Το Μπαλί θέλει να σταματήσει τους τουρίστες που ποζάρουν με μαγιό και σκαρφαλώνουν σε ναούς για φωτογραφίες

Το Μπαλί θέλει να σταματήσει τους τουρίστες που ποζάρουν με μαγιό και σκαρφαλώνουν σε ναούς για φωτογραφίες Facebook Twitter
0

Νέα αυστηρά μέτρα ετοιμάζουν οι αρχές στο Μπαλί, καθώς θέλουν να σταματήσουν τους τουρίστες που ποζάρουν για φωτογραφίες με μαγιό μπροστά από ναούς και συμπεριφέρονται με «ασέβεια». 

Μάλιστα, οι αρχές κάνουν λόγο για πτώση της «ποιότητας των τουριστών» που επισκέπτονται το νησί.

Ο αναπληρωτής κυβερνήτης του Μπαλί, Tjokorda Oka Artha Sukawati, γνωστός ως Cok Ace, δήλωσε πως ανησυχούν από μία πρόσφατη αύξηση των «ασεβών πράξεων» από τουρίστες που επισκέπτονται τους εκατοντάδες ιερούς ινδουιστικούς χώρους του νησιού.

«Πρόκειται για μία προσπάθεια της κυβέρνησης να διατηρήσει τους Pura (ναούς)», δήλωσε ο Cok Ace σε μία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου αυτή την εβδομάδα. «Οι ναοί πρέπει να διατηρηθούν επειδή είναι τα πνεύματα των πολιτισμών και των εθίμων του Μπαλί».

Όπως είπε, τις προσεχείς εβδομάδες οι αρχές θα επανεξετάσουν το σύστημα που επιτρέπει στους τουρίστες να επισκέπτονται τους ναούς ασυνόδευτοι.

Το Μπαλί έχει γίνει ένας ολοένα και πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός τα τελευταία χρόνια, προσελκύοντας πάνω από πέντε εκατομμύρια επισκέπτες το 2017, με πολλούς πηγαίνουν στο νησί για να δουν τους ξεχωριστούς ινδουιστικούς ναούς.

Η απόφαση της κυβέρνησης για πιο αυστηρά μέτρα είχε ως αφορμή μία viral φωτογραφία ενός τουρίστα από τη Δανία, ο οποίος καθόταν στον βωμό Linggih Padmasana, στον ναό Puhur Lutur Batukaru.

Ο βωμός αυτός, που μοιάζει σαν θρόνος πάνω σε μία κολόνα, προορίζεται για την πιο σημαντική θεότητα στον μπαλινέζικο ινδουισμό, που θεωρείται ο υπέρτατος θεός. Το γεγονός ότι ο τουρίστας έκατσε εκεί, θεωρήθηκε από τους πιστούς ιδιαίτερα προσβλητικό.

Η Ινδονησία έχει αυστηρούς νόμους περί βλασφημίας και το Ινδονησιακό Ινδουιστικό Θρησκευτικό Συμβούλιο δήλωσε ότι έχει δώσει εντολή στην αστυνομία να διερευνήσει το συγκεκριμένο περιστατικό και να εντοπίσει τον τουρίστα.

Η νεοδιορισθείσα τοπική κυβέρνηση στο Μπαλί, που βρίσκεται στην εξουσία μόλις δύο εβδομάδες, ανέφερε ότι το πρόσφατο μαζικό κύμα τουριστών έχει αρνητικό αντίκτυπο στο νησί.

«Είναι επειδή είμαστε πολύ ανοιχτοί με τους τουρίστες, έτσι έρχονται πάρα πολλοί και μάλιστα η ποιότητα των τουριστών είναι τώρα διαφορετική από πριν», είπε ο Cok Ace.

Τα προηγούμενα χρόνια έχουν σημειωθεί και άλλα περιστατικά που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις. Άλλοι τουρίστες σκαρφάλωσαν σε ιερά κτίσματα για να βγάλουν φωτογραφίες ή πόζαραν για φωτογραφία μπροστά από έναν αρχαίο ναό φορώντας μόνο μπικίνι και κάνοντας γιόγκα.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΧΑΡΙ ΣΤΑΙΛΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ

Διεθνή / Χάρι Στάιλς: Απογοητευμένοι οι φαν με το κόστος των εισιτηρίων της περιοδείας - Το σχόλιο του Λίαμ Γκάλαχερ

Οι τιμές για το «Together, Together World Tour» που προκάλεσαν αντιδράσεις - «Με αυτές τις τιμές, περιμένω ο Χάρι Στάιλς να έρθει μέχρι τη θέση μου και να με φιλήσει»
THE LIFO TEAM
Τα επτά πιθανά σενάρια που θα μπορούσαν να συμβούν αν οι ΗΠΑ πλήξουν το Ιράν

Διεθνή / Τα επτά πιθανά σενάρια που θα μπορούσαν να συμβούν αν οι ΗΠΑ πλήξουν το Ιράν

Αν δεν επιτευχθεί τελευταία στιγμή συμφωνία με την Τεχεράνη και ο Ντόναλντ Τραμπ δώσει εντολή επίθεσης, οι εξελίξεις μπορεί να είναι απρόβλεπτες για τη Μέση Ανατολή αλλά και τον κόσμο
THE LIFO TEAM