ΗΠΑ: Λήξη συναγερμού στο Καπιτώλιο- «Δεν εντοπίστηκε ένοπλος»

ΗΠΑ: Συναγερμός στο Καπιτώλιο- Πληροφορίες για ένοπλο σε κτίριο της Γερουσίας Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Η αστυνομία δεν βρήκε κανέναν ένοπλο και κανέναν τραυματία σε κτίριο του Καπιτωλίου, μετά από πληροφορίες για πιθανό ενεργό δράστη, σύμφωνα με νεότερη πληροφόρηση από τις αρχές.

Οι αρχές έκαναν λόγο για πιθανή «κακή κλήση» που έγινε αναφορικά με ένοπλο στο Καπιτώλιο πριν από λίγη ώρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της Ουάσιγκτον, Hugh Carew.

«Ήρθε μια κλήση για έναν ένοπλο. Φαίνεται να είναι μια κακή κλήση. Δεν εντοπίστηκαν τραυματίες και ένοπλοι» διευκρίνισε.

Νωρίτερα, η αστυνομία του Καπιτωλίου είχε προτρέψει τους ανθρώπους μέσα σε κτίρια γραφείων της Γερουσίας να βρουν καταφύγιο μέχρι να ερευνήσουν το περιστατικό.

Οι γερουσιαστές των ΗΠΑ βρίσκονται σε καλοκαιρινές διακοπές και η πλειοψηφία των γερουσιαστών δεν ήταν μέσα στον χώρο, αλλά στα περισσότερα γραφεία υπήρχαν ακόμα υπάλληλοι. 

Υπάρχουν επίσης δεκάδες εργαζόμενοι που δουλεύουν στις καφετέριες, στην ασφάλεια αλλά και στη συντήρηση του κτιρίου. 

«Εάν βρίσκεστε μέσα στα κτίρια της Γερουσίας, πρέπει να κατευθυνθείτε σε καταφύγιο, καθώς υπάρχει αναφορά για πιθανό ένοπλο δράστη. Σημειώνουμε ότι δεν έχουμε καμία επιβεβαιωμένη αναφορά για πυροβολισμούς», ανέφερε η αστυνομία του Καπιτωλίου των ΗΠΑ σε ανάρτηση στα social media.

Έξω από τα κτίρια υπήρχε έντονη αστυνομική παρουσία, με κάποιους υπαλλήλους να στέκονται έξω και τουρίστες συγκεντρωμένους γύρω από την περίμετρο του συγκροτήματος του Καπιτωλίου.

Με πληροφορίες από Reuters
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέτει την αστυνομία της Ουάσινγκτον υπό ομοσπονδιακό έλεγχο και κινητοποιεί την Εθνοφρουρά

Διεθνή / Ο Τραμπ θέτει την αστυνομία της Ουάσινγκτον υπό ομοσπονδιακό έλεγχο και κινητοποιεί την Εθνοφρουρά

Η απόφαση προβλέπει την κινητοποίηση περίπου 800 ανδρών και γυναικών της Εθνοφρουράς στην Ουάσινγκτον, σε μία σειρά μέτρων για την «απελευθέρωση» της πρωτεύουσας 
LIFO NEWSROOM
«Κοκτέιλ μολότοφ» κλιματικών συνθηκών τροφοδοτεί καταστροφικές πυρκαγιές στη Νότια Ευρώπη

Περιβάλλον / «Κοκτέιλ μολότοφ» καύσωνα και ξηρασίας τροφοδοτεί καταστροφικές πυρκαγιές στη Νότια Ευρώπη

Γαλλία και Ισπανία στο επίκεντρο του καύσωνα, ενώ οι επιστήμονες προειδοποιούν πως η «ακραία και παρατεταμένη ζέστη» έχει ξηράνει τη βλάστηση, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για την εξάπλωση των πυρκαγιών 
LIFO NEWSROOM
«Ξέρουμε πού καταλήγει...παγκόσμιος πόλεμος»: Οι U2 παίρνουν θέση για την κατάσταση στη Γάζα

Διεθνή / «Ξέρουμε πού καταλήγει...παγκόσμιος πόλεμος»: Οι U2 παίρνουν θέση για την κατάσταση στη Γάζα

Τα μέλη του συγκροτήματος εξέδωσαν προσωπικές δηλώσεις καταδικάζοντας τις «διαβολικές» ενέργειες της Χαμάς, καθώς και τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος, όπως είπαν, αξίζει «την κατηγορηματική και απερίφραστη καταδίκη μας»
LIFO NEWSROOM
Το «deal» Τραμπ - Nvidia για τις πωλήσεις μικροτσιπ στην Κίνα: Το κράτος θα παίρνει το 15% των εσόδων

Διεθνή / Το «deal» Τραμπ - Nvidia για τις πωλήσεις μικροτσιπ στην Κίνα: Το κράτος θα παίρνει το 15% των εσόδων

Ο Αμερικανός πρόεδρος παζάρεψε την άδεια πώλησης της τεχνολογίας στην Κίνα, με τις τεχνολογικές εταιρείες Nvidia και AMD να συμφωνούν να αποδίδουν το 15% των πωλήσεών τους στο κράτος
LIFO NEWSROOM