Ρόλο στις πορείες των κρυπτονομισμάτων συνεχίζει να παίζει ο Έλον Μασκ, ο οποίος με ατάκες του μπορεί να ρίξει ή να εκτοξεύσει τις τιμές τους.

 

Ο επικεφαλής της Tesla είχε βοηθήσει το Shiba Inu να πάρει την ανιούσα και από ένα σεντ να αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ψηφιακά νομίσματα σε ό,τι αφορά τη χρηματιστηριακή του αξία. Αυτό το είχε καταφέρει τουιτάροντας μια φωτογραφία του κρυπτονομίσματος. Τώρα, με ένα άλλο tweet κατάφερε το ακριβώς αντίθετο. Ο Ελον Μασκ ρωτήθηκε πόσα Shiba Inu έχει και η απάντηση ήταν: «κανένα». Πρόσθεσε, δε, με άλλο tweet, ότι έχει αγοράσει Bitcoin, Ether και Dogecoin και «τέλος».

 

Το tweet έγινε την Κυριακή και μέχρι το πρωί της Δευτέρας, το SHIB  υποχώρησε κατά 15% από τα ιστορικά υψηλά του που έφτασε την Κυριακή στο Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με την τιμολόγηση από την CoinGecko.com, όπως μεταδίδει το Bloomberg, ενώ το token έχει αυξηθεί περισσότερο από 400% τις τελευταίες 30 ημέρες και είναι το 11ο μεγαλύτερο σε αξία. Όπως αναφέρει το CoinGecko, το Dogecoin έχει ενισχυθεί περί το 10% το τελευταίο 24ωρο.

 

Το Shiba Inu είναι ένα κρυπτονόμισμα που έχει πάρει ανοδική τροχιά λόγω τόσο της ώθησης για εισαγωγή του στο Robinhood, αλλά του γενικού ενθουσιασμού για τα περιουσιακά στοιχεία των meme.

 

Οι παρατηρητές, πάντως, εμφανίζονται δύσπιστοι, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που καθορίζουν την πορεία της τιμής και προειδοποιούν ότι ενδέχεται το εν λόγω κρυπτονόμισμα να δυσκολευτεί να διατηρήσει τη δυναμική του.