Ο πιο δημοφιλής TikToker του κόσμου, Khaby Lame, αποχωρεί από τις ΗΠΑ μετά τη σύλληψή του από την ICE

Ο πιο δημοφιλής TikToker του κόσμου, Khaby Lame, αποχωρεί από τις ΗΠΑ μετά τη σύλληψή του από την ICE Facebook Twitter
Khaby Lame
0

Ο Khaby Lame, ο πιο δημοφιλής TikToker παγκοσμίως, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις Ηνωμένες Πολιτείες αφότου συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Λας Βέγκας από πράκτορες της μεταναστευτικής υπηρεσίας (ICE), κατηγορούμενος ότι παρέμεινε στη χώρα μετά τη λήξη της βίζας του.

Ο Σενεγαλοϊταλός influencer, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Seringe Khabane Lame, κρατήθηκε την Παρασκευή στο αεροδρόμιο Χάρι Ριντ, ωστόσο του επετράπη να αναχωρήσει οικειοθελώς, χωρίς να του επιβληθεί διαταγή απέλασης, σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου της ICE.

Ο Lame είχε φτάσει στις ΗΠΑ στις 30 Απριλίου και φέρεται να υπερέβη τους όρους της τουριστικής του άδειας. Δεν έχει σχολιάσει δημόσια τη σύλληψή του, ενώ δεν υπήρξε απάντηση στο σχετικό αίτημα του Associated Press.

Η υπόθεση εξελίσσεται σε μια περίοδο αυξανόμενης σκλήρυνσης της μεταναστευτικής πολιτικής υπό τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Η κυβέρνηση έχει εντείνει τις επιχειρήσεις της ICE, με έφοδους στο Λος Άντζελες που προκάλεσαν μαζικές διαμαρτυρίες, ενώ έχει δεχθεί έντονη κριτική για τη χρήση εκτελεστικών διαταγμάτων με στόχο τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών.

Η «οικειοθελής αποχώρηση» που παραχωρήθηκε στον Lame του επιτρέπει να αποχωρήσει χωρίς καταγραφή απέλασης στο μεταναστευτικό του ιστορικό — στοιχείο που θα μπορούσε αλλιώς να του απαγορεύσει την επανείσοδο στις ΗΠΑ για έως και δέκα χρόνια.

Ο 25χρονος Khaby Lame έγινε διάσημος κατά τη διάρκεια της πανδημίας, χωρίς να μιλά ποτέ στα βίντεό του, όπου «ξεφτίλιζε» πολύπλοκα life hacks με τον χαρακτηριστικό, αμίλητο σαρκασμό του. Σήμερα έχει πάνω από 162 εκατομμύρια ακολούθους μόνο στο TikTok.

Γεννημένος στη Σενεγάλη, μετακόμισε στην Ιταλία ως βρέφος μαζί με την εργατική του οικογένεια και απέκτησε ιταλική υπηκοότητα. Η εκτόξευση της φήμης του τον έφερε σε συνεργασία με τον οίκο Hugo Boss το 2022, ενώ τον Ιανουάριο του 2025 ανακηρύχθηκε Πρεσβευτής Καλής Θέλησης της UNICEF.

Η σύλληψή του έγινε λίγες εβδομάδες μετά την εμφάνισή του στο Met Gala της Νέας Υόρκης.

Με πληροφορίες από Associated Press


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση σε σχολείο στην Τουρκία: 162 συλλήψεις μετά από αναρτήσεις που εξυμνούσαν την τραγωδία

Μαζικές συλλήψεις στην Τουρκία ακολούθησαν τις αιματηρές επιθέσεις σε σχολεία, μετά από αναρτήσεις στα social media που φέρεται να εξυμνούσαν τα περιστατικά και προκάλεσαν έντονη ανησυχία για τη δημόσια ασφάλεια
THE LIFO TEAM
Από τον Πάπα στον MrBeast: η λίστα του TIME για όσους κρατούν σήμερα το βλέμμα του κόσμου

Διεθνή / Από τον Πάπα στον MrBeast: η λίστα του TIME για όσους κρατούν σήμερα το βλέμμα του κόσμου

Η φετινή λίστα του TIME με τα 100 πιο επιδραστικά πρόσωπα βάζει μαζί ηγέτες, σταρ, creators και πρόσωπα της τεχνητής νοημοσύνης. Και δείχνει ότι η επιρροή σήμερα δεν ανήκει σε έναν μόνο κόσμο, αλλά εκεί όπου συναντιούνται η εξουσία, η εικόνα και η δημόσια προσοχή.
THE LIFO TEAM
KATY PERRY ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Διεθνή / Katy Perry: «Και οι δύο είχαν πιει πάρα πολύ» λέει ο πρώην μάνατζερ του κλαμπ στη Μελβούρνη

Ο πρώην μάνατζερ του κλαμπ όπου φέρεται να σημειώθηκε το περιστατικό για το οποίο καταγγέλθηκε η Katy Perry, μιλώντας στο «Rolling Stone Australia», τοποθετήθηκε πρώτη φορά δημόσια για εκείνο το βράδυ
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΣ

Διεθνή / Τουρκία: Τι βρήκε η αστυνομία στο κινητό του 14χρονου δράστη που σκότωσε εννέα ανθρώπους

Συνελήφθη ο πατέρας του, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι πρώην αστυνομικός επιθεωρητής - Βίντεο από κάμερες του σχολείου δείχνουν τη στιγμή που ξεκινά η ένοπλη επίθεση
THE LIFO TEAM
ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ

Διεθνή / Βόρεια Κορέα: Για «ραγδαία ενίσχυση του πυρηνικού της οπλοστασίου» προειδοποιεί ο ΟΗΕ

Η Βόρεια Κορέα έχει σημειώσει «πολύ σοβαρή» πρόοδο στην ικανότητά της να αυξήσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο, σύμφωνα με τον επικεφαλής στη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΟΥΑΝ ΜΠΑΡΓΚΟΥΤΙ ΙΣΡΑΗΛ ΦΥΛΑΚΕΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Διεθνή / Μαρουάν Μπαργκούτι: Σε κίνδυνο ο Παλαιστίνιος ηγέτης λόγω «αυξανόμενης κακομεταχείρισης» στις φυλακές του Ισραήλ

Ο «Μαντέλα της Παλαιστίνης» υπέστη πρόσφατα τρεις επιθέσεις, μεταξύ των οποίων και μια επίθεση κατά την οποία οι δεσμοφύλακες έβαλαν ένα σκυλί να του ορμήξει, σύμφωνα με τον δικηγόρο του
THE LIFO TEAM