Η Ρωσία ακύρωσε στρατηγικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Η Ρωσία ακύρωσε στρατηγικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Η Ρωσία ακύρωσε τις στρατηγικές συνομιλίες που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθούν τον Μάρτιο με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, μετά την αποχώρηση την τελευταία στιγμή μιας αμερικανικής αντιπροσωπείας από μια συνάντηση για την κυβερνοασφάλεια, ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον.

Ο Ρώσος πρεσβευτής Ανατόλι Αντόνοφ, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων TASS, χαρακτήρισε την αποχώρηση της αμερικανικής αντιπροσωπείας από τις συνομιλίες αυτές στα τέλη Φεβρουαρίου στη Γενεύη «μη φιλική απόφαση» που «δίνει την εντύπωση ότι είχε σχεδιαστεί εκ των προτέρων και οδηγεί σε περαιτέρω υποβάθμιση των σχέσεων» των δύο χωρών.

Κατά συνέπεια, η Ρωσία θεωρεί πως είναι «αδύνατον» να λάβει μέρος στη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 6 και 7 Μαρτίου στη Βιέννη, με σκοπό να συζητηθούν οι δυσκολίες στις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις και άλλα στρατηγικά θέματα.

Η απόφαση αυτή λαμβάνεται την επομένη μιας ομιλίας σε μιλιταριστικούς τόνους του Βλαντίμιρ Πούτιν στο κοινοβούλιο, όπου υποστήριξε ότι η Ρωσία έχει στην κατοχή της νέα «ανίκητα» όπλα και κάλεσε τους Δυτικούς να «ακούσουν».

Η Ουάσινγκτον κατηγόρησε για άλλη μια φορά τη Μόσχα ότι δεν συμμορφώνεται με τις διεθνές υποχρεώσεις της μετά την ομιλία αυτή, που εκφωνήθηκε δύο εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 18ης Μαρτίου τις οποίες αναμένεται να κερδίσει ο Πούτιν ελλείψει πραγματικής αντιπολίτευσης.

«Θα ήθελα να υπογραμμίσω για άλλη μια φορά πως η Ρωσία δεν παραβίασε ούτε μία συμφωνία ελέγχου των εξοπλισμών και της εξάπλωσής τους κατά την ανάπτυξη του πυρηνικού δυναμικού της», έγραψε στο Facebook ο Ανατόλι Αντόνοφ.

«Φαίνεται πως το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν ελέγχει πολύ καλά τον φάκελο», είπε ειρωνευόμενος και πρόσθεσε πως κανένα από τα όπλα στα οποία αναφέρθηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν χθες δεν συνδέεται με τις συνθήκες που έχουν υπογραφεί ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

MET GALA 2026 METG GALA ΤΖΕΦ ΜΠΕΖΟΣ

Διεθνή / Met Gala 2026: Μήνυμα για μποϊκοτάζ της φετινής εκδήλωσης προβάλλεται στο ρετιρέ του Τζεφ Μπέζος στο Μανχάταν

Προβολές διαμαρτυρίας και συνθήματα κατά του Τζεφ Μπέζος και της Amazon φώτισαν το πολυτελές του ρετιρέ και εμβληματικά κτίρια του Μανχάταν, στο πλαίσιο καμπάνιας ακτιβιστικής ομάδας που καταγγέλλει τις συνθήκες εργασίας στην εταιρεία και ζητά μποϊκοτάζ του Met Gala
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Axios: «Θέλει δράση» - Η δυσαρέσκεια Τραμπ για το αδιέξοδο με το Ιράν πίσω από το σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ

Με φόντο το παρατεταμένο αδιέξοδο με το Ιράν, οι ΗΠΑ προχωρούν σε ένα νέο σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ, που συνδυάζει στρατιωτική παρουσία και διπλωματική πίεση, ανεβάζοντας εκ νέου την ένταση στην περιοχή
THE LIFO TEAM