Νίκη Τραμπ: Ακτιβιστές έβαψαν με πορτοκαλί σπρέι την αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο 

Νίκη Τραμπ: Ακτιβιστές έβαψαν με πορτοκαλί σπρέι την αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο  Facebook Twitter
Φωτογραφία: X (Twitter)
0

Ακτιβιστές έβαψαν με πορτοκαλί σπρέι την αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο, στον απόηχο της νίκης Τραμπ. 

Όπως δείχνει βίντεο που δημοσιεύεται στα κοινωνικά δίκτυα, ακτιβιστές πλησίασαν τον περίβολο της αμερικανικής πρεσβείας στο Λονδίνο και με ειδικές μηχανές ψέκασαν τον τοίχο με πορτοκαλί σπρέι. Οι ακτιβιστές ήταν μέλη της οργάνωσης Just Stop Oil και διαμαρτύρονται για την εκλογή του Τραμπ - που είναι πολέμιος των πολιτικών για τον περιορισμό της κλιματικής κρίσης, ενώ αμφισβητεί την κλιματική αλλαγή. Πολλοί είναι άλλωστε εκείνοι που πιστεύουν πως υπό την ηγεσία Τραμπ βρίσκεται σε απόλυτο κίνδυνο η εφαρμογή της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα.

«Σήμερα το πρωί ο κόσμος ξυπνά και διαπιστώνει ότι έχει γλιστρήσει περαιτέρω στον φασισμό καθώς και στην κλιματική κατάρρευση. Η νίκη του Τραμπ θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των απλών ανθρώπων, παντού», γράφει η οργάνωση στην ανακοίνωσή της.  

«Στην Ισπανία αυτή την εβδομάδα, εκατοντάδες πτώματα συνεχίζουν να βρίσκονται στη λάσπη – αυτό είναι μόνο ένα μικρό προμήνυμα του τι πρόκειται να συμβεί αν δεν αλλάξουμε αμέσως πορεία. Όσο η δημοκρατία κατακλύζεται από εταιρικά συμφέροντα και δισεκατομμυριούχους, θα αποτυγχάνει να πραγματοποιήσει την αλλαγή για την οποία φωνάζουν οι άνθρωποι. Αυτό θα αφήνει πάντα ανοιχτή την πόρτα για ψεύτικους λαϊκιστές όπως ο Τραμπ να εκμεταλλευτούν τη δυσαρέσκεια που νιώθουν πολλοί», αναφέρει επίσης η ανακοίνωση.  

 
 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστεία στο Λούβρο: Εξοργισμένη η εισαγγελέας για την αποκάλυψη των δύο συλλήψεων

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Εξοργισμένη η εισαγγελέας για την αποκάλυψη των δύο συλλήψεων

Δύο άνδρες συνελήφθησαν μετά τη ληστεία στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, όπου εκλάπησαν κοσμήματα ανεκτίμητης αξίας, μεταξύ αυτών και τμήμα των γαλλικών βασιλικών κοσμημάτων
LIFO NEWSROOM
Ματσό Πίρο: Η απομονωμένη φυλή του Αμαζονίου που κινδυνεύει να εξαφανιστεί

Διεθνή / Ματσό Πίρο: Η απομονωμένη φυλή του Αμαζονίου που κινδυνεύει να εξαφανιστεί

Η ιστορία των Ματσό Πίρο, μιας από τις τελευταίες απομονωμένες φυλές στον πλανήτη, που ζει βαθιά στον Αμαζόνιο του Περού και απειλείται από την παράνομη υλοτομία, τις ασθένειες και την εισβολή του σύγχρονου κόσμου
LIFO NEWSROOM