Η Σαουδική Αραβία υποδέχτηκε τους πρώτους πιστούς του Χατζ - Μετά από δύο χρόνια περιορισμών λόγω Covid

Saudi Arabia receives first foreign Hajj pilgrims since before pandemic Facebook Twitter
0

Η Σαουδική Αραβία υποδέχτηκε την πρώτη «φουρνιά» ξένων επισκεπτών για το Χατζ, μετά από δύο χρόνια λόγω της πανδημίας κορωνοϊού. 

Οι πιστοί από την Ινδονησία προσγειώθηκαν στην πόλη της Μεδίνας και αναμένεται να ταξιδέψουν νότια στη Μέκκα, εν όψει του ιερού προσκυνήματος του Χατζ, τον επόμενο μήνα. 

«Σήμερα καλωσορίσαμε τους πρώτους από τους φετινούς πιστούς, ενώ αναμένουμε ακόμη πτήσεις από Μαλαισία και Ινδία. Είμαστε ευτυχείς που υποδεχόμαστε επισκέπτες από το εξωτερικό μετά από δύο χρόνια πανδημίας» ανέφερε ο υπουργός Χατζ. 

Το Χατζ, ένας από τους πέντε ιερούς πυλώνες του Ισλάμ, είναι ένα ταξίδι που πρέπει να κάνουν όλοι οι μουσουλμάνοι που έχουν τα μέσα τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους. 

Πρόκειται για μία από τις πιο μαζικές θρησκευτικές συναθροίσεις στον κόσμο που μόνο το 2019 είχε προσελκύσει πάνω από 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους

Ωστόσο, εξαιτίας της πανδημίας κορωνοϊού, οι σαουδαραβικές αρχές αναγκάστηκαν να επιβάλλουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα, επιτρέποντας τη συμμετοχή μόλις 1.000 πιστών το 2020 και 60.000 πλήρως εμβολιασμένων πιστών το 2021. 

Τον Απρίλιο, το βασίλειο ανακοίνωσε πως φέτος θα επιτρέψει τη συμμετοχή 1 εκατομμυρίου μουσουλμάνων από τη χώρα και εκτός. 

Με πληροφορίες από Al Jazeera

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ