LIVE!

Κάθε φορά που καταναλώνετε ένα χοτ ντογκ χάνετε «36 λεπτά υγιούς ζωής»

Eating a hot dog could take 36 minutes off your life, study says Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / PIXABAY
0

Τις επιβλαβείς επιπτώσεις που προκαλεί στον ανθρώπινο οργανισμό η κατανάλωση ενός «αθώου» χοτ ντογκ αποτυπώνουν στοιχεία επιστημονικής έρευνας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα την έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Nature, για κάθε ένα χοτ ντογκ που καταναλώνει κάποιος χάνει 36 λεπτά υγιούς ζωής. Στο πλαίσιο της έρευνας, οι επιστήμονες εξέτασαν συνολικά 5.853 είδη τροφών, προκειμένου να διαπιστώσουν αν και κατά πόσο επηρεάζουν το προσδόκιμο της ζωής.

Οι ερευνητές κατέληξαν σε έναν δείκτη που υπολογίζει αν ένα τρόφιμο ωφελεί ή βλάπτει τον ανθρώπινο οργανισμό, με βάση τα λεπτά υγιούς ζωής που προσθέτει ή αφαιρεί η κατανάλωση μίας μερίδα.

Το παράδειγμα της κατανάλωσης επεξεργασμένου κρέατος και φρούτων ανέφερε στο CNN, o Olivier Jolliet, ένας από τους συντάκτες της έρευνας. «Για κάθε γραμμάριο επεξεργασμένου κρέατος χάνονται 0,45 λεπτά, ενώ αντίθετα καταναλώνοντας κάποιος την ίδια ποσότητα φρούτων κερδίσει 0,1 λεπτά ζωής».

Ατνίστοιχα, η έρευνα έδειξε ότι με 61 γραμμάρια επεξεργασμένου κρέατος, χάνονται 27 λεπτά υγιούς ζωής. Μάλιστα, στην περίπτωση του χοτ ντογκ, όπου συνυπολογίζονται και τα συστατικά όπως το νάτριο και τα τρανς λιπαρά  αφαιρούνται 36 λεπτά υγιούς ζωής.  

Αντίθετα η κατανάλωση τροφών όπως οι ξηροί καρποί, τα θαλασσινά, τα φρούτα και τα μη αμυλώδη λαχανικά, επιδρά θετικά στην υγεία.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Οι τρεις δεσμεύσεις του Τραμπ για το Ιράν

Ο Τραμπ τοποθετεί τον εαυτό του ως κεντρικό παράγοντα στο μέλλον του Ιράν μετά τον πόλεμο, απαιτώντας «άνευ όρων παράδοση», θέλοντας λόγο στην επιλογή του επόμενου ηγέτη και προσφέροντας πλήρη ασυλία σε όσους στρέφονται εναντίον του καθεστώτος
THE LIFO TEAM
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Ο πρόεδρος των ΗΑΕ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τους «εχθρούς» της χώρας, τονίζοντας ότι η ευημερία και η εικόνα σταθερότητας των Εμιράτων δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως ένδειξη αδυναμίας
THE LIFO TEAM