Δεκατέσσερα μέλη του πληρώματος ενός ρωσικού υποβρυχίου βαθυσκάφους σκοτώθηκαν από τη φωτιά που ξέσπασε στο εσωτερικό του, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας που επιβεβαίωσε τη ναυτική τραγωδία. 

 

Η φωτιά εκδηλώθηκε χθες, ενώ το βαθυσκάφος βρισκόταν εν πλω σε ρωσικά ύδατα αλλά το συμβάν έγινε μόλις σήμερα γνωστό. Το ερευνητικό βαθυσκάφος έκανε μετρήσεις στον βυθό για λογαριασμό του ρωσικού ναυτικού. Τουλάχιστον 14 άτομα έχασαν τη ζωή τους από αναθυμιάσεις, ωστόσο χάρη στην άμεση ανταπόκριση των αξιωματικών η φωτιά σβήστηκε.

 

«Την 1η Ιουλίου, ξέσπασε μια πυρκαγιά σε ένα υποβρύχιο σκάφος σχεδιασμένο να μελετήσει κοντά στον βυθό και τον πυθμένα του Παγκόσμιου Ωκεανού για λογαριασμό του ρωσικού ναυτικού. Δεκατέσσερις ναύτες πέθαναν ως αποτέλεσμα της δηλητηρίασης από αέριο καύσης», σημειώνει το υπουργείο. 

 

Το βαθυσκάφος, που λειτουργούσε σε συνδυασμό με την υποστήριξη πλοίου στην επιφάνεια, έχει ήδη μεταφερθεί στη ναυτική βάση Σεβερομόρσκ και τα αίτια της φωτιάς να παραμένουν, προς το παρόν, άγνωστα.