ΗΠΑ: Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών μιλά για «σοβαρή απειλή της εθνική ασφάλειας»

ΗΠΑ: Ο πρόεδρος της επιτροπής πληροφοριών μιλά για «σοβαρή απειλή της εθνική ασφάλειας» Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

«Για σοβαρή απειλή της εθνικής ασφάλειας» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή που εγείρει ερωτηματικά, ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών του Κογκρέσου των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρουν πηγές, η προειδοποίηση στην ανακοίνωση του Μάικ Τέρνερ έχει σχέση με τη Ρωσία. Μάλιστα καλεί και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, να αποχαρακτηρίσει διαβαθμισμένες πληροφορίες που αφορούν το ζήτημα για να εξετασθεί το πώς θα πρέπει να αντιδράσουν τόσο η Ουάσινγκτον όσο και οι σύμμαχοί της σε περίπτωση που συμβεί κάτι.

«Ζητώ από τον πρόεδρο Μπάιντεν να αποχαρακτηρίσει όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με αυτήν την απειλή, ώστε το Κογκρέσο, η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί μας να μπορέσουν να συζητήσουν ανοικτά τις ενέργειες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση αυτής της απειλής», ανέφερε στην ανακοίνωσή του. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters η σοβαρή απειλή για την οποία μιλά  σχετίζεται με τη Ρωσία και αφορά ειδικότερα τον τομέα της αεροδιαστημικής, χωρίς όμως να αναφέρονται περισσότερες λεπτομέρειες.

Η αινιγματική δήλωση του ωστόσο, έρχεται στον απόηχο της έντονης αντιπαράθεσης στο Κογκρέσο για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ απειλές για την παγκόσμια ασφάλεια, την ώρα που οι Ρεπουμπλικάνοι προτάσσουν το δόγμα «Πρώτα η Αμερική». Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον, ένθερμος σύμμαχος του Ντόναλντ Τραμπ, είπε πάντως σε δημοσιογράφους στο Καπιτώλιο ότι «δεν υπάρχει λόγος συναγερμού».

Από τη μεριά του, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν δεν έκρυψε την έκπληξή του για την απόφαση του Μάικ Τέρνερ να κάνει τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, πριν την προγραμματισμένη για αύριο συνάντηση με τους ηγέτες του Κογκρέσου.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπέρνι Σάντερς:

Διεθνή / Ο Μπέρνι Σάντερς επαίνεσε τον Τραμπ και άσκησε κριτική στον Μπάιντεν - «Έκανε καλύτερη δουλειά»

«Δεν πρόκειται να καθίσω εδώ και να σας πω ότι έκανε συνολικά καλή δουλειά - γιατί δεν ήταν καλή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός γερουσιαστής, αναφερόμενος στην πολιτική μετανάστευσης του Τζο Μπάιντεν
LIFO NEWSROOM
Βιετνάμ: Η νέα γεωπολιτική ισορροπία Ρωσίας, Κίνας και ΗΠΑ στην Ασία

Διεθνή / Βιετνάμ: Η νέα γεωπολιτική ισορροπία Ρωσίας, Κίνας και ΗΠΑ στην Ασία

Πώς το Βιετνάμ μεταμορφώνει τις διεθνείς συμμαχίες του, αναθερμαίνει τις σχέσεις με τη Ρωσία, αναζητά νέες ισορροπίες με τις ΗΠΑ και την Κίνα, και επαναπροσδιορίζει τον ρόλο του στην Νοτιοανατολική Ασία
LIFO NEWSROOM