Ανατολική Αττική: Αποζημιώσεις 2.000–6.000 ευρώ για πληγέντες από φωτιά

Ανατολική Αττική: Αποζημιώσεις 2.000–6.000 ευρώ για πληγέντες από φωτιά Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Δημαρχείο Λαυρεωτικής υπό τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Κώστα Κατσαφάδο, όπου καθορίστηκε η διαδικασία αποζημίωσης για τους πληγέντες της πρόσφατης πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική.

Από τις 18 έως τις 27 Αυγούστου οι πολίτες καλούνται να υποβάλουν το έντυπο καταγραφής ζημιών για να λάβουν 600 ευρώ ως ενίσχυση για τα πρώτα έξοδα.

Επιπλέον: 

  • 2.000 ευρώ για πρώτη κατοικία με πράσινη σήμανση
  • 4.000 ευρώ για κίτρινη σήμανση
  • 6.000 ευρώ για κόκκινη σήμανση
  • Για παραθεριστικές κατοικίες, τα ποσά μειώνονται στο μισό
  • Από 300 έως 500 ευρώ/μήνα, με αναδρομική ισχύ, για ενοικίαση

Η διαδικασία χαρακτηρίστηκε «ταχύτερη και ευέλικτη» από τον κ. Κατσαφάδο. Υπάλληλος της δημοτικής αρχής θα εποπτεύει κάθε πληγείσα οικία, ενώ σε δεύτερη φάση θα ξεκινήσουν αντιδιαβρωτικά έργα.

Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, υπογράμμισε ότι τα καθαρισμένα οικόπεδα συνέβαλαν στην κατάσβεση και ζήτησε την απομάκρυνση πιθανών εστιών αναζωπύρωσης. Ο δήμαρχος Σαρωνικού, Δημήτρης Παπαχρήστος, δήλωσε ότι θα κατατεθεί μήνυση κατά του ΔΕΔΔΗΕ, καθώς η πυρκαγιά φέρεται να ξεκίνησε από κολώνα ηλεκτροδότησης.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρώην παίκτης ριάλιτι ξυλοκόπησε 46χρονο - «Μου έσπασε το κόκκαλο μέσα στη μύτη, θα κάνω χειρουργείο»

Ελλάδα / Πρώην παίκτης ριάλιτι ξυλοκόπησε 46χρονο - «Μου έσπασε το κόκκαλο μέσα στη μύτη, θα κάνω χειρουργείο»

Οι δηλώσεις του 46χρονου ασφαλιστή μέσα από το νοσοκομείο για το περιστατικό - «Είχε μία πληρωμή κάποτε από ασφαλιστική που δεν την πήρε ποτέ και από τότε μάλλον μου τη φύλαγε»
THE LIFO TEAM
Delivery

Θέματα / Οι αόρατοι ντελιβεράδες της Wolt και του efood:  Μια νέα «Μανωλάδα» έξω από την πόρτα σου

Πίσω από την ταχύτητα των παραδόσεων και την ευελιξία της gig economy ξεδιπλώνεται ένα αθέατο δίκτυο εκμετάλλευσης, μαύρης και υποδηλωμένης εργασίας: διανομείς που δουλεύουν με εξαντλητικά ωράρια, πίεση και απειλές. Τι ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι διανομείς και τι απαντούν οι ψηφιακές πλατφόρμες.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Αργυρούπολη Τσεκούρι

Ελλάδα / Αργυρούπολη: 59χρονος απείλησε άλλον οδηγό με τσεκούρι μετά από καβγά στον δρόμο

Κατά τον έλεγχο στο όχημά του, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα τσεκούρι, ένα σκεπάρνι, ένα αεροβόλο πιστόλι, καθώς και ποσότητα κάνναβης βάρους περίπου 52 γραμμαρίων
THE LIFO TEAM