Ο Ερντογάν πήρε τηλέφωνο την Τζαμάλα

Ο Ερντογάν πήρε τηλέφωνο την Τζαμάλα Facebook Twitter
0

Τηλεφώνημα στην νικήτρια του διαγωνισμού της Eurovision Τζαμάλα έκανε ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να τη συγχαρεί για τη νίκη της, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Χουριέτ.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, που είχε πάρει ήδη μια χαρά με το γάμο της κόρης τους, πήρε τηλέφωνο το πρωί της Δευτέρας και σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από πηγές κοντά στο Προεδρικό, δήλωσε πολύ συγκινημένος από τη νίκη αυτή και την ευχαρίστησε.  Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το τηλεφώνημα έγινε σε γιορταστικό κλίμα.

Η Τζαμάλα από την κοινότητα των Τατάρων της Κριμαίας (τουρκικής καταγωγής φύλο) εκπροσώπησε την Ουκρανία με το τραγούδι «1944» το οποίο μιλάει για το διωγμό της φυλής της από τη χερσόνησο και την εξορία στη Σιβηρία με εντολή του Στάλιν μετά τις κατηγορίες τις κατηγορίες για συνεργασία των Τατάρων με τους ναζί στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

H Xoυριέτ τονίζει και την τουρκική ρίζα του ονόματος Τζαμάλα, που είναι το Cemil, το οποίο σημαίνει "όμορφη".

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη Sean «Diddy» Combs: Το βίντεο κακοποίησης που αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο

Διεθνή / Δίκη Sean «Diddy» Combs: Το βίντεο κακοποίησης που αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο

Το υλικό υποστηρίζει όχι μόνο τις καταγγελίες της γυναίκας αλλά και εκείνες τριών ακόμη φερόμενων θυμάτων, τα οποία αναμένεται να καταθέσουν ότι υπέστησαν κακοποίηση, απειλές και εξαναγκασμό σε σεξουαλικά πάρτι με χρήση ναρκωτικών, ισχυρίζονται οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Σήμερα ή αύριο η απελευθέρωση του Αμερικανοϊσραηλινού ομήρου, λέει η Χαμάς

Διεθνή / Γάζα: Σήμερα ή αύριο η απελευθέρωση του Αμερικανοϊσραηλινού ομήρου, λέει η Χαμάς

«Η απελευθέρωση του Ίνταν είναι πολύ πιθανή εντός των επόμενων δύο ημερών, ωστόσο θα πρέπει να διασφαλιστούν κατάλληλες συνθήκες επί του πεδίου», λέει πηγή προσκείμενη στη Χαμάς
LIFO NEWSROOM