, και δικαιολογημένα», συνέχισε προτού γράψει, σε ένα άλλο τουίτ με κεφαλαία γράμματα, «ΚΑΝΤΕ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΞΑΝΑ!» παραφράζοντας το προεκλογικό σύνθημα του «Να κάνουμε την Αμερική μεγάλη ξανά».

 

 

 

 

Στα μηνύματα που έγραψε σήμερα, ο Τραμπ απέδωσε επίσης στην κακοκαιρία την ακύρωση της προγραμματισμένης μετάβασής του στο αμερικανικό κοιμητήριο Μπουά Μπελό, στη βόρεια Γαλλία, μια απόφαση η οποία προκάλεσε ερωτήματα και επικρίσεις.

 

«Όταν το ελικόπτερο δεν μπορούσε να πετάξει για το πρώτο κοιμητήριο στη Γαλλία λόγω ορατότητας κοντά στο μηδέν, πρότεινα το αυτοκίνητο. Η Μυστική Υπηρεσία (η υπηρεσία προστασίας του Λευκού Οίκου) απάντησε ΟΧΙ», έγραψε ο Τραμπ.

 

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος επιτέθηκε επίσης, στον εμπορικό τομέα, κατά της Γαλλίας.

 

«Το πρόβλημα είναι πως η Γαλλία κάνει πολύ δύσκολο για τις ΗΠΑ να πουλήσουν τα κρασιά τους στη Γαλλία και επιβάλλει υψηλούς δασμούς ενώ οι ΗΠΑ το κάνουν εύκολο για τα γαλλικά κρασιά και επιβάλλουν πολύ χαμηλούς δασμούς. Δεν είναι δίκαιο, πρέπει να αλλάξει!» έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ.

 

Η γαλλική προεδρία δεν έχει σχολιάσει για την ώρα τις αναρτήσεις του Τραμπ.